امروز: جمعه, ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 5 ذو القعدة 1446 | 2025-05-02
کد خبر: 264810 |
تاریخ انتشار : 25 اسفند 1397 - 4:00 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه امروز صفحه تازه‌ای از روابط ایران و عراق در حوزه سیاسی،‌ دیپلماتیک،‌ اقتصادی و فرهنگی ورق خورده است، گفت: رفت‌وآمدهای اینچنینی با کشورهای منطقه خود می‌تواند به ایجاد امنیت دسته جمعی کشورها کمک کند که طبعا آثار خود را بعد از […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه امروز صفحه تازه‌ای از روابط ایران و عراق در حوزه سیاسی،‌ دیپلماتیک،‌ اقتصادی و فرهنگی ورق خورده است، گفت: رفت‌وآمدهای اینچنینی با کشورهای منطقه خود می‌تواند به ایجاد امنیت دسته جمعی کشورها کمک کند که طبعا آثار خود را بعد از این سفر در حوزه ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی نشان می‌دهد.

حسن عابدینی در گفت‌وگو با صلح خبر در ارزیابی خود از سفر رئیس جمهور به عراق اظهار کرد: سفر رئیس جمهور کشورمان به بغداد از چند جهت در محافل سیاسی، دیپلماتیک و رسانه‌ای بسیار با اهمیت تلقی می‌شود. ایران و عراق حدود ۱۵۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند و جمهوری اسلامی ایران هم طی ۱۸ سال گذشته دو بار به مردم و دولت عراق برای پایان دادن به اشغالگری کمک کرده است.

وی افزود: یک‌بار در سال ۲۰۰۳ که آمریکایی‌ها عراق را اشغال کردند به فرآیند سیاسی کمک کرد تا اشغالگری آمریکا پایان یابد و بعد هم طی ۵- ۶ سال گذشته که گروهک تکفیری و ترویستی داعش در این کشور حاکمیت پیدا کرد و بخش‌هایی از این کشور را تحت کنترل خودش گرفت، ایران کمک کرد تا تروریسم در آن‌جا فرو بپاشد، بنابراین طی این سال‌ها مردم و دولت ایران در کنار دولت و مردم عراق بودند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این‌که پیشینه فرهنگی و مذهبی بین ایران و عراق بسیار عمیق و گسترده است، گفت: این پیشینه فرهنگی بین دو کشور به گونه‌ای است که نمود آن را در اربعین حسینی می‌بینیم که طی کمتر از یک هفته بیش از ۲ میلیون نفر از ایران به کربلا سفر می‌کنند و متقابلاً عراقی‌ها نیز به ایران سفر دارند، همین مساله باعث شده تا چشم انداز روابط دو کشور چشم‌انداز روشنی باشد.

عابدینی در ادامه اعلام نمود: در جریان سفر رئیس جمهور به بغداد موضوعات دیگری هم مد نظر قرار گرفت که اگر این‌ها پی‌گیری شود و کارگروه‌ها و کمیته‌هایی مسئولیت پی‌گیری قراردادها و توافق نامه‌ها را داشته باشند، می‌تواند برای هر دو کشور سودمند باشد.

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین موضوعات دستیابی به حجم مبادلات تجاری دو کشور به ۲۰ میلیارد دلار است و همان‌طور که می‌دانیم و در جهان عرب هم معروف است، عراق کشور ثروتمند اما نیازمندی است، این کشور به کالا، امکانات، تجهیزات و دانش فنی نیاز دارد اما در عین حال کشور بسیار ثروتمندی است و ما نباید این نکته را فراموش کنیم. امیدواریم مبادلات تجاری دو کشور به ۲۰ میلیارد دلار برسد که این امکان هم وجود دارد و اقدام دست نیافتنی نیست.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین اظهار کرد: عراق به خاطر این که زیرساخت‌های فنی و مربوط به انرژی آن طی دوران صدام ساخته نشده و در دروان اشغال توسط رژیم آمریکا نیز سازندگی در آن اتفاق نیفتاده و در دوران حاکمیت داعش هم بسیاری از زیرساخت‌های معمولی که داشته تخریب شده، نیاز به واردات برق و گاز از ایران دارد، بنابراین ایران می‌تواند در این حوزه کمک مردم عراق باشد.

عابدینی به موضوع صادرات فنی و مهندسی از ایران به عراق اشاره کرد و گفت: ایران و عراق به عنوان دو کشور همسایه می‌توانند از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنند، به نظر بنده عراق به صادرات خدمات فنی و مهندسی زیادی نیاز دارد و در جریان سفرهایی که به عراق داشتم و از استان‌های این کشور بازدید کردم چنین ظرفیت و تمایلی وجود دارد.

وی، افزایش همکاری علمی و فرهنگی در دانشگاه‌ها و در حوزه تبادل استاد و دانشجو را از دیگر موضوعاتی عنوان کرد که می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: بحث توریسم درمانی طی این سال‌ها رونق گرفته، اما به نظر کافی نیست و باید زیرساخت‌هایی فراهم شود تا مردم عراق بتوانند در چارچوب توریسم درمانی از امکانات ما استفاده کنند و این کار به رونق اقتصادی کشور ما هم کمک می‌کند.

عابدینی اظهار کرد: همچنین در حوزه ریزگردها نیز باید همکاری مشترکی بین ایران و عراق صورت گیرد، البته به نظر می‌رسد در حوزه زیست محیطی که اراده در دو کشور وجود دارد و صحبت‌هایی که مقامات بلندپایه دو کشور داشته‌اند، نشان می‌دهد این اراده وجود دارد.

وی همچنین اعلام نمود: زمینه‌سازی برای ترانزیت کالا از مرز عراق هم یکی از موضوعاتی است که می‌تواند در دستور کار قرار گیرد و در آینده هم دنبال شود.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: بحث مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری از دیگر موضوعات است که متأسفانه عراق طی ۵- ۶ سال گذشته درگیر آن بوده. این همکاری‌ها طی چند سال گذشته بسیار نزدیک بوده و در آینده هم این موضوع می‌تواند ادامه یابد.

عابدینی به ظرفیت دو کشور برای همکاری‌های مشترک در نهادهای بین‌المللی اشاره کرد و گفت: دیدگاه ایران و عر اق بسیار به هم نزدیک است و گاهی اوقات یک هدف را دنبال می‌کنند، به عنوان مثال در چارچوب سازمان همکاری‌های اسلامی و یا سازمان ملل می‌توانند کارهای مشترکی را پی‌گیری کنند. همچنین در حوزه تمدنی و فرهنگی می‌توانند در یونسکو همکاری‌های خوبی داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین به نظر می‌رسد سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق یک سفر راهبردی است و به همین دلیل شاهد هستیم که آمریکایی‌ها و غربی‌ها نسبت به آن با حساسیت تحولات را دنبال می‌کنند و خوشبختانه در این زمینه حتی سلایق و جریان‌های سیاسی هیچ گونه اختلاف نظری ندارند، بنابراین، این مساله خود ظرفیتی است که خوشبختانه چون با منافع ملی و امنیت ملی ایران گره خورده تمام سیاست‌مداران و تحلیل‌گران که وابسته به جریان‌های سیاسی یا سلایق گوناگون هستند بر این مساله وحدت نظر دارند و این وحدت نظر ظرفیت خوبی است که در آینده می‌تواند استفاده شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران طی این سال‌ها به مقابله با تروریسم هم در عراق و هم در سوریه کمک کرده و رفت‌وآمدهای اینچنینی خود می‌تواند به ایجاد امنیت دسته جمعی کشورها کمک کند که طبعاً آثار خودش را بعد از این سفر در حوزه ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی نشان می‌دهد.

عابدینی در پایان اظهار کرد: در هر حال یکی از مهم‌ترین موضوعات این است که در جمهوری اسلامی ایران و عراق هم مردم و هم دولت دو کشور همکاری تنگاتنگی طی چند سال اخیر با هم داشته‌اند و امروز صفحه تازه‌ای از روابط ورق می‌خورد به گونه‌ای که از مرحله امنیتی و نظامی با فروپاشی حوزه سرزمین داعش، وارد مرحله تازه‌ای از روابط در حوزه سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی و فرهنگی می‌شود، بنابراین در این سال‌ها دو کشور با یکدیگر همکاری داشته‌اند و این موضوع باید در صفحه جدید همکاری‌ها ادامه یابد که به نفع هر دو ملت خواهد بود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید