به گزارش صلح خبر، تا زمان انتشار این بسته خبری بیش از ۵۰ گزارش و خبر در شش حوزه مختلف در سرویس اجتماعی منتشر شده است. برخی از مهمترین اخبار امروز یه شرح زیر است:
احتمال لغو صدور آرم سالانه طرح ترافیک/ جزییات طرح جدید ترافیکی پایتخت
محسن پورسیدآقایی – معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران- با اشاره به طرح جدید ترافیکی پایتخت با بیان اینکه در حال انجام مطالعاتی هستیم که شاید مسیر ثبتنام طرح سالانه را حذف کنیم، گفت: طرحی آماده کردیم که احتمالا دیگر موضوع ثبتنام و فروش سالیانه آرم طرح ترافیک حذف شود و بدین صورت کمک کنیم تا مردم آزادی بیشتری برای ورود به محدوده طرح ترافیک داشته باشند.
وی ادامه داد: اینکه طرح تنها به عدهای فروخته شود، درست نیست چراکه در تهران ۵ میلیون خودرو وجود دارد که در سالهای گذشته عملا تنها به ۹۸ هزار خودرو آرم سالیانه فروخته میشد و تنها این ۹۸ هزار خودرو شانس ورود به محدوده طرح ترافیک آن هم به صورت سالیانه داشتند و مابقی خودروها محروم از طرح ترافیک بودند.
تقسیم تهران به ۳ منطقه در طرح ترافیک۹۷
اخذ عوارض خودرو براساس پیمایش
افشین حبیب زاده – رییس کمیته عمران شورای شهر تهران، ری و تجریش- جزییات طرح ترافیک جدید برای سال ۹۷ را تشریح کرد و درباره جزییات طرح حذف “آرم طرح ترافیک و زوج و فرد” در شهرداری از سال آینده گفت: این طرح در مراحل پایانی بررسی قرار دارد و طرح جدید بر پایه طرح LEZ خواهد بود.
وی با بیان اینکه زونهای ترافیکی تعریف شده است، تصریح کرد: به عنوان مثال زون A تقریبا همان محدوده طرح ترافیک میشود و زون B محدوده زوج و فرد و یک زون هم برای کل شهر در نظر گرفته میشود.
لزوم توجه شورای برتر استانها به برنامهریزی “مردم پایه” برای اداره امور کشور
مرتضی الویری – عضو شورای برتر استانها- با تاکید بر جایگاه برجسته شورای برتر استانها در قانون اساسی گفت: شورای برتر استانها میتواند ساختار بحران آفرین تمرکزگرا در اداره کشور را بهسوی برنامه ریزی “مردم پایه” و “محیط مبنا” سوق دهد.
وی در تشریح جایگاه شورای برتر استان ها گفت: با وجود اینکه چهار دوره از تشکیل شوراها به ویژه شورای برتر استانها میگذرد؛ اما شوراها هنوز به جایگاه بایسته خود دست پیدا نکرده اند. در اصل ۱۰۱ قانون اساسی اشاره شده که به منظور جلوگیری از تبعیض و جلب همکاری در تهیه برنامههای عمرانی و رفاهی استانها و نظارت بر اجرای هماهنگ آنها، شورای برتر استان ها مرکب از نمایندگان شوراهای استان تشکیل می شود. بنابراین شاه بیت تصمیم گیری و جایگاه شورای برتر استانها جلوگیری از تبعیض و جلب همکاری در تهیه برنامههای عمرانی و رفاهی استانها است.
توسعه نامتوازن “بیمارستان” در تهران
اقدام برای “درمان از راه دور”
دکتر علیاکبر حقدوست – معاون برنامهریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت- با اشاره به چگونگی حل معضل کمبود تختهای بیمارستانی در کشور درباره چالشها و راهکارهای ارائه خدمت درمانی در تهران و در شرایط بحران توضیح داد.
وی با اشاره به تدوین کتاب ۱۱ جلدی درباره “نقشه توسعه درمان کشور تا سال ۱۴۰۴” به عنوان جامعترین برنامه وزارت بهداشت در راستای رفع مشکلاتی چون توزیع نامناسب یا کمبود تختهای بیمارستانی در کشور گفت: با تدوین این کتاب دقیقا به تفکیک شهرستانهای مختلف میدانیم که چه میزان تخت با چه تخصصهایی و به چه شکلی نیاز داریم.
هوا علیه بدن؛ آلایندهها با انسان چه میکنند؟
قاسم آهنگری- استاد ژنتیک پزشکی- گفت: تهران با وجود میلیونها خودرو و منابع تولید کننده گرما در منازل و کارخانههای متعدد، تبدیل به دهانه آتشفشان بزرگی شده است. نوع هر کدام از این آلایندهها نیز بر اساس ماموریت شهرها متفاوت است.
وی در گفتوگو با صلح خبر افزود: از نظر ژنتیکی گروهی از بیماریها تک ژنی هستند که تعداد آنها به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد اما عمده بیماریهای انسان که جزو بیماریهای غیرواگیر هستند، حدود ۹۰ درصد موارد را شامل میشود و اساس آنها اختلال در تعاملات بین ژن و محیط است. این تعاملات به بیان ژنها بازمیگردد نه ساختار آنها. به این ترتیب آلودگی هوا بیان ژنها را که ناشی از تعاملات بین سلولی است، مختل میکند.
شرط “بطحائی” برای افزایش حقوق فرهنگیان
رتبهبندی در دستور کار
سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش- گفت: هرگونه افزایش حقوق در بخشها و وزارتخانههای مختلف از جمله وزارت آموزش و پرورش منوط به تصویب قانون و قانونگذار است.
وی با بیان اینکه در این زمینه برای وزارت آموزش و پرورش به صورت خاص، بحثی برای افزایش حقوق معلمان و فرهنگیان وجود ندارد، تصریح کرد: موضوع رتبهبندی فرهنگیان با هدف ارتقای کیفیت و شایستگی معلمان و فرهنگیان در دستور کار وزارت آموزش و پرورش است و بر اساس آن تصمیمگیریهایی انجام خواهد شد.
استخدام آموزشدهندگان نهضت و حقالتدریسیها در دست تدوین
تدابیر جلوگیری از تخلفات آموزشدهندگان
علی باقرزاده – رئیس سازمان نهضت سوادآموزی- با بیان اینکه در گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال درصد باسوادی به ۹۸.۲ درصد رسیده است، گفت: این آمار نشان میدهد که ۱۹۰ هزار کودک خارج از مدرسه داریم.
وی به مرور اقدامات انجام شده برای ارتقای سطح سوادآموزی در کشور پرداخت و گفت: ۲۹۱۱ سرباز را در پنج سال گذشته تحت آموزش قرار دادهایم و مسابقات کتابخوانی و انشاء نویسی هر ساله برگزار میشود و کتابی به مناسبت شعار سال و پرسش مهر رئیس جمهور برای آن در نظر گرفته میشود. سالانه ۱۵۰ هزار نفر در این مسابقات شرکت می کنند که در شش سال گذشته به ۱ میلیون و ۱۸۹هزار نفر رسیده است.
باقرزاده با اشاره به وضعیت سواد در ایران که بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن انجام میشود،اظهارکرد: طبق سرشماری سال ۹۵، یکی از شاخصهای مهم سوادآموزی فاصله باسوادی زنان و مردان و یا همان عدالت جنسیتی است. در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال این فاصله حدود ۱۰ درصد کمتر شده است. یک علت این است که قریب به ۸۰ درصد فعالیتهای ما به زنان اختصاص یافته و درصد باسوادی در این گروه از ۹۰.۷ به ۹۳.۴ درصد افزایش یافته است.
تکلیف جدید مراکز ترک اعتیاد برای پوشش «بیمه معتادان»
پرویز افشار- سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر- از تکلیف قانونی کلیه مراکزدولتی و ۱۰ درصد از مراکز خصوصی درمان اعتیاد برای پوشش بیمه اعتیاد خبر داد و با اشاره به اینکه بودجه امسال درمان اعتیاد برای پوشش بیمهای معتادان در بیمههای پایه و بستری، ۷۸ میلیارد تومان بوده است، گفت: برنامه امسال این بوده است که نسبت به سال گذشته در دستورالعمل به سمت افزایش مراکزی که با بیمه قرارداد منعقد می کنند حرکت کنیم.در حال حاضر کلیه مراکز دولتی تکلیف قانونی دارند که برای پوشش بیمهای معتادان قرار داد داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه حداقل ۱۰ درصد از مراکز خصوصی نیز مکلف هستند برای پوشش بیمهای معتادان قرار داد ببندند، افزود: این رقم تقریبا در حال تحقق پیدا کردن است اما در پارهای از استانها از جمله استان تهران هنوز مراکز دولتی انعقاد قرار داد نکردهاند که صحبت ها و پیگیری ها انجام شده است و امیدواریم این امر بهزودی محقق شود.
خبری از پوشش بیمهای گفتار درمانی و کاردرمانی نیست
مطالبهگری معلولان افزایش یابد
انوشیروان محسنی بندپی – رئیس سازمان بهزیستی کشور- بر تصویب کامل لایحه حمایت از حقوق معلولان پیش از تصویب لایحه بودجه ۹۷ به منظور تخصیص بودجه به این لایحه تاکید کرد و گفت: در این پیام گفته شده بود که شاهد سختی معلولان پر فعالیت اجتماعی هستیم. علی رغم تسهیلات و امکانات ما همچنان باید تلاش کنیم تا مطالبات معلولان و حلقه مفقوده خدمات توان بخشی را احیاء کنیم.
وی در ادامه با انتقاد از اینکه در بحث خدمات بیمه ای پایه، خبری از پوشش گفتار درمانی و کاردرمانی نیست اظهار کرد: مطالبه گری باید در جامعه معلولان افزایش یابد و به عنوان یک حق از دولتمردان و مجلس پیگیری شود.
تبدیل دانشکده محیط زیست به «محیطبان» اشتباه است
بهزاد سعیدپور – عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست– اظهار کرد: اگر منظور رئیس سازمان محیط زیست این است که دانشکده محیط زیست فقط باید به آموزش محیطبانی بپردازد؛ اشتباهی فاحش است و به نظر من این ایده نشان میدهد که آقای کلانتری مشاوران خوبی در این زمینه ندارد چراکه آموزش محیطبانی تنها یکی از ظرفیتهای دانشکده محیط زیست است و نمیتوانیم تنها به یکی از ظرفیتهای دانشکده بسنده کنیم.
وی با اشاره به متن سخنرانی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم هفته پژوهش و فناوری گفت: عیسی کلانتری در این مراسم به نکات درست و دقیقی در مورد نیازهای حوزه محیط زیست کشور از جمله ضرورت آیندهپژوهی و انجام مطالعات اجتماعی، رویکرد توسعه پایدار و استراتژی تحقیقاتی و آموزشی و موضوع آب پرداخت اما ایده تبدیل دانشکده محیط زیست به دانشکده محیطبان نمیتواند به تصمیم جامعی منجر شود.
این کارشناس حوزه محیط زیست ادامه داد: پیش از این هم محمدیزاده – رئیس اسبق سازمان حفاظت محیط زیست– در مورد انحلال دانشکده محیط زیست و تبدیل آن به پژوهشکده محیط زیست سخن گفته بود اما اساتید دانشکده محیط زیست در آن مقطع از محمدیزاده برای حضور در دانشکده محیط زیست و شنیدن صحبتها و استدلال کارشناسان و استادان دانشکده دعوت کردند که موثر واقع شد و حتی رئیس اسبق سازمان حفاظت محیط زیست مصوبه تبدیل دانشکده محیط زیست به دانشگاه محیط زیست را به تصویب رساندند چون متقاعد شد که دانشکده محیط زیست میتواند این مسیر را در راستای ارتقای دانش محیط زیستی کشور طی کند.
واکنش کمالی به خبر جذب «سرباز مهارت»
سردار موسی کمالی – رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح- به اظهارات معاون وزارت ورزش جوانان درخصوص جذب سرباز مهارت واکنش نشان داد و توضیحاتی را درباره طرح مهارتآموزی به سربازان ارائه کرد.
وی درباره اینکه گفته میشود طی امسال و سال آینده بناست ۶۰۰ هزار نفر به عنوان سرباز مهارت جذب شوند، اظهار کرد: چیزی به نام سرباز مهارت نداریم و اینطور نیست که مانند سرباز معلم یا… جذبی تحت عنوان سرباز مهارت نیز انجام شود بلکه منظور آموزش مهارت به سربازان است.
وی ادامه داد: امسال طی برنامهای که در توافق با وزارت کار و سازمان آموزش فنی و حرفهای داشتیم قرار شد که به تعدادی از سربازان آموزش مهارت داده شود و سال آینده تعداد این افراد افزایش پیدا کند.
رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه مهارتآموزی به این افراد با توجه به مدرک تحصیلی و… انجام خواهد شد، گفت: همچنین به دنبال این هستیم که برخی از افراد پیش از اعزام به سربازی مهارت تخصصی را کسب کرده و در دوران سربازی از آن بهره مند شوند.
تیترهای زیر، پنج خبر اول و پربازدید امروز سرویس اجتماعی صلح خبر به انتخاب مخاطبان هستند:
احتمال لغو صدور آرم سالانه طرح ترافیک/ جزییات طرح جدید ترافیکی پایتخت
تقسیم تهران به ۳ منطقه در طرح ترافیک۹۷/ اخذ عوارض خودرو براساس پیمایش
پلمب ۲۰ سوپرمارکت در تهران به دلیل فروش مشروبات الکلی
هوا علیه بدن؛ آلایندهها با انسان چه میکنند؟
آیا داشتن مدرک دیپلم برای رانندگان تاکسی الزامی است؟
انتهای پیام