امروز: یکشنبه, ۵ مرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 2 صفر 1447 | 2025-07-27
کد خبر: 276309 |
تاریخ انتشار : 11 اردیبهشت 1398 - 9:25 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر بررسی مطالعات محققان پژوهشکده مناطق خاک و آبخیزداری کشور در سیل‌های اخیر نشان داد در سیل گلستان بالغ بر ۵۰ میلیون متر مکعب رسوب در مخازن بندهای آبخیزداری و سدهای استان گلستان انباشته شد؛ از این رو سدها عملکرد ضعیفی در مقابله با سیل داشتند. به گزارش صلح خبر […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

بررسی مطالعات محققان پژوهشکده مناطق خاک و آبخیزداری کشور در سیل‌های اخیر نشان داد در سیل گلستان بالغ بر ۵۰ میلیون متر مکعب رسوب در مخازن بندهای آبخیزداری و سدهای استان گلستان انباشته شد؛ از این رو سدها عملکرد ضعیفی در مقابله با سیل داشتند.

به گزارش صلح خبر دکتر محمدرضا غریب رضا از محققان گروه تحقیقات مهندسی رودخانه و سواحل پژوهشکده مناطق خاک و آبخیزداری کشور در پنل تخصصی سیل سی و هشتمین گردهمایی علوم زمین در سازمان زمین‌شناسی، سیلاب را عبارت از آب فراوانی که با سرعت جاری شود و طغیان کند و پهنه‌ای از زمین را که در شرایط عادی زیر آب نیست، فراگیرد، تعریف کرد.

وی به وقوع سیل در استان مازندران اشاره کرد و افزود: وقوع سیل در رودخانه‌های “تجن”، “تالار و سیاهرود”، “نکا رود”، “خلیج میانکاله” و “بابل رود” استان مازندران از نوع تند سیلاب (Flash Flood) بوده و در مناطق ساحلی چون “کیاکلا”، “گلوگاه”، “ساری”، “نکا”، “میاندرود”، “عرب خیل” و “لاریم” آبگرفتگی رخ داده است.

به گفته این محقق، حجم بارش دریافتی در حوضه رودخانه‌های “تجن”، “تالار و سیاهرود”، “نکا رود”، “خلیج میانکاله” و “بابل رود” در شرق این استان به ترتیب ۳۹۳، ۲۷۸، ۱۴۰، ۱۳۴ و ۱۲۷ میلی متر مکعب بوده، ضمن آنکه تخریب سیل در رودخانه تجن توسط بارش برابر ۱۶۲ میلی‌متر، دبی پیک سیلاب ۸۸۰ متر مکعب بر ثانیه و با دوره بازگشت ۳۳۰ ساله رقم خورده است.

این محقق، تخریب سیل در رودخانه “تالار” را حاصل بارشی بالغ بر ۱۰۰ میلی متر و دبی ۱۳۰ متر مکعب بر ثانیه با دوره بازگشت دبی جریان ۵۸ ساله ذکر کرد و یادآور شد: در این رخداد سیلابی فرسایش در بالادست و انباشت رسوب به ضخامت تا ۸۰ سانتی متر در تراز منهای ۱۵ متر از منطقه “لشکو کلاً”به بعد رخ داده است.

محقق پژوهشکده مناطق خاک و آبخیزداری کشور، استان گلستان را یک استان سیل‌خیز کشور توصیف کرد و ادامه داد: از سال ۱۳۷۰ تعداد ۱۲۷ مورد سیل در این استان رخ داده است و لازم است در خصوص این استان بررسی‌های بیشتری صورت گیرد.

وی وقوع سیل در تمام زیر حوضه‌های “گرگانرود”، “قره سو”و “اترک” استان گلستان را از نوع تند سیلاب (Flash Flood) دانست و خاطر نشان کرد: در مناطق “گنبد”، “آق قلا”، “گمیشان”، “جنوب بندر ترکمن” و ده‌ها روستای پیرامونی آبگرفتگی رخ داد. ایستگاه “توسکاچال” با ۳۱۷ میلی‌متر و “دشت گرگان” با ۲۸۷ میلی متر بیشترین بارش را دریافت کردند.

غریب رضا با تاکید بر اینکه در این سیل بالغ بر ۵۰ میلیون متر مکعب رسوب در مخازن بندهای آبخیزداری و سدهای استان گلستان انباشته شد، اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد سدهای استان به دلیل حجم کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت آنها، عملکرد ضعیفی داشتند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید