امروز: یکشنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 28 ذو القعدة 1446 | 2025-05-25
کد خبر: 297350 |
تاریخ انتشار : 07 مرداد 1398 - 10:42 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از بررسی نحوه تولید، تامین و توزیع کالاهای اساسی و ذخایر استراتژیک در جلسه غیر علنی امروز مجلس خبر داد. به گزارش صلح خبر، اسدالله عباسی در حاشیه جلسه غیر علنی صبح امروز دوشنبه مجلس در جمع خبرنگاران گفت: در این جلسه که […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از بررسی نحوه تولید، تامین و توزیع کالاهای اساسی و ذخایر استراتژیک در جلسه غیر علنی امروز مجلس خبر داد.

به گزارش صلح خبر، اسدالله عباسی در حاشیه جلسه غیر علنی صبح امروز دوشنبه مجلس در جمع خبرنگاران گفت: در این جلسه که با حضور وزیر جهاد کشاورزی و دستگاههای ذیربط و آقای پورمحمدی از سازمان برنامه و بودجه برگزار شد چند اولویت در خصوص تولید و تامین و توزیع و خودکفایی کالاهای اساسی و ذخایر استراتژیک و کنترل قیمت آنها مثل گندم و برنج و ذرت و کنجاله، دانه‌های روغنی و حبوبات مشخص شد.

وی افزود: ما ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تن گندم نیاز داریم که تا حالا حدود ۶۰۰ میلیون تن آن خریداری شده. در مورد برنج هم نیاز ما بر اساس سرانه هر نفر ۴۰ کیلوگرم، ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار تن است که ۶۵ درصد آن تولید داخل است و مابقی کسری باید تامین شود.

عباسی با اشاره به بررسی میزان بهره وری و تامین آب بخش کشاورزی در جلسه غیر علنی مجلس یادآور شد: وزارت نیرو باید تامین آب را بر عهده بگیرد البته در برخی جاها مشکل خشکسالی وجود ندارد اما برای به خود کفایی رسیدن ذرت، کنجاله و سویا نیاز به آب بیشتر داریم و وزارت نیرو باید بگوید میزان مورد نیاز آب چقدر است.

عباسی در ادامه درباره‌ی میزان تسهیلات ارائه شده به بخش کشاورزی گفت: یک بخش از این تسهیلات منابع بانکی است که سهم بخش کشاورزی از آن تنها ۷ درصد است و بسیار ناکافی است و باید حداقل به ۲۰ درصد افزایش یابد. همچنین بخش دیگری از تسهیلات مربوط به اشتغال روستایی است که قرار شد سهم بخش کشاورزی بیشتر باشد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس ادامه داد: یکی از چالش‌های مهم بخش کشاورزی مساله افزایش کود شیمیایی بوده  که بیش از ۶ میلیون تن تولید کود اوره داشته‌ایم. این شرکت‌ها عمدتا وابسته به دستگاههای اجرایی بخشی مربوط به تامین اجتماعی و بخشی بازنشستگان وزارت دفاع و ارتش هستند. همچنین بر اساس مصوبه سال ۹۴ قیمت بورس مبنای قیمت گذاری بوده و یارانه مورد نیاز را هم باید دولت در اختیار دستگاه قرار دهد تا به مصرف کننده برسد.

وی تاکید کرد: قرار است دولت سیاست‌گذاری کند و قیمت کود شیمیایی را تنظیم کند. اما کشاورزان نگران نباشند افزایش قیمتی صورت نمی‌گیرد. قانون گذار دولت را مکلف کرده که از طریق دادن یارانه به دستگاههایی مثل جهاد کشاورزی که کود نیاز دارند آن را تامین کنند و قیمت آن همان ۶۱۲ تومان محاسبه می‌شود و افزایش قیمت به بخش کشاورزی مربوط نخواهد شد. بلکه دولت باید تفاوت قیمت را پرداخت کند.

عباسی در پایان درباره‌ی نرخ خرید تضمینی گندم نیز گفت: قیمت خرید تضمینی گندم همان هزار و ۷۰۰ تومانی است که قیمت گذاری شده و باید در مورد بذر، کودشیمیایی و نهاده‌های کشاورزی ، حمایت‌هایی از کشاورزان صورت گیرد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس همچنین گفت که در جلسه روز گذشته هیات رئیسه مجلس دستورالعمل اجرایی در مورد امتیاز بندی نمایندگان بر اساس تحصیلات، تخصص و سوابق اجرایی و تقنینی برای تعیین کمیسیون‌ها صورت گرفته است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید