امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 216894 |
تاریخ انتشار : 10 بهمن 1396 - 4:25 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر مشکلات مالی رسانه‌ها و اجبار به تعدیل نیروها اگرچه اتفاق جدیدی در حوزه رسانه محسوب نمی‌شود اما این روزها با افزایش مشکلات روزنامه‌ها چنین خبرهایی هم بیشتر به گوش می‌رسد؛ خبرهایی که بار دیگر مقوله‌ای به نام لزوم برخورداری خبرنگار از امنیت شغلی را یادآور می‌شود. خبرنگار صلح خبر […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

مشکلات مالی رسانه‌ها و اجبار به تعدیل نیروها اگرچه اتفاق جدیدی در حوزه رسانه محسوب نمی‌شود اما این روزها با افزایش مشکلات روزنامه‌ها چنین خبرهایی هم بیشتر به گوش می‌رسد؛ خبرهایی که بار دیگر مقوله‌ای به نام لزوم برخورداری خبرنگار از امنیت شغلی را یادآور می‌شود.

خبرنگار صلح خبر در همین‌باره با مدیر مسوول روزنامه «شرق» گفت‌وگویی انجام داده است که وی با اشاره به ایجاد صندوقی برای خبرنگاران گفت: این صندوق می‌تواند از خبرنگارانی که رسانه‌شان به هر دلیلی تعطیل می‌شود تا زمانی که رسانه جدیدی برای کار پیدا کنند، حمایت کند.

مهدی رحمانیان به تاثیر رسانه‌های دیجیتال بر رسانه‌های مکتوب اشاره کرد و گفت: رسانه‌های مکتوب در دنیا تا حدی به دلیل ظهور رسانه‌های دیجیتال دچار کاهش تیراژ شده‌اند. این روزنامه‌ها در عرصه فضای دیجیتالی هم وارد شده‌اند و همچنین برخی از رسانه‌های دیگر در حوزه دیجیتال فعالیت می‌کنند بنابراین به طور طبیعی بخشی از خبرنگاران به سمت رسانه‌های مجازی می‌روند.

او با بیان اینکه به نظرم باید رسانه‌های دیجیتال را جدی‌تر گرفت، گفت: خبرنگاران باید خودشان به سمت این نوع رسانه‌ها گرایش پیدا کنند. در کشور ما دیگر هیچ برند جدید مکتوبی ساخته نمی‌شود. چند سال است که روزنامه‌ها و مجلاتی منتشر می‌شوند که برند نشده‌اند و همان رسانه‌هایی که از قبل بودند، کج‌دار و مریض این مسیر را ادامه می‌دهند. این رسانه‌ها هم بیشتر از این ظرفیت جذب ندارند بنابراین اگر نیروهای خود را تعدیل نکنند، جذب جدیدی هم نخواهند داشت مگر اینکه کسی از سیستم خارج شود و فرد جدیدی ورود پیدا کند.

این مدیر رسانه اضافه کرد: دنیای دیجیتال، دنیای جدیدی است که حوزه وسیع‌تر و نامحدودی دارد؛ بنابراین از این جهت مشکلاتش از رسانه‌های مکتوب کمتر است. ما در گذشته در رسانه‌های مکتوب بالای یک میلیون تیراژ هم داشتیم اما در حال حاضر اگر تیراژ همه روزنامه‌ها را روی هم بگذاریم، شاید به ۸۰۰ هم نرسد و فروششان آنطور که باید خوب نیست. در دنیا هم سالانه ۱۰ درصد مشاغل از بین می‌رود و ۱۰ درصد شغل جدید به وجود می‌آید. در حوزه رسانه هم همین طور است و نباید در کوچه بن بست بمانیم. یا راهی هست یا راهی باید بسازیم که به نظرم ساخته شده است. بنابراین راه جدید را باید امتحان کنیم.

رحمانیان به حرفه‌ای بودن برخی خبرنگاران اشاره و اعلام نمود: اگر فردی در کار خود درجه یک باشد هیچوقت بیکار نمی‌ماند. اما همه درجه یک نیستند و در همه حوزه‌ها درجاتی وجود دارد؛ بنابراین برای افرادی که درجه یک نیستند باید فکری شود. طبیعتا کسی که درجه یک است کار و راه خود را پیدا خواهد کرد.

مدیر مسوول روزنامه «شرق» به مدیران مسوول رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: من معتقدم در کار رسانه و غیر رسانه، مدیریت نقش بسیار برجسته‌ای دارد.  مدیریت رسانه هم یک دانش و تجربه است. فردی که مدیریت رسانه را بر عهده دارد باید از الف تا ی رسانه را اشراف داشته باشد؛ الف که تولید است و ی آن هم توزیع رسانه مکتوب یا دیده شدن در رسانه مجازی است. بنابراین اگر فردی به مراحل تولید تا توزیع اشراف نداشته باشد و یک بخشی از کار را نبیند، آن کار با کامیابی رو به‌رو نمی‌شود. مدیریت به خصوص مدیریت رسانه را باید جدی گرفت. فردی که خبرنگار، دبیر سرویس، سردبیر خوب و درجه یکی است، الزاما نمی‌تواند مدیر رسانه خوبی باشد. به نظرم مدیریت رسانه یک حرفه است که به آموزش و تجربه نیاز دارد و اگر فردی واجد این دو شرط نباشد در کارش با ناکامی مواجه خواهد شد.

او با اشاره به ایجاد صندوقی برای خبرنگاران اظهار کرد: در گذشته معمولا یک صندوقی را برای خبرنگاران تدارک می‌دیدند. در حال حاضر به نظرم باید این صندوق را جدی‌تر گرفت زیرا می‌تواند از خبرنگارانی که رسانه‌شان به هر دلیلی تعطیل می‌شود تا زمانی که رسانه جدیدی برای کار پیدا کنند، حمایت کند.

رحمانیان به انجمن صنفی روزنامه‌نگاران اشاره کرد و ادامه داد: اگر ما انجمن صنفی روزنامه‌نگاران داشتیم، این انجمن می‌توانست با روزنامه‌نگاران هماهنگ کند تا درصدی از حقوقشان برای صندوق کم شود. همچنین اگر مدیران رسانه هم ملزم می‌شدند تا درصدی به این صندوق بدهند و دولت هم کمک کند به نظرم صندوق با این سه درصد می‌تواند حامی روزنامه‌نگارانی باشد که شغل خود را از دست می‌دهند.

او در پایان گفت: حتی می‌توان مدلی را طراحی کرد تا پول بیشتری در این صندوق گذاشته شود تا حامی مدیران مجلات و روزنامه‌هایی باشد که به هردلیلی روزنامه آن‌ها متوقف شده است و برای آن‌ها کمکی باشد. ما این صنوف را نداریم و دولت هم به قدری گرفتاری دارد که به این مسائل فکر نمی‌کند. این کار مربوط به صنوف است و آن‌ها باید این مسئله را رصد و پیگیری  کنند و برای آن طرح و ایده داشته باشند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید