به گزارش مجله آشپزی صلح خبر شکلات داغ غلیظ و خامهای برای خلوتهای پاییزی برترینها: شکلات داغ یکی از نوشیدنیهای گرم و خوشمزه است که برای روزهای سرد سال بسیار مناسب است. این دستورالعمل شکلات داغ یکی از بهترین دستورالعملها بوده و نتیجه کار بسیار غلیظ و خامهای است. شما میتوانید آن را بنابر ذائقه […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
شکلات داغ غلیظ و خامهای برای خلوتهای پاییزی
برترینها: شکلات داغ یکی از نوشیدنیهای گرم و خوشمزه است که برای روزهای سرد سال بسیار مناسب است. این دستورالعمل شکلات داغ یکی از بهترین دستورالعملها بوده و نتیجه کار بسیار غلیظ و خامهای است. شما میتوانید آن را بنابر ذائقه خود قدری تغییر دهید.
خب بالاخره امروز اولین باران پاییزی بارید و هوا واقعا رنگ و بوی پاییز گرفت. در فصل پاییز هیچ چیز به اندازه خوردن نوشیدنیهای داغ راضی کننده نیست، بخصوص وقتی که همه چیز دلگیر است و تنهایی شما را آزار میدهد. در این جور مواقع یک شکلات داغ حسابی شما را سرحال میآورد. وقتی در حال نوشیدن جرعه جرعه آنتی اکسیدانهای گرم هستید، مغزتان هم تازه و سرحال میشود.
کاتچین موجود در شکلات همان چیزی ست که سلولهای مغزیتان به آن نیاز دارند. انواع فلاونولهای موجود در شکلات نه تنها برای مغز بلکه برای اکثر سلولهای بدن مفید هستند و بخاطر ضد التهاب بودن و از بین بردن رادیکالهای آزاد بدن شما را احیا میکنند.
نوشیدنی شکلات داغ مود نظر ما هم شیرین است، هم شکلاتی و هم غلیظ و خامهای؛ و وقتی روی آن را با مقداری خامه زده شده و یا مارشمالو تزئین میکنیم بسیار هم خواستنیتر و چشمگیر میشود. این یک دستورالعمل عالی برای عاشقان شکلات است. همه خوشبختیها را داخل یک ماگ بریزید و از تمامی قطرههای آن لذت ببرید، چون خوشبختی یعنی لحظههای خوش در کنار شکلات داغ!
برای درست کردن این شکلات داغ بهتر است از پودر کاکائوی مرغوب شیرین نشده یعنی همان پودر کاکائوی تلخ که اتفاقا بوی خوبی هم دارند، استفاده کنید. برای شیر هم شما از شیر حیوانی با درصدهای مختلف میتوانید استفاده کنید و حتی شیر گیاهی، اما شیر کامل به علاوه خامه سنگین برای غلظت بیشتر عالی است. اگر دوست دارید کم چرب باشد، خامه را حذف کرده و شیر کم چرب استفاده کنید.
مواد لازم
- شکر سفید: ۲/۳ پیمانه (۱۳۸ گرم)
- پودر کاکائوی تلخ: ۶ قاشق غذاخوری (۳۹ گرم)
- نشاسته ذرت: ۱ قاشق چایخوری
- شیر کامل: ۳ و ۱/۲ پیمانه
- خامه سنگین: ۱/۲ پیمانه (۱۲۰ میلی لیتر)
- اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. داخل کاسهای با اندازه متوسط شکر، پودر کاکائو و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید.
۲. شیر را داخل آن ریخته و بهم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
۳. آن را روی حرارت متوسط یک قل آرام بدهید و مرتب بهم بزنید سپس حرارت را به کمتر از متوسط کاهش دهید و بگذارید حدود ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قل بخورد، در این مدت مرتب بهم بزنید. آن را از روی گاز بردارید.
۴. خامه و وانیل را ریخته و بهم بزنید. قبل از سرو کردن بگذارید سرد شود. آن را با خامه زده شده یا مارشمالوی ریخته روی سطح سرو کنید.
نکات مهم
- اگر از پودر کاکائوی شیرین نشده معمولی استفاده میکنید به جای ۶ قاشق غذاخوری، ۸ قاشق استفاده کنید.
- اگر شیری که خریداری کردید، شیر کامل نیست جای هیچ نگرانی نیست. شیر بدون چربی، ۱% یا ۲% چربی هم خوب هستند.
- اگر به دنبال یک شکلات داغ سبک هستید یا اگر خامه ندارید میتوانید خامه را حذف کنید. در این صورت کرمی و چرب نخواهد شد. میتوانید ۱/۲ پیمانه دیگر از شیر را جایگزین کنید.
- اگر بخواهید یک شکلات داغ نعنایی داشته باشید میتوانید ۱/۲ تا ۱ قاشق چایخوری اسانس نعناع را داخل شکلات داغ بریزید. چند قطره روغن نعناع خوراکی هم برای مزه دادن همین کار را انجام میدهد.
- اگر به شیر آلرژی دارید میتوانید آن را با نوع دیگری از شیر غیر لبنی (مثل شیر بادام شیرین یا بادام هندی) بسازید. من پیشنهاد میکنم از خامه آجیلی یا کرم نارگیل به جای خامه سنگین استفاده کنید.
- این نوشیدنی شکلاتی را میتوان چندین روز در یخچال نگه داشت سپس دوباره گرم کرد. برای گرم کردن میتوان آن را روی حرات متوسط به پایین گاز قرار داد، به طور مرتب بهم بزنید تا کاملا گرم شود.
- اگر پودر کاکائو ندارید، اما مقداری شکلات نیمه شیرین قالبی یا شکلات چیپسی نیمه شیرین دارید، میتوانید از این روش استفاده کنید: ۴ پیمانه شیر کامل را روی حرارت متوسط به بالای گاز گرم کنید تا زمانی که نزدیک به قل خوردن برسد. آن را از روی گاز بردارید و ۱۷۰ گرم شکلات نیمه شیرین یا شکلات چیپسی نیمه شیرین و ۲ قاشق غذاخوری شکر را داخل آن بریزید. آنها را بهم بزنید تا زمانی که شکلات کاملا ذوب شود سپس ۱/۲ اسانس وانیل را بریزید و بهم بزنید.
منبع : Bartarinha