امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 282752 |
تاریخ انتشار : 08 خرداد 1398 - 10:26 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله آشپزی صلح خبر طرز تهیه دو‌پیازه آلو؛ غذای محبوب شیرازی‌ها وب‌سایت غذالند: دو پیازه آلو یکی از غذا‌های سنتی مردم خونگرم شیراز است. شاید فکر کنید که این غذا با آلو تهیه می‌شود. خیر اشتباه می‌کنید ترکیبات این غذا پیاز، سیب زمینی و تخم مرغ است. شاید از خود بپرسد پس آلو […]

به گزارش مجله آشپزی صلح خبر

طرز تهیه دو‌پیازه آلو؛ غذای محبوب شیرازی‌ها

وب‌سایت غذالند: دو پیازه آلو یکی از غذا‌های سنتی مردم خونگرم شیراز است. شاید فکر کنید که این غذا با آلو تهیه می‌شود. خیر اشتباه می‌کنید ترکیبات این غذا پیاز، سیب زمینی و تخم مرغ است. شاید از خود بپرسد پس آلو چی شد. آلو در واقع همان سیب زمینی خودمان است شیرازی‌های عزیز به سیب زمینی می‌گویند آلو و آن را به این نام صدا می‌زنند و علت نام این صیفی دلیل دارد که برایتان به صورت مختصر توضیح می‌دهیم.

سیب زمینی همانند خیلی از میو‌ها وسبزیجات دیگر ذات ایرانی ندارد و از کشور دیگری پا به سرزمین ما نهاده است. در زمان‌های خیلی قدیم شخصی به نام سر جان ملکم که گویا تابعیت انگلیسی داشته است وارد ایران شده و این صیفی را به ایران میاورد و در بوشهر به کشاورزان یاد میدهد که آن را چگونه کشت کنند. الیته طبق روایات دیگر اولین بار سیب زمینی در استان کرج امروزی در منطقه پشند کاشته شده است و برخی از سیب زمینی‌ها به سیب زمینی پشندی نیز معروفند. از آن به بعد سیب زمینی مشود جزئی از غذای مردم ایران و به این صورت یک محصول فرنگی به کشور ما وارد میشود.

شیرازی‌ها اوایل به این محصول جدید میگفتند” الوملکمی” که بخاطراسم همان شخصی بود که این سیب زمینی‌ها را آورده بود کم کم اسم دیگری هم برای آن پیدا کردندبه نام ” آلو زمینی” به همین علت است که اکثر شیراری‌ها به آن آلو می‌گویند.

اما امروزه سیب زمینی یک از مهمترین مواد غذایی در ایران است و شاید به جرات بتوان گفت که در ۹۰% غذا‌ها ازسیب زمینی به نوعی استفاده می‌شود و طرفداران زیادی هم دارد. بهترین نوع سیب زمینی که همه آن را دوست دارند سیب زمینی سرخ کرده است که البته زیاد خوردن آن نیز خیلی توصیه نمی‌شود. بهترین حالت استفاده از سیب زمینی نوع پوره و یا پخته آن است که حاوی مقادیر زیادی پروتئین و ویتامین به خصوص ویتامین ث می‌باشد.

مواد لازم:

  • سیب زمینی بزرگ: ۱ عدد
  • پیاز متوسط: ۴ عدد
  • روغن: به مقدار لازم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • نمک: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه دو پیازه آلو؛

مراحل پخت:

۱. سیب زمینی را با پوست آب پز می‌کنیم.

۲. پوست سیب زمینی‌ها را گرفته به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم.

۳. پیاز را خرد کرده با زردچوبه، نمک و فلفل در روغن تفت می‌دهیم.

۴. سیب زمینی را نیز در پیاز کمی تفت می‌دهیم.

۵. در پایان تخم مرغ‌ها ر به مواد فوق اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا پخته شود.

نکات غذایی

  • این غذا با نان سرو می‌شود.
  • در کنار این غذا می‌توان از سبزی خوردن، نارنج، کاهو و یا ترشی بادمجان استفاده کرد.
  • گاهی اوقات در این غذا تخم مرغ اضافه نمی‌کنند.
  • می‌توانید در صورت تمایل به این غذا رب نیز اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید سیب زمینی را آب پز نکرده و در روغن تفت دهید و مابقی مراحل را همچون بالا انجام دهید.
  • این غذا وعده مناسبی برای شام و پیش غذا می‌باشد.
  • در ماه رمضان غذای مناسبی برای افطار می‌باشد.
  • این غذا برای افراد دیابتی توصیه نمی‌گردد.
  • جهت آب پز کردن سیب زمینی بهتر است با پوست آب پز کنید تا ویتامین ث آن حفظ گردد.
  • در صورتی که بدون تخم مرغ استفاده شود ارزش پروتئینی آن پایین است.

منبع : Bartarinha

اگر فیلم یا ویدئو یا تصاویری دارید که تمایل دارید با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله مدیا صلح خبر منتشر گردد.

اگر تمایل داشته باشید با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و ویدئو ها و فیلم های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت پخش داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید