امروز: جمعه, ۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 26 جماد ثاني 1446 | 2024-12-27
کد خبر: 94016 |
تاریخ انتشار : 25 تیر 1395 - 15:01 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

فرهنگ > هنر – همشهری‌آنلاین:علی اکبر شکارچی، ششم فروردین ۱۳۲۸در ایستگاه «چم سنگر» دورود در استان لرستان به دنیا آمد.  در سال ۱۳۵۰ با ساز تخصصی کمانچه به دانشگاه هنرهای زیبای تهران وارد شد.کمانچه نوازی را تحت تأثیر کمانچه نوازان لرستان شروع کرد و اولین کسی بود که با ساز تخصصی کمانچه به تحصیل موسیقی در دانشگاه […]

فرهنگ > هنر – همشهری‌آنلاین:
علی اکبر شکارچی، ششم فروردین ۱۳۲۸در ایستگاه «چم سنگر» دورود در استان لرستان به دنیا آمد.

 در سال ۱۳۵۰ با ساز تخصصی کمانچه به دانشگاه هنرهای زیبای تهران وارد شد.کمانچه نوازی را تحت تأثیر کمانچه نوازان لرستان شروع کرد و اولین کسی بود که با ساز تخصصی کمانچه به تحصیل موسیقی در دانشگاه تهران پرداخت.

اولین کنسرت را در شیراز در سال ۱۳۵۴ به سرپرستی حسین علیزاده اجرا کرد. در ۱۳۵۶ نفراول کمانچه نوازی ایران در آزمون “باربد” به دبیری «هوشنگ ابتهاج سایه» و داوری علی اکبر خان شهنازی- دکتر مهدی فروغ- دکتر مهدی برکشلی- دکتر داریوش صفوت و علی تجویدی شد.

در ۱۳۵۸ اولین اجرای صحنه‌ای را بعد از پیروزی انقلاب در دانشکده هنرهای زیبا با حسین علیزاده و بهمن رجبی به صورت سه نوازی داشت که با توجه به استقبال فراوان تبدیل به اولین کارش به‌عنوان “موسیقی خلق لر ” منتشر شد. بعد از آن کارهای زیادی را بصورت انفرادی به انجام رساند که از جمله آنها تدوین و انتشار تکخوان با گروه کر و سرنا‌نوازی شامیرزا مرادی و نیز آلبوم «خونین شهر» با همکاری «عطا جنکوگ».

در ۱۳۷۱ «ردیف‌های میرزا عبدالله» را برای اولین بار بعنوان یک شیوه آموزشی و یک منبع مرجع ضبط کرد. بعد از آن اجرای قطعاتی از موسیقی لری به یاد «علیرضا حسین خانی» و «بیست ترانه لری» بود که از سوی آوای شیدا به سرپرستی «محمدرضا لطفی» در دسترس عموم قرار گرفت.

اين نوازنده کمانچه و ردیف‌دان سپس کتاب آن تحت عنوان “بیست ترانه کهن لری” و دو کتاب دیگر با عنوان‎های “وزن خوانی جلد یک” و “وزن خوانی جلد دو” نیر منتشر شد.

بعد از این دوره به اجرای تعدادی تکنوازی می‎رسیم، نظیر: “خواب شقایق” “عاشقانه” “بهار باد”( به همراه ارکستر سمفونیک و سازهای محلی با اجرای ایرج رحمانپور)

علی اکبر شکارچی نزد استادانی همچون “علی اصغر بهاری” “دکتر داریوش صفوت” “جلال ذالفنون” و “نورعلی خان برومند” به فراگیری موسیقی پرداخت و کارهای آوازی را نزد استادانی چون “محمود کریمی” “یوسف فروتن” و “استاد هرمزی” فرا گرفت

او بعد از فارغ ‌لتحصیلی در همان دانشکده هنرهای زیبای تهران به تدریس پرداخت و سپس حدود هشت سال در دانشگاه هنر و سوره کمانچه نوازی درس داد.

شکارچی به همراه “حسین علیزاده” کنسرت‌های مختلفی را در کشورهای اروپایی از جمله اتریش و آلمان اجرا کرد. و نیز همراه دخترشان “آساره شکارچی” که نوازنده تنبک است،کنسرت‌هایی را در کشورهای متعدد : سوئد ، سوئیس ، نروژ، بلژیک، فرانسه، اسپانیا انگلستان کلمبیا استرالیا و چندین کشور دیگر به صحنه بردند.

در ایران نیز از سال ۹۴ در شهرهایی مانند اهواز اندیمشک بهبهان دورود کوهدشت اراک و خرم آباد بصورت تکنوازی و یا بهمراه گروهی بنام “کمان آوا” که از بهترین استادان کمانچه نواز ایران تشکیل شده است، به اجرای کنسرت پرداخت.

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
Recommended article from FiveFilters.org: Most Labour MPs in the UK Are Revolting.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید