به دنبال تلاشهای دیپلماتیک وزارت امور خارجه انگلیس، پنج تبعه انگلیسی که از دسامبر سال گذشته تحت بازداشت طالبان بودند از جمله “پیتر جوونال”، فیلمبردار سابق شبکه بیبیسی و کارشناس مسائل افغانستان روز دوشنبه آزاد شدند. به گزارش صلح خبر، به نقل از گاردین، مشخص شده که این پنج تن به صورت جداگانه بازداشت شده […]
به دنبال تلاشهای دیپلماتیک وزارت امور خارجه انگلیس، پنج تبعه انگلیسی که از دسامبر سال گذشته تحت بازداشت طالبان بودند از جمله “پیتر جوونال”، فیلمبردار سابق شبکه بیبیسی و کارشناس مسائل افغانستان روز دوشنبه آزاد شدند.
به گزارش صلح خبر، به نقل از گاردین، مشخص شده که این پنج تن به صورت جداگانه بازداشت شده بودند و منابع انگلیسی خبر دادند که هیچ چیز در ازای آزادی این افراد بجز یک عذرخواهی نشده است. با این حال دولت لندن روز یکشنبه در بیانیهای ضمن انکار خشونت در افغانستان گفت، هیچ جایگزینی برای مشارکت عملی با دولت کنونی افغانستان وجود ندارد.
پیتر جوونال، فیلمبردار سابق شبکه بیبیسی و کارشناس مسائل افغانستان شش ماه پیش پس از سفر به این کشور جنگزده برای مذاکره درباره سرمایهگذاریها در بخش معدن و گفتوگو با دوستان قدیمی که وی در آنجا دارد، توسط طالبان در کابل بازداشت شد.
وی با یک خانم افغان ازدواج کرده که ثمره این ازدواج سه فرزند است و به گفته “جان سیمسون”، گزارشگر بیبیسی، جوونال یکی از بهترین فیلمبرداران تلویزیونی در جهان است. این دو تن نزدیک به ۲۰ سال با یکدیگر همکاری کردهاند. جوونال اکنون ۶۶ ساله است و به بیماری فشار خون بالا مبتلا است. وی در دوران اسارت از دسترسی اندکی به خارج از سلولش برخوردار بود و کمیته صلیب سرخ به هیچ وجه وی را ندیده بود و هیچ اتهامی نیز علیه وی صادر نشده بود.
وزارت امور خارجه انگلیس اعلام کرد، نام دیگر افراد آزاد شده را منتشر نخواهد کرد اما تایید کرد که هیچ تبعه انگلیسی دیگری در بازداشت طالبان به سر نمیبرد.
لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس در توییتی نوشت: بسیار خوشحالم که لندن توانست آزادی پنج تبعه انگلیسی بازداشت در افغانستان را تضمین کند. آنها به زودی نزد خانوادههایشان باز خواهند گشت. من از سختکوشی دیپلماتهای انگلیسی برای رسیدن به این نتیجه تشکر و قدردانی میکنم.
وزارت امور خارجه انگلیس همچنین تاکید کرد: ما از آزادی این پنج تبعه انگلیسی که در افغانستان بازداشت بودند توسط دولت کنونی کابل استقبال و قدردانی میکنیم. این اتباع انگلیسی هیچ نقشی در اقدامات دولت لندن در افغانستان نداشتند و علیرغم توصیه سفری دولت لندن به افغانستان سفر کرده بودند و این کار اشتباه بود. ما از طرف خانوادههای این افراد به خاطر هرگونه نقض فرهنگ، رسوم و قوانین افغان عذرخواهی میکنیم و اطمینان میدهیم که آنها در آینده رفتار بهتری داشته باشند. دولت انگلیس به خاطر این ماجرا متاسف است.
هوگو شورتر، کاردار انگلیس در امور افغانستان مستقر در دوحه روز یکشنبه در بیانیهای که احتمالا بخشی از این تلاش دیپلماتیک بود، گفت: لندن از هیچ کسی از جمله اتباع افغان که به دنبال دستیابی به تغییر سیاسی از طریق خشونت یا هر فعالیت دیگری هستند که خشونتها را برای اهداف سیاسی در افغانستان تحریک میکند، حمایت نمیکند و اجازه نخواهد داد که خاک انگلیس برای برنامهریزی یا آماده شدن برای چنین خشونتهایی استفاده شود و ما قویا دیگران را از انجام این کار نهی میکنیم. خشونت به هر شکلی به نفع افغانستان و جامعه بینالمللی نیست و ما هر نوع حمله تروریستی را محکوم میکنیم.
وی افزود: برای ترویج صلح و ثبات، برای ارسال حمایتهای بشردوستانه اساسی به مردن افغان و برای رسیدگی به نگرانیهای مشترک در مورد امنیت، هیچ جایگزینی برای مشارکت عملی با دولت کنونی افغانستان وجود ندارد و این کاری است که ما انجام میدهیم.
انتهای پیام