صلح خبر/خراسان رضوی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به تاکیدات دولت سیزدهم بر گسترش روابط با همسایگان، گفت: در یک سال گذشته، تعاملات اقتصادی ما با تاجیکستان رشدی ۳۵۰ درصدی داشته است. جلیل رحیمی جهانآبادی شب گذشته با حضور در برنامه تلویزیونی صحن علنی، با اشاره به بازدید هفته گذشته اعضای کمیسیون امنیت […]
صلح خبر/خراسان رضوی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به تاکیدات دولت سیزدهم بر گسترش روابط با همسایگان، گفت: در یک سال گذشته، تعاملات اقتصادی ما با تاجیکستان رشدی ۳۵۰ درصدی داشته است.
جلیل رحیمی جهانآبادی شب گذشته با حضور در برنامه تلویزیونی صحن علنی، با اشاره به بازدید هفته گذشته اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از مرزهای خراسان رضوی با افغانستان، اظهار کرد: تحولات یک سال گذشته افغانستان و تبعات آن، نگرانیهای زیادی را برای ما ایجاد کرده است. متاسفانه یک سال قبل از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، عمده پاسگاههای مرزی در داخل خاک این کشور، از نیروهای امنیتی و مرزبانی خالی شدند و طالبان پس از روی کار آمدن، در برخی از این پاسگاهها نیرو مستقر کردند.
وی با بیان اینکه اکنون تنها در ۳۰ درصد پاسگاههای مرزی در خاک افغانستان نیروهایی مستقر اند، افزود: روزانه هزاران نفر به طور غیرمجاز در حال تردد از این مرزها هستند و این موجب تحمیل باری مضاعف بر روی دوش نیروهای مرزبانی و انتظامی کشور ما شده است و دغدغههای امنیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای ما ایجاد کرده است. امیدواریم صلح و ثبات در افغانستان برقرار شود و ما هم در کنار مرزهای این کشور، آرامش بیشتری داشته باشیم.
نماینده مردم تربت جام در مجلس در ادامه با اشاره به جلسه گروه دوستی بین پارلمانهای ایران و تاجیکستان، بیان کرد: پس از سفر آقای رئیسی به تاجیکستان برای شرکت در اجلاس شانگهای، در طی چند هفته گذشته هیاتی از ایران به تاجیکستان اعزام شد و با رئیس مجلس نمایندگان تاجیکستان، معاون وزیر خارجه این کشور و نمایندگان گروه دوستی دیدار کردند.
رحیمی با اشاره به تاکیدات دولت سیزدهم بر گسترش روابط با همسایگان، عنوان کرد: در یک سال گذشته، تعاملات اقتصادی ما با تاجیکستان رشدی ۳۵۰ درصدی داشته است و الآن هم به دنبال حذف ویزا برای مسافران بین ایران و تاجیکستان و همچنین افزایش تعداد پروازها هستیم. به علاوه بخشهایی از قراردادهای توافق شده بین ایران و تاجیکستان، در مجلس هم مورد بررسی قرار گرفته شده است.
وی با تاکید بر لزوم توجه به اقتصاد در سیاست خارجی، گفت: متاسفانه این مسئله در سیاست خارجه کشور ما مورد غفلت واقع شده است. دنیای امروز را تعاملات و پیوندهای اقتصادی شکل میدهد. در حال حاضر بسیاری از کشورها بر پایه سرمایهگذاریهای مشترک اقتصادی، تنشهای خود با یکدیگر را کاهش میدهند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به فعال شدن معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه از اواخر دولت قبل، اضافه کرد: ما در کشورهای جهان کمتر از انگشتان دو دست، رایزن اقتصادی داریم و این بسیار تاسفبرانگیز است. متاسفانه خلاء وجود رایزنیهای اقتصادی و همچنین بخش خصوصی در فعالیتهای اقتصادی ما کاملا محسوس است. دولتها نمیتوانند اقتصاد را اداره کنند و رشد اقتصادی در سایر کشورها هم عمدتا توسط بخش خصوصی رقم میخورد.
رحیمی همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود، با اشاره به مسئله صدور شناسنامه برای فرزندان دارای مادر ایرانی و پدر خارجی و قانون مجلس در این خصوص، گفت: در خراسان رضوی برای حدود ۳۶ هزار فرد با این شرایط که درخواست صدور شناسنامه کرده بودند، پرونده تشکیل شده است. بخشی از این افراد کسانی هستند که نهادهای امنیتی نتوانستهاند در استعلامات خود تابعیت ایرانی آنان را تایید کنند و نیاز به بررسی بیشتر است. این افراد معمولا ممنوعالخدمات میشوند. ما در مجلس اصلاح قانون مربوطه را تصویب کردیم و انتظار اجرای آن را از دولت داریم.
انتهای پیام