به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛ دانش > فضا – همشهری آنلاین:اخترشناسانی که در رصدخانه پرتو ایکس چاندار مشغول به کارند، شاهد انتشار پرتو ایکس از سوی محبوبترین سیاره کوتوله جهان،پلوتو بودهاند، و این اولین باری است که یکی از اجرام کمربند کویپر چنین رفتاری از خود نشان میدهد. براساس گزارش ساينس الرت، اين كشف […]
به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛
دانش > فضا – همشهری آنلاین:
اخترشناسانی که در رصدخانه پرتو ایکس چاندار مشغول به کارند، شاهد انتشار پرتو ایکس از سوی محبوبترین سیاره کوتوله جهان،پلوتو بودهاند، و این اولین باری است که یکی از اجرام کمربند کویپر چنین رفتاری از خود نشان میدهد.
براساس گزارش ساينس الرت، اين كشف عجيب ميتواند به محققان در درك بهتر ساختار اتمسفر پلوتو و اتمسفر ديگر اجرام در حاشيه سامانه خورشيدي كمك كند.
كري لز دانشمند ارشد رصدخانه چاندرا از دانشگاه جانز هاپكينز ميگويد براي اولينبار شاهد انتشار پرتو ايكس از سوي يكي از اجرام سامانه خورشيدي بوديم و دريافتيم پلوتو با بادهاي خورشيدي به شكلي غيرمنتظره و پرانرژي در تعامل است. ميتوان انتظار داشت كه ديگر اجرام كمربند كويپر نيز چنين رفتاري از خود نشان دهند.
محققان در طول ماموريت افقهاي نو در سال 2015 متوجه تابش پرتو ايكس از سوي پلوتو شدند. زماني كه فضاپيماي افقهاي نو به بخش دوردست سياره پلوتو رفت، يعني فاصلهاي درحدود 7.5 ميليارد كيلومتر دورتر از زمين، اخترشناسان چاندرا چهار بار پلوتو را در حال درخشش پرتو ايكس مشاهده كردند.
اين كشف از آن رو شگفتانگيز است كه پلوتو برخلاف زمين و ديگر اجرام سامانه خورشيدي فاقد ميدان مغناطيسي است، و فاصله بسيار زيادي تا خورشيد دارد، دو عاملي كه تابش پرتو ايكس را غير ممكن ميسازد.
به گفته اسكات ولك از مركز فيزيك اخترشناسي هاروارد اسميتسونيان، پيش از اين رصد دانشمندان بر اين باور بودند كه احتمال مشاهده پرتو ايكس از سوي پلوتو تقريبا غيرممكن است. تا پيش از اين، دورافتادهترين جرم سامانه خورشيدي كه از خود پرتو ايكس ايجاد ميكرد،حلقهها و صفحه سياره مشتري بودهاست.
باوجود ترديدهايي كه از گذشته وجود داشت، محققان براساس مطالعات پيشين ميدانستند كه گازهايي كه يك جرم كيهاني را احاطه كردهاست، ميتواند با ذرات موجود در بادهاي خورشيدي تعامل برقرار كرده و پرتو ايكس ايجاد كنند،فرضيهاي كه اكنون يافتههاي چاندرا آن را تاييد ميكند.
محققان احتمال ميدهند پرتو تابيده شده از سوي پلوتو تحت تاثير ميدانهاي مغناطيسي ميان سيارهاي ايجاد شدهباشد كه بادهاي خورشيدي بيشتري را به سوي پلوتو جذب كردهاند. احتمال ديگر وجود حجم بيشتري از گازها در پس پلوتو است كه افقهاي نو از مشاهده آنها غافل ماندهاست.
Let’s block ads! (Why?)
RSS
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.