امروز: یکشنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 28 ذو القعدة 1446 | 2025-05-25
کد خبر: 294133 |
تاریخ انتشار : 24 تیر 1398 - 16:31 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر عربستان سعودی در تلاش است تا آسیب شهروندان خارج‌نشینی که نگران اصلاحات ولیعهد سعودی هستند، محدود کرده و آنها را برای بازگشت به این کشور ترغیب کند. به گزارش صلح خبر، به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، این طرح ابتکاری ۹ ماه پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار خود […]

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر

عربستان سعودی در تلاش است تا آسیب شهروندان خارج‌نشینی که نگران اصلاحات ولیعهد سعودی هستند، محدود کرده و آنها را برای بازگشت به این کشور ترغیب کند.

به گزارش صلح خبر، به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، این طرح ابتکاری ۹ ماه پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار خود تبعیدی سعودی که منتقد سرسخت محمد بن سلمان بود، مطرح می‌شود. قتل خاشقجی به شدت به وجهه آل سعود لطمه زد.

به گفته دو مقام مطلع، مقام‌های عربستانی برای جلوگیری از اینکه سعودی‌های خارج‌نشین دیگر درباره رهبری محمد بن سلمان اظهارنظر نکنند، اکنون تلاش دارند تا منتقدان و مخالفان را با ارائه تضمین امنیت جانی، برای بازگشت به وطنشان ترغیب کنند.  

یک سعودی تبعیدی تاکید کرد: فردی نزدیک به رهبری یا میانجی دیگری با شما تماس می‌گیرد و می‌گوید “حامل پیام شخصی از طرف ولیعهد سعودی هستم، متعهد می‌شویم که اگر شما پیشنهاد ما را قبول کنید و بازگردید با آسیب یا زندان مواجه نشوید.”

به نظر می‌رسد دستور برای بازگرداندن مخالفان به داخل عربستان، با وجود قتل خاشقجی که ریاض را وارد بدترین بحران دیپلماتیک با آمریکا از زمان حملات ۱۱ سپتامبر کرد، هنوز پای بر جا باشد. دو مقام مطلع تاکید کردند: سطح بالایی از نارضایتی از شهروندان خارج‌نشین سعودی اخیرا موجب شد تا دادگاه سلطنتی عربستان درباره این مساله تحقیق کند.

این بررسی که همچنان در دست انجام است و بعید است نتایج آن برای عموم منتشر شود، برآورد می‌کند شمار پناهندگان سیاسی سعودی تا ۲۰۳۰ به ۵۰ هزار تن برسد. این تحقیق توصیه می‌کند تا دولت سعودی رویکرد نرم‌تری در تعامل با مخالفان در پیش بگیرد و گزینه‌های انگیزشی برای بازگشت در اختیار آنها بگذارد، نه اینکه آنها را تحت فشار بگذارد و مقاومت آنها را تحریک کند.

شمار اندکی از مخالفان اسلام‌گرای سعودی از دهه ۹۰ میلادی در کشورهایی مثل آمریکا و انگلیس پناهندگی گرفتند و برخی از آنها بعد از توافق با دولت بازگشته‌اند. اما از آنجایی که فضای فعالیت کنشگران و آزادی بیان در داخل عربستان طی سال‌های اخیر روند نزولی داشته است، گروه‌ بزرگتری از سعودی‌ها به فکر تجربه زندگی جدید در خارج از عربستان افتاده‌اند.

دولت عربستان هنوز درباره این گزارش اظهارنظری نکرده است. آمار آژانس آوارگان سازمان ملل نشان می‌دهد دست‌کم ۸۱۵ سعودی در سال ۲۰۱۷ درخواست پناهندگی دادند و این میزان در سال ۲۰۱۲ به تعداد ۱۹۵ مورد بوده است. انگلیس، کانادا و آلمان جزو مقاصد اصلی پناهندگان سعودی است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید