امروز: پنجشنبه, ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 5 شوال 1446 | 2025-04-03
کد خبر: 376924 |
تاریخ انتشار : 12 مرداد 1399 - 5:30 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر طبق قانون، در مرحله اول مسئولیت هرگونه سوءاستفاده از سیم‌کارت با شخص مالک است و مجرمان نیز از سیم‌کارت‌های بلااستفاده یا گم‌شده در جهت اعمال خلاف سوءاستفاده می‌کنند. به گزارش صلح خبر، پدیده سیم‌کارت‌های جعلی و ناقص یا همان سیم‌کارت‌های بدون هویت موضوعی بود که طی سالیان گذشته مشکلات […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

طبق قانون، در مرحله اول مسئولیت هرگونه سوءاستفاده از سیم‌کارت با شخص مالک است و مجرمان نیز از سیم‌کارت‌های بلااستفاده یا گم‌شده در جهت اعمال خلاف سوءاستفاده می‌کنند.

به گزارش صلح خبر، پدیده سیم‌کارت‌های جعلی و ناقص یا همان سیم‌کارت‌های بدون هویت موضوعی بود که طی سالیان گذشته مشکلات متعددی ایجاد کرده و اقدامات خلاف‌کارانه از جمله کلاهبرداری و حتی قتل صورت گرفت. این موضوع موجب شد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این زمینه به اقدامی جدی دست بزند. مشترکان می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی mobilecount.cra.ir از تعداد سیم‌کارت‌هایی که با کد ملی آنان ثبت‌شده است، مطلع شوند و یا با ارسال کد ملی مالک خط به یکی از شماره‌های ۳۰۰۰۱۵۰ و ۳۰۰۰۵۰۴۹۰۱ از طریق یکی از خطوط تحت مالکیت، نسبت به استعلام تعداد خطوط ثبت‌شده به نام خود اقدام کنند.

همچنین با لزوم احراز هویت مشترکان هنگام خرید سیم‌کارت، در حال حاضر اپراتورها برای جلوگیری از سوءاستفاده از خرید سیم‌کارت، موظف هستند تنها در دفاتر منتخب خود به کسانی که سیم‌کارتی به نامشان نیست، سیم‌کارت بدهند و سایر افراد نیز برای احراز هویت از رمز یک‌بار مصرف استفاده می‌کنند.

مشترکان تلفن همراه درصورت مشاهده هرگونه مغایرت در تعداد خطوط ثبت‌شده به نام خودشان می‌توانند برای جلوگیری هر نوع سوءاستفاده احتمالی، شخصا به دفاتر خدمات مشترکین اپراتورها مراجعه کنند و با ارائه کارت ملی از تمامی خطوط به نام خود که ممکن است بدون اطلاع مشترک به نام وی ثبت شده باشد، آگاه شده و برای قطع هر یک از سیم‌کارت‌ها اقدام کنند.

با وجود این، پلیس فتا هشدار می‌دهد که برخی دفاتر و نمایندگی‌های اپراتور تلفن همراه بدون تطبیق کارت ملی فرد مراجعه‌کننده اقدام به ثبت سیم‌کارت به نام افراد می‌کنند. این در حالی است که درصورت هرگونه ایجاد مزاحمت از طریق سیم‌کارت و یا ارتکاب اعمال مجرمانه، این مالک سیم‌کارت است که در وهله‌ اول باید در محاکم قضایی پاسخگو باشد. زیرا قانون، مالک را دارنده سیم‌کارت می‌شناسد. اگر بعد از بررسی‌های فنی مشخص شد که صاحب سیم‌کارت مرتکب عمل مجرمانه نشده است تبرئه خواهد شد در غیر این صورت مالک سیم‌کارت باید پاسخ‌گوی محاکم قضایی و شاکی باشد.

همچنین لازم است در صورت فروش و واگذاری سیم‌کارت‌های خود به دیگران، حتماً اطلاعات عضویت در شبکه‌های اجتماعی را غیرفعال کرده، به سیم‌کارت دیگری انتقال داده و یا به‌طورکلی آن‌ها را حذف کنید. یعنی اگر با سیم‌کارت موردنظر قبلاً در شبکه‌های مجازی عضویت داشته‌اید باید اکانت نرم‌افزار موردنظر را حذف (Delete Account)  و سپس به سوزاندن، غیرفعال کردن یا انتقال سیم‌کارت اقدام کنید.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید