امروز: پنجشنبه, ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 4 ذو القعدة 1446 | 2025-05-01
کد خبر: 259873 |
تاریخ انتشار : 06 اسفند 1397 - 1:00 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک حقوقدان با بیان این‌که به احتمال زیاد در پرونده‌های اخیر شکایت ایران از ‌آمریکا رأی دادگاه لاهه به نفع ایران خواهد بود،‌ اظهار کرد: با توجه به این‌که پیش از این هم ایران و هم آمریکا صلاحیت دادگاه لاهه را پذیرفته‌اند، تعلل‌های اخیر آمریکا نقض رویه‌های گذشته است […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک حقوقدان با بیان این‌که به احتمال زیاد در پرونده‌های اخیر شکایت ایران از ‌آمریکا رأی دادگاه لاهه به نفع ایران خواهد بود،‌ اظهار کرد: با توجه به این‌که پیش از این هم ایران و هم آمریکا صلاحیت دادگاه لاهه را پذیرفته‌اند، تعلل‌های اخیر آمریکا نقض رویه‌های گذشته است و نقض تاریخچه خودش در تعامل با این دادگاه محسوب می‌شود.

صباح زنگنه در گفت‌وگو با صلح خبر درباره روند جلساتی که طی سال جاری توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) در پی شکایت ایران از آمریکا برگزار شده، گفت: دیوان بین‌المللی دادگستری دادگاهی بین‌المللی است که در مسائل حقوقی صلاحیت داشته و حق نظر و صدور احکام را دارد،‌ ‌بنابراین جمهوری اسلامی ایران، این دادگاه را به رسمیت شناخته و به آن شکایت برده است.

وی تصریح کرد:‌ آمریکا نیز پیش از این دادگاه لاهه را قبول داشت و آراء آن را می‌پذیرفت، اما اخیرا با رفتارهایی که ترامپ از خود نشان داده، ممکن است در پذیرش احکام و آرای این دادگاه تعلل کند، به هر حال این وضعیتی است که باید به آن معترض بود و پیگیر شد.

این کارشناس حقوق بین‌الملل درباره این‌که تا چه اندازه امکان دارد آمریکا با استفاده از لابی‌های خود بتواند بر رأی دادگاه اثر بگذارد، گفت: دادگاه لاهه فارغ از بحث لابی‌گری، براساس قوانین بین‌المللی شناخته شده که پس از بررسی پرونده‌ها رأی خود را اعلام می‌کند، به احتمال زیاد این رأی به نفع ایران  خواهد بود.  

زنگنه افزود:‌ آمریکا ادعا کرده که قصد دارد از امضای اساسنامه این دادگاه خارج شود، اما خروج آمریکا حدودا یکسال طول می‌کشد، بنابراین در این مدت آمریکا ملزم است که آراء صادره را اجرا کند.

این حقوق‌دان درباره این‌که پیش از این در موارد اختلافی رأی دادگاه چگونه بوده است،‌ اظهار کرد:‌ تا به حال احکام زیادی صادر شده که هم به نفع ما و هم به نفع آمریکا بوده و هر دو طرف پذیرفتند و اجرا کردند،‌ لذا داشتن چنین سابقه‌ای نشان می‌دهد که هر دو کشور صلاحیت دادگاه لاهه را پذیرفتند،  تعلل‌های اخیر آمریکا نقض رویه‌های گذشته است و نقض تاریخچه خودش در تعامل با این دادگاه محسوب می شود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید