امروز: پنجشنبه, ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 12 شوال 1446 | 2025-04-10
کد خبر: 131480 |
تاریخ انتشار : 10 بهمن 1395 - 23:54 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛ دانش > محیط زیست جهان – همشهری آنلاین- مریم دری‌منش:آنتیلوپ گونه‌ای که به عنوان گونه منقرض شده در طبیعت محسوب می‌شد،‌ حالا دوباره در چاد احیا شده و اولین بره آنتلیوپ متولد شده در طبیعت نیز حالش خوب است. به لطف عمليات احيا، دوباره يك دوجين آنتيلوپ در طبيعت […]

به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛

دانش > محیط زیست جهان – همشهری آنلاین- مریم دری‌منش:
آنتیلوپ گونه‌ای که به عنوان گونه منقرض شده در طبیعت محسوب می‌شد،‌ حالا دوباره در چاد احیا شده و اولین بره آنتلیوپ متولد شده در طبیعت نیز حالش خوب است.

به لطف عمليات احيا، دوباره يك دوجين آنتيلوپ در طبيعت كشور چاد در آفريقاي مركزي زندگي مي‌كنند. از قرن نوزدهم به بعد ديگر حيواناتي با شاخ‌هايي باابهت نه در حيات وحش، بلكه فقط در اسارت ديده شده‌اند. آنها آن زمان در شمال آفريقا گسترده بودند و بعد جمعيت كوچكي از پستانداران را در مركز صحرا تشكيل دادند.

پس از آن كه در ماه اوت سال 2016، 23 آنتيلوپ در ذخيره‌گاهي به وسعت 80000 كيلومترمربع در بيابان رهاسازي شدند، 23 نمونه بعدي هم اين روزها در طبيعت رها شده‌اند. «يارِد اشتاباخ»، يكي از مديران اين پروژه و زيست‌شناس پارك ملي «اسميتسونيان» و موسسه حفاظت از محيط زيست واشنگتن مي‌گويد: “تا كنون همه برنامه‌ها با موفقيت پيش رفته است. ما به زودي اميدوار به ديدن بره‌هاي ديگر هستيم.”

  • شكار انسانيِ منجر به انقراض در طبيعت

«اشتاباخ» مي‌گويد: “ما حيوانات را از طريق GPS زير نظر داريم و آنها را رصد مي‌كنيم.” درست چند روز بعد از رهاسازي، گله 60 كيلومتر دورتر ديده شد. “آنها عادي رفتار مي‌كنند، با خواب بعدازظهر طولاني مخصوص فصل خشك سال.”

در مجموع در طول سال آينده 300 تا 500 حيوان رهاسازي خواهند شد. “اين كمترين اقدام براي اين است كه آنتيلوپ‌ها بتوانند در طبيعت زندگي كنند.”

آنتیلوپ

مسلما ديگر دشمناني چون يوزپلنگ‌ها و شيرها در منطقه آنتيلوپ‌هاي گياه‌خوار وجود ندارد و مردم هم از بازگشت حيوانات هيجان‌‍زده هستند. “بزگ‌ترين تهديد اين است كه اين حيوانات يك روز دوباره به خاطر شاخ‌هايشان شكار شوند.

پيش از انقراض اين گونه در طبيعت، آنها از سوي اتومبيل‌ها و هواپيماها هدف قرار مي‌گرفتند، چون در بيابان امكان اين كه حيوانات خود را پنهان كنند، وجود نداشت.”

«اشتاباخ» اضافه مي‌كند: “يك چنين عمليات احيا در زميني نامحصور منحصر به فرد است.” در تمام دنيا حدود 6000 تا 10000 حيوان كه بيشترشان در امارات متحده عربي هستند، در اسارت زندگي مي‌كنند كه اين تعداد شامل 40 الي 50 گونه مي‌شود كه در دهه شصت از منطقه چاد نجات داده شده‌اند.

  • منبع: اشپيگل آنلاين

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید