محسن حاجی میرزایی پنج شنبه ۲۲ خردادماه در آیین افتتاحیه دو استخر بزرگ دانش آموزی ناحیه یک و دو همدان، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر تحول در آموزش و پرورش افزود: برای آینده سازی بهتر جامعه باید به سراغ مدارس برویم چراکه مدرسه ها کانون اصلی یادگیری هستند و هر توجه و اهتمامی به مدرسه توجه به تمام جامعه است.
وی با بیان اینکه امروز مجالی فراهم شده که تمام کسانی که علاقمند به مدرسه سازی هستند در این کار شرکت کنند، ادامه داد:کسانی که ابعاد بزرگ این ماموریت مهم را خوب درک می کنند می دانند که هیچ سرمایه گذاری به اندازه سرمایه گذاری در آموزش و پرورش پر بازده نخواهد بود.
حاجی میرزایی اعلام نمود:هربنایی ساخته شود بعد از مدت ها از بین می رود و ممکن است آن را تخریب کنند و دوباره از نو بسازند اما مدرسه ساختمانی است که در آن بنایی گذاشته می شود که آن بنا و تحولی که در دانش آموزان ایجاد می کند، ابدی است و در فرد و در نسل او استمرار پیدا می کند.
وی با بیان اینکه خداوند در حیطه یادگیری و آموزش انسان کریم ترین است، اعلام کرد:فرصتی برای مدرسه سازی،ایجاد تحول و امکان مشارکت همه مردم در امر مدرسه سازی فراهم شده و هیچکس نمی تواند خود را بیرون از این دایره فرض کند و هرکسی باهر بضاعتی می تواند آجری بر آجر مدرسه قرار دهد و این یک رسالت مهم است.
حاجی میرزایی با بیان اینکه مدارس حیات طیبه جزء سند تحویل و سیاست های آموزش و پرورش است، گفت:اکنون در بسیاری از استان ها از جمله همدان این پروژه در دستورکار قرار داشته و اندازه مدارس تاثیر مهمی در پیگیری امور آن مدرسه دارد و هرچه مدرسه بزرگتر باشد دسترسی به انواع و اقسام امکانات و توانمندی ها و تقویت آن راحت تر خواهد بود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هر چه تعامل دانش آموزان در محیط های گسترده تری باشد ظرفیت های ذهنی و فکری آنها بلوغ بیشتری پیدا می کند،افزود: در ساخت مدارس طی دهه های گذشته به گونه ای عمل شده که امروز با تحرک جمعیت و جابه جایی افراد به طور نامتوازن کلاس های درس تشکیل می شوند به طوری که یک مدرسه با تعداد کم و مدرسه دیگر با انبوهی از جمعیت کلاس های درس را برگزار می کنند.
وی با بیان اینکه سامانه مکان یابی از امسال فعال شده است، خاطرنشان کرد:نقطه ای که مدرسه جدید احداث می شود مستلزم ملاحظات متنوع و بررسی پیش بینی تحرک جمعیت است.
حاجی میرزایی دانشگاه فرهنگیان فوق العاده اهمیت و ارزش دارد، اضافه کرد:دانشگاه فرهنگیان توسعه فیزیکی نبوده بلکه این دانشگاه اصلاح رویه ها و روش هایی است که معلم در آن تربیت می شود و باید به جایگاهی برسیم که خروجی دانشگاه فرهنگیان در برابر خروجی دانشگاه های دیگر مورد داوری همه مردم قرار گیرد.
وی با بیان اینکه هرکسی وارد دانشگاه فرهنگیان می شود باید در دوره بازنشستگی از این دانشگاه خارج شود، تصریح کرد:اگر میخواهیم آینده جامعهای را پیشبینی کنیم باید ببینیم در مدارس آن جامعه به دانش آموزان چه چیزی آموزش میدهند.
حاجی میرزایی با بیان اینکه دولت در حمایت از مدرسه سازی در بدترین شرایط تلاش زیادی کرده است، اعلام کرد:دغدغه جدی مربوط به نقطه تحول و تغییر انسان است چراکه گذشت زمان آشکار کرده که تحول مستلزم تحول در یادگیری است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه همه دنیا در حال تلاش برای پیشرفت هستند، اگر تاریخ زندگی انسانها را بررسی کنید به تکاپوی آنها برای بهتر زیستن و تحول میرسیم، گفت:تخصیص اعتبار دولت به منظور مدرسه سازی از ۸۴۴ میلیارد تومان سال ۹۶ به ۲۸۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته و امسال به ۳۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه تنها کلاس نیست که این مسئولیت را بر عهده دارد بلکه راهرو مدرسه، سالن ورزشی همه و همه در بحث تربیتی دانش آموزان موثر است، گفت:استخر هم یک محیط یادگیری در کنار کلاس درس برای دانش آموزان به شمار میآید هرچند جنبههای زیستی و بدنی از جنبههای مغفول در آموزشوپرورش است.
حاجی میرزایی با بیان اینکه براساس سند تحول بنیادین آموزشوپرورش باید از علمآموزی به سمت تربیت دانش آموزان حرکت کنیم، افزود:علم، فناوری و جنبههای زیباشناسی از ابعاد مهمی است که باید در عرصه تعلیم و تربیت موردتوجه قرار گیرد.
انتهای پیام