به گزارش صلح خبر، مجله آمریکایی امریکن اینترست در آستانه سفر روز دوشنبه رهبر پاکستان به کاخ سفید نوشت: «زمانی که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا ۲۲ ژوئیه با عمران خان، نخستوزیر پاکستان دیدار کند، آنها احتمالا بیشتر وقتشان را صرف صحبت درباره یک جنگ در یک کشور ثالث میکنند. افغانستان یک مساله اصلی در دستورکار واشنگتن و اسلامآباد است و کارشناسان به دقت توجه دارند که آیا این دو رهبر پوپولیست میتوانند رابطهای پر تنش را برای خاتمه دادن به یکی از رامنشدنیترین جنگهای جهان تغییر دهند یا خیر.
پس از ۱۸ سال جنگ و از دست رفتن امیدها، این چشمانداز احتمالا غیر ممکن به نظر میرسد اما اسلامآباد امیدوار است ترامپ و عمران خان برقراری یک رابطه شخصی را اولویت قرار دهند تا همکاری میان دو کشور احیا شود. عملا این بدین معناست که به ارتش قدرتمند پاکستان نقشی در عقب راندن ماشین جنگ طالبان داده شود.
خوشبینی در اسلامآباد بسیار بالا است؛ اینکه یک دولت آمریکا علاقمند به نفوذ فرضی پاکستان بر طالبان باشد و یک بار دیگر به یک رابطه تبادلی که به اقتصاد نوپای اسلامآباد کمک خواهد کرد و فشار بینالمللی بر نگرانیهای تروریسم را دفع میکند، متعهد شود. شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان اخیرا در سمیناری در اسلامآباد گفت: پاکستان از تصمیم برگرفته از دوراندیشی و بصیرت رئیسجمهوری آمریکا برای پیگیری یک راهکار سیاسی در افغانستان که در حقیقت تاییدی بر موضع دیرینه ماست، استقبال میکند. این همگرایی در سیاستهای پاکستان و آمریکا درباره افغانستان امید را برای حل و فصل درگیری افغانها که تنها بدبختی و خفت برای این منطقه به بار آورده، احیا کرده است.
به نظر میرسد دولت ترامپ هم مایل به توافقی است که بتواند مدعی یک پیروزی در عرصه سیاست خارجی شود و به بلندترین جنگ آمریکا در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ و تلاش دوباره خود برای ریاست بر کاخ سفید خاتمه دهد. مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا ماه ژوئن گفت تحقق توافق پیش از اول سپتامبر “قطعا جزو اهداف ماست.” در کمتر از یک سال، زلمای خلیلزاد نماینده آمریکا برای صلح خبر در افغانستان هفت دور مذاکرات صلح خبر با طالبان داشته و آن را “فرصتی تاریخی” دانسته است. او گفت: تاریخ به ما ثابت کرده است که جنگها با جنگهای بیشتر خاتمه پیدا نمیکند. در عوض، جنگ را میتوان با مذاکره و توافق پایان داد.»
انتهای پیام