به گزارش مجله سبک زندگی صلح خبر روش درس خواندنت را پیدا کن! برترینها: شیوهی درس خواندن هر شخص با نحوهی یادگیریش مرتبط است. به عبارتی نحوهی درس خواندن و یادگیری هر شخص مختص خود اوست. سالها پیش تصور میشد همهی افراد مطالب جدید را به یک نحو مشترک یاد میگیرند. اما با گذشت زمان […]
به گزارش مجله سبک زندگی صلح خبر
روش درس خواندنت را پیدا کن!
برترینها: شیوهی درس خواندن هر شخص با نحوهی یادگیریش مرتبط است. به عبارتی نحوهی درس خواندن و یادگیری هر شخص مختص خود اوست. سالها پیش تصور میشد همهی افراد مطالب جدید را به یک نحو مشترک یاد میگیرند. اما با گذشت زمان مشخص شد که انواع مختلف یادگیری وجود دارد و نحوهی دریافت و پردازش اطلاعات در افراد مختلف متفاوت است.
هر چه بیشتر از روشهای مختلف یادگیری سر در بیاورید، بهتر میتوانید به خود یا فرزندانتان برای یادگیری مباحث مختلف کمک کنید.
شیوههای مختلف یادگیری کداماند؟
همانطور که اشاره کردیم هر شخص نحوهی یادگیری مخصوص به خودش را دارد. با این حال تحقیقات نشان دادهاند ۷ روش یادگیری کلی وجود دارد که تمام افراد را میتوان در این دستهها قرار داد.
بیایید با این روشهای یادگیری بیشتر آشنا شویم:
۱. بصری (فضایی)
همانطور که از اسمش مشخص است، بصریآموزان کسانی هستند که با کمک تصاویر و شبیهسازی مباحث، راحتتر میتوانند یاد بگیرند. شاید حتی لازم باشد افکارشان را بنویسند یا نقشهی ذهنی بکشند تا بتوانند آنها را پردازش کنند.
با چند ویژگی رایج بصریآموزان آشنا شوید:
- این افراد هوش فضایی و موقعیتیابی خوبی دارند.
- به راحتی میتوانند اشیا و برنامهها و نتایج را تصویرسازی کنند.
- به رنگآمیزی و طراحی و نقاشی کردن علاقمندند.
- خوب بلدند از نقشه استفاده کنند و تقریباً هیچوقت گم نمیشوند.
به طور مثال شخصی که از طریق بصری یاد میگیرد در کلاس آموزش نویسندگی ترجیح میدهد فیلم یا ویدیویی برگرفته از کتابی که باید بخواند تماشا کند، به جای این که مجبور باشد به صدای کسی که آن را بلند میخواند گوش دهد.
پس اگر شما هم عکسها و تصاویر و نقشههای ذهنی را برای یادگیری بهتر ترجیح میدهید، بصریآموز محسوب میشوید.
۲. سمعی (شنیداری-موسیقیایی)
یادگیری شنیداری روش خاصی از یادگیری میباشد و برای طبقهبندی افرادی است که قبل از هر چیز به صدا واکنش میدهند. بسیاری از موسیقیدانان سمعیآموز هستند. البته این روش یادگیری اغلب در مدارس انجام نمیشود، زیرا به جز موسیقی، تدریس مباحث دیگر با این روش کمی دشوار است.
- سمعیآموزان آهنگی که احساساتشان را برمیانگیزد پیدا میکنند؛ و همزمان با درس خواندن از موسیقی پشت زمینه لذت میبرند.
- آنها درک خوبی از ریتم یا دانگ صدا دارند و اغلب در ذهن خود آهنگهای مختلفی میشنوند.
مثلاً آهنگی که به شما کمک میکند ترتیب حروف الفبا را یاد بگیرید یکی از روشهای یادگیری شنیداری محسوب میشود.
پس اگر ترجیح میدهید مطالب را با آهنگ یاد بگیرید یا خودتان هم برای یادآوری مطالب از ترانه و آهنگ استفاده میکنید، سمعی آموز محسوب میشوید.
۳. شفاهی (زبانی)
شفاهیآموزان مطالب را تحت دو عامل دستور زبان و نوشتن به بهترین نحو ممکن یاد میگیرند. آنها به طور معمول در هر دو مورد خوب عمل میکنند. این افراد به سمت سخنرانی، نویسندگی، روزنامهنگاری و مناظره کشیده میشوند.
از ویژگیهای شفاهیآموزان میتوان به این موارد اشاره کرد:
- احساسات خود را با هر دو روش نگارشی و شفاهی بیان میکنند.
- از خواندن و نوشتن لذت میبرند.
- از زبان چرخاندن و قافیهسرایی لذت میبرند.
- دامنهی لغات بزرگی دارند و همیشه دوست دارند کلمات جدید یاد بگیرند.
مثلاً تعاریف یک واژه را بلند میخوانند یا چند بار مینویسند تا بتوانند اطلاعات جدید را پردازش کنند.
اگر برای یادگیری مطلبی نیاز دارید آن را بلند بخوانید یا ترجیح میدهید کسی مطالب را برایتان بازگو کند تا متوجه شوید، احتمالاً شفاهیآموز هستید.
۴. فیزیکی (بدنی)
اگر اهل تحرک و تجربه کردن هستید، احتمالاً دوست دارید مطالب را نیز به طور فیزیکی یاد بگیرید. افرادی که این روش را برای یادگیری انتخاب میکنند به شدت سرزندهاند و نیاز به تحرک دارند. این افراد همراه با انجام عملی مطالب، آنها را یاد میگیرند.
- آنها به جهان مادی اطرافشان توجه میکنند و نسبت به آن قدردانند.
- از ورزش کردن و انجام فعالیتهای بیرون از خانه و کار با دست لذت میبرند.
- تمایل دارند از زبان بدن استفاده کنند.
- از مدلسازی و درست کردن پازل و جورچین نیز لذت میبرند.
به طور مثال اگر چیزی اذیت شان کند یا بخواهند افکارشان را حول مسئلهای نظم دهند، ترجیح میدهند به جای یک جا نشستن و چارهاندیشی، به پیادهروی بروند یا بدوند.
اگر شما هم برای یاد گرفتن هر چیزی حتما باید به طور عملی انجامش دهید. مثلاً حتماً باید خودتان نمودارها را بکشید یا برای یادگیری اطلاعات جدید نقش بازی کنید؛ ممکن است دائما در تحرک باشید یا هنگام صحبت کردن دستهایتان را نیز زیاد تکان دهید. اینها نشانههاییاند که از طریق فیزیکی بهتر یاد میگیرید.
۵. استدلالی (ریاضیاتی)
اکثر افرادی که تفکر منطقی یا استدلالی دارند، مهندس یا ریاضیدان میشوند یا علوم پایه را دنبال میکنند. زیرا روش بسیار خاصی برای یادگیری دارند. این افراد دوست دارند دلیل و منطق پشت هر مطلب را درک کنند و از بازیهایی مثل شطرنج و انجام حقههای ذهنی لذت میبرند.
از خصوصیات دیگر این افراد میتوان گفت:
- آنها اطلاعات را طبقهبندی و گروهبندی میکنند تا بهتر درکش کنند.
- محاسبات پیچیده انجام میدهند.
- بعد از یافتن راه حل یک مسئله، مدلسازی میکنند.
به طور مثال کسانی که ترجیح میدهند هنگام مطالعه لیستی منظم و مرتب تهیه کنند و نکات کلیدی را از آن بیرون بکشند، دانشآموزان منطقی یا استدلالی هستند.
شما هم اگر تنها با دانستن منطق و دلیل پشت هر مبحث، قادر به یادگیریش هستید؛ از این دست دانشآموزان محسوب میشوید.
۶. اجتماعی (میانفردی)
همانطور که از اسمش پیدا است، دانشآموزان اجتماعی اهل کارهای گروهیاند. این افراد دوست دارند با دیگران درس بخوانند و کارهای گروهی انجام دهند و از همگروهیهای خود یاد بگیرند.
- آنها ترجیح میدهند بعد از کار یا کلاس درس با دیگران وقت بگذرانند.
- از انجام ورزشهای گروهی لذت میبرند.
- آنها همچنین شنوندههای خوبی هستند؛ و نزد دیگران به خاطر نصیحتهای خوبشان مورد اعتمادند.
به عنوان مثال اگر معلم پیشنهاد کار گروهی بدهد، اغلب داوطلب میشوند.
شما هم اگر ترجیح میدهید با بقیه درس بخوانید و فکر میکنید با مطالعهی گروهی بهتر یاد میگیرید، دانشآموز اجتماعی محسوب میشوید.
۷. انفرادی (درونفردی)
دانشآموزان انفرادی کسانی هستند که ترجیح میدهند به طور تکنفره و خصوصی درس بخوانند. اکثر مواقع این روش یادگیری مخصوص افرادی است که از نظر اجتماعی درونگرا هستند. اما همیشه اینطور نیست. افرادی هم هستند که از نظر اجتماعی برونگرا هستند، ولی ترجیح میدهند هنگام درس خواندن تنها باشند.
به طور کلی دانشآموزان انفرادی این خصوصیات را دارند:
- برای ارزیابی عملکرد خود وقت میگذارند.
- ترجیح میدهند از شلوغیها فاصله بگیرند.
- به طور مستقل و آزادانه فکر میکنند.
- برای پیشرفت، افکار خود را مینویسند و وقایع را ثبت میکنند.
به طور مثال کسانی که کتابهای خودآموزشی میخوانند تا خود را بهتر بشناسند، اغلب یادگیرندههای انفرادی هستند.
شما هم اگر برای فهمیدن مطالب نیاز دارید تنهایی درس بخوانید، در این گروه قرار میگیرید.
حالا میخواهیم بدانیم چطور با دانستن روش یادگیری خود میتوانیم بهتر درس بخوانیم؟
جواب ساده است! فقط کافی است روش یادگیری خود را در هر روز زندگیتان به کار ببرید.
- مثلاً اگر بصریآموز هستید، مطالبی را که میخوانید برای خود تصویرسازی کنید یا تمام شکلهای کتاب را بکشید.
- اگر با شیوهی استدلالی بهتر یاد میگیرید، سعی کنید فرمولهای ریاضی را به تنهایی اثبات کنید و بعد از آنها در مسائل استفاده کنید.
- اگر به صورت شنیداری بهتر مطالب را به خاطر میسپارید، با لغتهای جدید زبانی که میخواهید یاد بگیرید شعر بسازید و آن را با صدای بلند بخوانید.
هیچ روش اشتباهی برای یادگیری وجود ندارد. پس حتی اگر روش یادگیری شما از نظر بقیه عجیب به نظر میرسد اهمیت ندهید. در عوض روی نقاط قوت خود کار کنید و مطالب جدیدی یاد بگیرید که در ذهنتان میمانند. هر چه بیشتر روش یادگیری خود را بشناسید و ازش استفاده کنید، مطالب کتابهای مختلف را بهتر متوجه میشوید و مهارتهای جدید را سریعتر یاد میگیرید. پس از همین حالا شروع کنید! شیوهی یادگیری شما کدام است؟ با چه روشی بهتر درسها را یاد میگیرید؟
در نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: mindvalley
منبع : Bartarinha