حمید شاهآبادی، معاون صدا در گفتوگویی با صلح خبر در حاشیه مراسم افتتاح رسمی رادیو امداد اعلام کرد: این رادیو حدود یک ماه به کار خود ادامه خواهد داد و بعد تصمیم میگیریم به کار خود ادامه دهد یانه. امیدواریم که اطلاعسانی ۲۴ ساعته این رادیو بیشتر از یک ماه طول نکشد؛ البته ادامه کار رادیو امداد به شرایط جوی و حوادث بستگی دارد.
مراسم افتتاح رسمی رادیو امداد امروز (۲۱ فروردین ماه) با اجرای فاطمه آل عباس در ساختمان شهدای رادیو صدا و سیما برگزار شد و این مراسم به صورت زنده از رادیو امداد به روی آنتن رفت.
علیرضا حبیبی (مدیر رادیو امداد)، حمید شاه آبادی (معاون صدا) و حجت الاسلام و المسلمین موسوی مقدم (قائم مقام صدا و سیما) در این مراسم حضور داشتند.
قائم مقام سازمان صداوسیما در ابتدای سخنانش ابراز امیدواری کرد که رادیو امداد بتواند به کسانی که درگیر حادثه سیل هستند، کمک کند.
او ادامه داد: این رسانه گرم، اصلیترین همراه مخاطب است؛ به خصوص در بحران و شرایط سخت. جایگزینی نمیتوان برای رادیو در میان رسانهها پیدا کرد. زمانی که مخاطب با مشکلاتی مواجه و حادثه رخ میدهد، بهترین همراه رسانهای، رادیو است. در تمام حوادث بزرگ دنیا رادیو بهترین کارکرد را داشت. رادیو نقش اساسی در شرایط بحران ایفا میکند و نقش مؤثر دارد. همچنین این رسانه در پیشگیری کاهش آسیبها نقش بالایی دارد.
او ادامه داد: کارکرد اطلاع رسانی به موقع از طریق رادیو انجام میشود که میتواند در پیشگیری حوادث مؤثر باشد. رسانههایی که سرعتالعمل دارند نتوانستند جای رادیو را بگیرند چون اصل درستگویی را نتوانستهاند به دست آورند که به اعتماد مخاطب برمی گردد. در فضای مجازی که اطلاعات سریع در اختیار مردم قرار میگیرد چون مبالغه دارند و برخی حرفها را نمیگویند پس نتوانستهاند اعتماد لازم را کسب کنند، رادیو جایگاه خود را دارد.
موسوی مقدم اظهار کرد: مخاطب در شرایط بحرانی در شرایط سردرگمی قرار میگیرد و از سویی با اخباری مواجه میشود که در همکاری برای کمک و تصمیم بعدی او مؤثر است. اگر مخاطب در جایی قرار نگیرد که بتواند تکیه دهد هزینه حادثه چند برابر خواهد شد.
او ادامه داد: جنس حادثه به گونهای است که اگر راه حلی قبل از وقوع ارائه و پیش بینی شود بازهم آثار مخرب به جا میگذارد. در این حادثه سیل پیش بینی و اقدامات انجام شد اما عمقش به گونهای بود که خسارت وارد کرد. در چنین شرایطی آن چیزی که همراه آسیب دیدگان خواهد بود، رادیو است.
قائم مقام صدا و سیما اضافه کرد: رادیو در حاشیه حادثه نیست بلکه در متن است و نقش اصلی دارد. نقش اطلاعرسانی آن بسیار اثرگذار است. آموزش دهی در بخش رسانه در کاهش ضررها مؤثر است. رسانههای عمومی بخصوص رادیو میتواند در ابهامزدایی مؤثر باشند. بسیاری از رسانهها در این حادثه نگاه همکاری ندارند و میخواهند به اهداف خود برسند.
او گفت: سیل آمد و در حال حاضر باید به حفظ جان و مال پرداخت و خدماتدهی و امدادرسانی کرد. گاهی در این شرایط روحی نامناسب مردم اخبار کذب منتشر میشنوند که اثرات مخرب روحی و روانی را بیشتر میکند. بنابراین اطلاع رسانی درست و سریع نقش اصلی را در رادیو ایفا میکند.
موسوی مقدم گفت: شاید بگویید افتتاح رادیو امداد با تأخیر بود اما از ابتدا در متن حادثه بودیم. برخی معتقدند بیان بسیاری از اخبار صدا و سیما حمل بر بزرگنمایی است اما اینطور نیست. این رسانه باید مشکل را مطرح کند تا مسؤولان اقدام کنند.
او گفت: اولین نکته با اهمیت هنگام وقوع حادثه، آرامشبخشی است و باید آرامش خود را حفظ کنیم. اگر آرامش نباشد خطر حادثه بیشتر میشود و مردم ممکن است به کارهای عجیبی دست بزنند. به نظرم رادیو آرامش بخشی روانی و عاطفی انجام میدهد.
بر اساس این گزارش صلح خبر، حمید شاهآبادی، معاون صدا هم در ادامه مراسم گفت: همکاران ما به نقشی که رادیو باید داشته باشد توجه کنند؛ البته گامی که رادیو باید بردارد را برداشتند؛ بنابرابن از تمام همکارانم تشکر میکنم که در زمان محدود تلاش کردند تا امروز در خدمت شما و مردم باشیم.
او ادامه داد: حادثه سیل و عظمت آن به گونهای است که مشابه آن را ندیده ایم بنابراین باید در قامت این حادثه با آن برخورد کرد. ما زندگی خود را داریم اما باید برای هموطنان خود کاری کنیم. حداقل در این چهار دهه گذشته همه ما حس کردیم اگر موضوعی بخواهد حل شود جز با مشارکت ملی همه مردم اتفاق نمیافتد. در حال حاضر ۲۰ استان متأثر از حادثه سیل است و باید دید که در این کشور با حس مودت و انساندوستی مردم چگونه میتوان مسألهای را حل کنیم؟ رادیو باید به این نقش خود توجه داشته باشد و برای مثال وقتی سیل در خوزستان پیش میآید به گونهای ترسیم کند تا افرادی که در شهرهای دیگر هستند، احساس مردم آن شهر را داشته و درگیر باشند. اگر مردم پای کار نیایند و از دستگاهی انتظار داشته باشیم نمیشود حادثه سیل را حل کرد. رادیو باید برای مردم ایران که علاقه مند به کشور و مردم هستند تعهد ایجاد کند که به عنوان حامی آنچه دارد در اختیار مردم قرار دهد. رادیو در کنار اطلاعرسانی و اقدامات به لحظه، نخ تسبیحی برای آحاد ملت است. رادیو باید وضع مردم را به درستی اعلام کند و بسترساز کمک مردمی باشد. یک رادیو ۲۴ ساعته مانند امداد باید خبرنگار اعزام کند و لحظه به لحظه گزارش دهد. انتظار ما از رادیو امداد این است که گزارشگر اعزام و از امکانات منطقه استفاده کند. البته دستگاههای مسؤول هم کار میکنند. خوشبختانه همه شبکههای رادیویی و سیما به خوبی وارد کار شدند.
انتهای پیام