امروز: شنبه, ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 7 شوال 1446 | 2025-04-05
کد خبر: 190131 |
تاریخ انتشار : 10 مهر 1396 - 11:09 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر ظریف و موگرینی مشترکا نامزد جایزه صلح خبر نوبل یک رسانه آمریکایی اعلام کرد تیم مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران که توافق برجام را به امضاء رساند از نامزدهای دریافت جایزه صلح خبر نوبل است. مهر به نقل از رویترز نوشت، تیم مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از […]

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر

ظریف و موگرینی مشترکا نامزد جایزه صلح خبر نوبل

یک رسانه آمریکایی اعلام کرد تیم مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران که توافق برجام را به امضاء رساند از نامزدهای دریافت جایزه صلح خبر نوبل است.

مهر به نقل از رویترز نوشت، تیم مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از نامزدهای دریافت جایزه صلح خبر نوبل است. بر اساس گزارش این رسانه آمریکایی، تیم مذاکره کننده آمریکایی در روز ۱۴ ژوئیه سال ۲۰۱۵ توافق هسته‌ای موسوم به برجام را به امضاء رساند. طبق اعلام قبلی، قرار است روز جمعه آینده یعنی ۱۴مهرماه برنده جایزه صلح خبر نوبل اعلام شود. از سوی دیگر بر اساس ارزیابی‌های مستقل رئیس موسسه تحقیقات صلح خبر اسلو، ظریف و موگرینی مشترکا برای نقش‌‌آفرینی در توافق هسته‌ای مستحق دریافت جایزه نوبل شناخته شدند.

نامه نیوز به نقل از پایگاه خبری موسسه تحقیقات صلح خبر اسلو نوشت، بر اساس ارزیابی‌های مستقل، رئیس این موسسه هرساله لیست شخصی خود را از نامزدهای جایزه صلح خبر نوبل از سال ۲۰۰۲ تاکنون منتشر می‌کند. بر اساس این گزارش، لیست نامزدهای ۲۰۱۷ جایزه صلح خبر نوبل که توسط «هنریک اوردال» رئیس این موسسه منتشر شد، شامل نام محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی به عنوان نامزد مشترک دریافت جایزه است.

در گزارش موسسه تحقیقات صلح خبر اسلو گفته شده که توافق هسته‌ای تحت نام «برجام» یک توافق برجسته برای حل و فصل اختلاف‌های دوازده ساله بر سر یک معضل بین‌المللی است. این اولین بار بود که بر اساس برجام، یک کشور که موضوع ماده هفت منشور سازمان ملل بود، توانست با دیپلماسی از بند هفت خارج شود. توافقی که سال ۲۰۱۵ به دست آمد، طی مذاکراتی فشرده در یک دوره دوازده ساله بین ایران و 1+5 بود. برجام انگیزه‌ای ایجاد کرد که اولین تعامل پایدار میان دو کشوری که از سال ۱۹۷۹ با هم هیچ رابطه دیپلماتیکی نداشتند، ایجاد شود.

بر اساس این گزارش، عمده اعتبار این دستاورد موفقیت‌آمیز به طراحان این مذاکرات، یعنی محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا برمی‌گردد. دستاورد موگرینی نه تنها پیشرفت غیرمنتظره در یک پرونده خاص بلکه رسیدن به موفقیت در اولین پرونده‌ای بود که اتحادیه اروپا نقش میانجی را در آن بازی می‌کرد. این موسسه در گزارش خود با بیان اینکه این توافق به طور نمادین به دلیل نقش کلیدی ظریف و موگرینی در رسیدن به آن تحت عنوان توافق ۱۴جولای وین، بین موگرینی و ظریف شناخته می‌شود، نوشت: «حل و فصل صلح خبر‌آمیز و موفقیت‌آمیز معضل هسته‌ای ایران که دولت ترامپ از ابتدای سال بارها پایبندی ایران به آن را تایید کرده به‌اندازه‌ای ارزشمند است که طراحان آن مستحق دریافت جایزه صلح خبر نوبل هستند.» نشریه بریتانیایی «نیوز این انگلیش» به اظهارات «اوردال» در گفت‌وگو با خبرنگاران نیز اشاره کرد که گفته انتخاب من به معنای انتقاد از جان کری نیست اما افتخار حصول توافق هسته‌ای باید نصیب دو هماهنگ‌کننده آن یعنی وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا شود.

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران RSS

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید