شاپور محمدزاده در گفتوگو با صلح خبر، با بیان اینکه دستاوردهای انقلاب در همه زمینهها خوب بوده و در نهضت سوادآموزی نیز با توجه به آمار و ارقام، خوب کار شده است، اظهار کرد: ممکن است برخی سوال کنند که چرا پس از گذشت ۴۰ سال هنوز بیسواد داریم؟ باید توجه کرد که باسوادی مطلق در اغلب نقاط جهان نداریم و مأموریت نهضت سوادآموزی نیز پوشش افراد ۱۰ تا ۴۹ سال است. البته ما در دوره مأموریتی جدید بالای ۴۹ سالهها را فراموش نمیکنیم.
وی افزود: علاوه بر این اکنون صرف آموزش خواندن و نوشتن و سوادآموزی مطرح نیست و سوادآموزان دوره انتقال و تحکیم را میگذرانند. از مجموع افراد تحت پوشش، ۶۰ درصد مشغول تحصیل در دوره انتقال و تحکیم و مابقی در دوره ابتدایی آموزش سواد هستند. دوره تحکیم و تثبیت برای جلوگیری از بازگشت به بیسوادی اجرا میشود.
سرپرست سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه دو میلیون و ۶۰۰ هزار بیسواد در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال در کشور داریم که البته ۴۰۰ هزار نفرشان نیز اتباع خارجی هستند، گفت: نرخ باسوادی قبل از انقلاب ۵۲.۵ درصد بود و اکنون به مرز ۹۴.۷ درصد رسیده است. چه بخواهیم و چه نخواهیم شماری بازمانده از تحصیل در کشور داریم که ممکن است به مدرسه باز نگردند و در سنوات متمادی به آمار جامعه هدف سوادآموزی افزوده شوند.
محمدزاده درباره بودجه نهضت سوادآموزی در سال ۹۸ نیز اظهار کرد: حسن نهضت سوادآموزی این است که بابت هر باسواد هزینه را پرداخت میکنیم و از بابت بودجه نگرانی نداریم. یک مشکل در این حوزه این است که در سالهای گذشته برخی استانها بودجه نهضت سوادآموزی را در مسیرهای دیگری هزینه میکردند و تمام هم و غم ما این است که این بودجه را ۱۰۰ درصد به نهضت برگردانیم و در مسیر صحیح استفاده کنیم.
انتهای پیام