به گزارش مجله آشپزی صلح خبر طرز تهیه خورش بامیه صلح خبر: بامیه سرشار از ویتامینها و املاح معدنی همچون ویتامین K، منگنز، ویتامین C، فولات، منیزیم، تیامین و ویتامین B است. علاوه بر ویتامین ها، این ماده غذایی سرشار از پروتئین و فیبر است و مصرف آن میتواند سبب کاهش ابتلا به دیابت، چاقی و […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
طرز تهیه خورش بامیه
- بامیه: ۷۰۰ گرم
- گوشت خورشی: ۴۰۰ گرم
- گوجهفرنگی: ۶۰۰ گرم
- تمبر هندی: نصف بسته
- پیاز: دو عدد بزرگ
- سیر: یک بوته کوچک
- نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به میزان لازم
- فلفل دلمهای خردشده برای تزیین: به میزان لازم
1. پیازها را خرد کنید و با گوشت تفت دهید. وقتی خوب تفت خورد زردچوبه و بقیه ادویهجات را روی گوشت بریزید.
2. بعد به گوشت آب سرد اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزد.
3. تمبر هندی را در یک کاسه آب جوش بریزید. سپس آن را با قاشق کمی هم بزنید و اجازه دهید خیس بخورد. سیرها را رنده کنید و تفت دهید. وقتی سرخ شدند گوجه پورهشده را اضافه کرده و صبر کنید تا آب گوجه کشیده شود و کمی تفت بخورد.
4. چوب بامیهها را بگیرید، فقط حواستان باشد خیلی از ته آنها را نگیرید چون بامیه لزج میشود.
5. شیره تمبر هندی را از صافی رد کنید و در نیم ساعت آخر پخت خورش، همراه گوجه سرخشده و بامیه به خورش اضافه کنید.
6. در آخر نمک بزنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
فوت کوزهگری
- میگو: به میزان دلخواه
- سیبزمینی: دو عدد متوسط که هشت تکه شده باشد
- سیر: دو حبه
- پیاز: یک عدد متوسط
- بامیه: به میزان دلخواه
- رب گوجهفرنگی: دو قاشق غذاخوری
- نمک، ادویه کاری و روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
1.اول از همه پیاز را نگینی خرد کرده و در ماهیتابه روی اجاق گاز همراه یک قاشق غذاخوری روغن سرخ میکنیم. بعد از اینکه کمی سرخ شد، سیر رندهشده را اضافه میکنیم.
2. کمی بعد میگو را در ظرف میریزیم و منتظر میشویم میگو همراه سیر سرخ شود، سپس زردچوبه، ادویه و رب گوجه را اضافه میکنیم. حالا سیبزمینیها را همراه کمی آب در ظرف میریزیم. مقدار آب باید تا حدی باشد که فقط روی سیبزمینیها را بپوشاند.
3. در قابلمه را میبندیم تا سیبزمینیها بپزند. حالا کلاهک بامیهها را جدا میکنیم و بعد آنها را در کمی روغن تفت میدهیم. در اواخر پخت آنها را به خورش اضافه میکنیم و میگذاریم در خورش نرمتر شوند.
بامیهها را در ظرفی ریخته و حدود 30 دقیقه با آب و نمک بجوشانید، سپس آنها را در صافی ریخته و با آب بشویید. وقتی آب آن خوب گرفته شد آنها را درتابه بدون روغن کمی تفت دهید تا لزجیشان کاملا گرفته شود
- مرغ تمیزکرده: یک عدد
- بادمجان قلمی یک اندازه: شش عدد
- بامیه: 500 گرم
- پیاز سرخکرده: 250 گرم
- غوره: 250 گرم
- رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به قدر کافی
- روغن: 150 گرم
طرز تهیه
1. مرغ را با یک لیوان آب، پیاز، رب گوجهفرنگی و کمی نمک و فلفل میگذاریم بپزد تا آب آن حدود نصف لیوان شود. کناره بادمجانهای پوست کنده را چاک میدهیم و با نمک در روغن با حرارت ملایم سرخ میکنیم، سپس مرغ را خرد میکنیم، استخوان های درشت آن را میگیریم و کنار میگذاریم.
2. غوره را میشوییم وکمی نمک به آن میزنیم و در هر چاک بادنجان کمی غوره میریزیم. بامیه ها را در ظرف مرغ میریزیم و میگذاریم در حرارت ملایم کمی بپزد، سپس بادمجانها را روی آن میچینیم و اجازه میدهیم خورش با حرارت ملایم چند جوش بزند و جا بیفتد.
فوت کوزهگری
برای گرفتن روغن اضافی بادمجانها را در آبکش فلزی میچینیم و آبکش را در ظرفی قرار میدهیم. ظرف را چند دقیقه در فر با حرارت ملایم میگذاریم. به این ترتیب روغن اضافی بادمجانها ته ظرف باقی میماند.
- بامیه: 250 گرم
- گوجه فرنگی: 3 عدد متوسط
- بادام هندی: 5 الی 10عدد
- فلفل تند سبز: 1عدد
- زنجبیل: 1/2قاشق چایخوری
- سیر: 2حبه
- کشک: 4قاشق غذاخوری
- پیاز: 1عدد بزرگ
- پودر گشنیز و زیره: 2قاشق چای خوری
- زردچوبه: 1/4 قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز: 1/2 قاشق چای خوری
- دانه رازیانه: 1/4 قاشق چای خوری
- برگ گشنیز خرد شده: 1 و 1/2 قاشق غذاخوری
- روغن: 2 قاشق غذاخوری + 1 و 1/2 قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
1. بادام هندی ها را آسیاب کنید. سپس فلفل سبز، زنجبیل و سیر را آسیاب کنید و کنار بگذارید. در آخر گوجه فرنگی ها را در همان ظرف آسیاب پوره کنید و جداگانه کنار بگذارید.
منبع : Bartarinha