به گزارش مجله آشپزی صلح خبر طرز تهیه خورش انار مسما گیلانی؛ غذایی برای شب یلدا مجله افقکوروش: جشن و دورهمی شب یلدا از دیرباز به عنوان یک رسم مهم، آداب و رسوم خاص خودش را در شهرهای مختلف ایران داشته است. البته یلدا مختص ایرانیها نیست و با آداب و رسوم عجیب و غریبی […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
طرز تهیه خورش انار مسما گیلانی؛ غذایی برای شب یلدا
مجله افقکوروش: جشن و دورهمی شب یلدا از دیرباز به عنوان یک رسم مهم، آداب و رسوم خاص خودش را در شهرهای مختلف ایران داشته است. البته یلدا مختص ایرانیها نیست و با آداب و رسوم عجیب و غریبی در کشورهای مختلف دنیا برگزار میشود. یکی از غذاهای پرطرفدار و راحت برای دورهمی شب یلدا، خورش انار مسما گیلانی است که اتفاقا طرز تهیه آن شبیه طرز تهیه خورش انار و بادمجان تهرانی است و البته طرفداران پر و پا قرصی هم دارد. در طرز تهیه خورش انار مسما گیلانی که به آن خورش انار هم گفته میشود، میتوان از مرغ یا گوشت قلقلی استفاده کرد.
درست است که امسال با وجود ویروس کرونا نمیتوانیم مانند سالهای قبل بهمناسبت شبیلدا دورهم جمع شویم و در کنارهم این شب را جشن بگیریم، اما میتوانیم با درست کردن غذاهای یلدایی این شب را برای خودمان زیباتر کنیم. در ادامه طرز تهیه خورش انار مسما گیلانی را برای شما خواهیم آورد. ما نیز خوردن این غذا را علاوه بر طعم هیجانانگیزش به دلیل خواص بینظیر انار برای درمان سرما خوردگی، کرونا، دیابت و … به شما توصیه میکنیم.
مواد لازم:
- مرغ: ۱ عدد کامل یا ۲ عدد سینه
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- دانه انار: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
- آب انار: ۲ لیوان دستهدار فرانسوی
- رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران دم کشیده: ۱ قاشق چایخوری
- نعنا و جعفری ساطوری شده: ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله اول: پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و مرغ را در آن سرخ کنید. برای خوشطعم شدن و گرفتن بوی زهم، بعد از اینکه مرغ به رنگ سفید یا کمی طلایی درآمد، زردچوبه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. رب گوجه، جعفری و نعنا را به همراه دانههای انار به مرغ اضافه کنید و کمی تفت بدهید. سپس در ظرف را بگذارید.
مرحله دوم: بعد از ۵ دقیقه آب انار را اضافه کنید. بعد از اینکه آب انار جوش آمد، در ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مرغ بپزد.
اگر آب انار کم بود، کمی آب جوش اضافه کنید، ولی باید حواستان باشد که در پایان خورش را وقتی از شعله بردارید که آب آن تقریبا کشده شده و غلیظ باشد.
مرحله سوم: در ۱۵ دقیقه پایانی، زعفران دم کشیده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. همچنین اگر میخواهید خورش انار مسمایتان، کمی ترشتر شود، در همین مرحله به آن کمی آبغوره اضافه کنید.
اگر از انار ترش استفاده میکنید در صورت تمایل میتوانید یک قاشق چای خوری شکر به آن اضافه کنید تا طعم ملسی پیدا کند.
فوت و فن طرز تهیه خورش انار مسما
اگر به آب انار دسترسی ندارید میتوانید از رب انار استفاده کنید و در مرحله پایانی، به خورش انار مسما اضافه کنید.
خورش انار مسما گیلانی به نوعی پسر عموی خورش مرغ ناردون مازندرانی است که آن هم بیشتر برای شب یلدا و در فصل وفور انار پخته میشود.
در تهیه خورش انار مسما میتوان به جای آب از آب پرتقال هم استفاده کرد.
میتوانید به جای جعفری و نعنا، از یک قاشق چایخوری پودر گلپر استفاده کنید.
خورش انار مسما را میتوان به همراه دسرهای خوشمزه مثل کیک خامهای به شکل هندوانه، سالاد لبو روسی و ایرانی، چیز کیک خرمالو و آش انار و خاگینه این شب را هر چه باشکوهتر برگزار کرد.
در کنار خوردن این غذای خوشمزه میتوانید با ایدههای جالب خودتان و کودکانتان را در شب یلدا سرگرم کنید.
برای مجلسیتر شدن خورش انار مسما، مرغ را به طور کامل سرخ کنید و آن را تکه تکه نکنید.
خورش مسما انار گیلانی تا حدودی به خورش مرغ و بادمجان تهرانی که یک غذای قدیمی تهرانی برای شب یلدا است هم شباهت دارد.
مرغ این خورش را به سبک اکبر جوجه هم میتوانید طبخ کنید.
منبع : Bartarinha