به گزارش صلح خبر، اوکراینیها در بازارها و شبکههای غیرقانونی ایجاد شده، نه تنها تسلیحات کوچک بلکه سختافزارهای پیچیدهای از جمله سیستمهای ضدتانک جاولین و پهپادهای انفجاری (Phoenix Ghost) را عرضه میکنند.
چند تن از خبرنگاران راشا تودی در اقدامی تواستهاند با افرادی که در این بازار سیاه هستند، گفتوگو کنند و معامله خرید یکی از همین پهپادهای انفجاری را به قیمت ۴ هزار دلار انجام دهند. برخی از این خبرنگاران نیز خود را علاقهمند به خرید مینهای ضدنفر آمریکایی نشان دادند اما به آنها گفته شده که موجودی این نوع از مینها تمام شده است.
یکی از خبرنگاران از فروشنده سوال کرده که آیا امکان ارسال این نوع پهپاد به شهر مرزی “پرزمیسی” در لهستان وجود دارد، فروشنده پاسخ داده که “مشکلی نیست اما ۱۰۰۰ دلار دیگر خرج دارد.”
راشا تودی همچنین با یک فروشنده دیگری ارتباط برقرار کرده که علاوه بر تسلیحات آمریکایی طیف گستردهای از تسلیحات قدیمی ساخت روسیه و شوروی از جمله کلاشنیکف، تفنگهای دستی، نارنجکها و تفنگهای تک تیرانداز را ارائه کرده است.
این گزارش خاطرنشان کرده که نکته قابلتوجه فروش این تسلیحات در بازار سیاه، قیمت آنهاست که “به طرز عجیبی پایین” میباشد. برای مثال، “سیستم سلاح ضدتانک سبک نسل بعدی” (NLAW) ساخت انگلیس تنها به قیمت ۱۵ هزار دلار فروخته میشود در حالیکه به گفته این رسانه، خرید سلاح ضدتانک به صورت قانونی ممکن است از ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار هزینه داشته باشد.
این در حالیست که یورگن استاک، دبیرکل اینترپل ماه گذشته هشدار داد که درگیری در اوکراین “موجب خواهد شد تا این تسلیحات پیشرفته غربی از بازارهای سیاه سردرآورند.”
وی اذعان داشت: «گروههای جنایتکار سعی میکنند از این شرایط آشفته و در دسترس بودن سلاحها استفاده کنند و آنها ممکن است نه تنها در کشورهای همسایه اوکراین بلکه به سایر قارهها ارسال شوند.»
از طرفی لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در ماه مه گفت که او درخصوص اهمیت ردیابی و حفاظت از تسلیحات آمریکایی با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین و وزیر دفاع این کشور گفتوگو کرده و به وی این اطمینان خاطر داده شده است که تسلیحات غربی از بازارهای قانونی سر درنمیآورند.
انتهای پیام