امروز: چهارشنبه, ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 11 شوال 1446 | 2025-04-09
کد خبر: 276035 |
تاریخ انتشار : 09 اردیبهشت 1398 - 16:05 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر مدیر پایگاه میراث فرهنگی خلیج فارس و دریای مکران از شناسایی ۶۲ محوطه جدید باستانی و تاریخی در اولین فصل بررسی باستان‌شناختی در بخش دشتیاری شهرستان چابهار خبر داد. به‌گزارش صلح خبر، به نقل از اداره کل روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، مرتضی حصاری خبر داد: […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

مدیر پایگاه میراث فرهنگی خلیج فارس و دریای مکران از شناسایی ۶۲ محوطه جدید باستانی و تاریخی در اولین فصل بررسی باستان‌شناختی در بخش دشتیاری شهرستان چابهار خبر داد.

به‌گزارش صلح خبر، به نقل از اداره کل روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، مرتضی حصاری خبر داد: شناسایی یک بندرگاه قدیمی، محوطه‌های غنی از دوره‌های هخامنشی، اشکانی و ساسانی، آثاری از قرون اولیه اسلامی تا متاخر در این محوطه‌ی باستانی و قدیمی شناسایی شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه بخش «مکران» گستره‌ای از جنوب سیستان و بلوچستان تا مرز گواتر پاکستان را شامل می‌شود، ادامه داد: در بررسی‌های انجام شده محوطه‌هایی از هزاره پنجم و چهارم پیش از میلاد هم افق با محوطه جهانی شهر سوخته، جیرفت و نمونه‌های یافت شده از کاوش های دردشت بلوچستان  پاکستان نیز شناسایی شده است.

او درباره‌ی آثار شناسایی شده از دوران اولیه اسلام  تا دوره متاخر اظهار کرد: در این بررسی‌ها سفالی از نوع «کوباجه» شناسایی شد، شناسایی این سفال تخمین‌های ارایه شده در خصوص اینکه مرکز ایران محل ساخت این نوع سفال بوده را با دو  احتمال مبنی بر اینکه این نوع سفال در سواحل نیز تولید یا از این مناطق صادر می‌شده است، را قوت می‌بخشد.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی خلیج فارس و دریای مکران که از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و در طول یکسال گذشته در دوبخش عملی و مستند سازی فعالیت داشته است، اقدامات مستند سازی پایگاه را نیز تهیه دو کتاب با عنوان مجموعه مقالات میراث فرهنگی خلیج فارس با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، اداره کل امور پایگاهها، معاونت میراث فرهنگی و دانشگاههای مختلفی همچون تهران، سیستان و بلوچستان، شهرکرد، لرستان و … و اطلس میراث فرهنگی جزایر خلیج فارس اعلام کرد.

حصاری همچنین مطالعات جغرافیایی تنگه هرمز، ارتباطات دریایی در خلیج فارس، جغرافیای تاریخی جزایر خلیج فارس، مدیریت منابع آب و تامین آب شیرین در جزیره قشم، شأن تاریخی جزیره کیش، معبد هندوهای بندرعباس، بادگیرهای هرمزگان، اطلس میراث فرهنگی جزایر ایرانی را از جمله موضوعاتی برشمرد که در مجموعه مقالات میراث فرهنگی به آن پرداخته شده است.

به گزارش صلح خبر، اوایل بهمن سال گذشته علی اصغر مونسان – معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری -، از  بهروز عمرانی – سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری – خواسته بود تا برنامه‌ریزی برای مطالعات و ساماندهی سواحل مکران را در دستور کار خود قرار دهد.

محمود ضیایی – عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی – نیز بر مدیریت پیشگیرانه بر مدیریت بحران اولویت دارد، اعلام نمود: مکران یک منطقه آسیب دیده است که در این حوزه اولویت دارد. تهیه یک نقشه راه کلی و استاندارد سازی، باید در دستور کار باشد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید