امروز: سه شنبه, ۴ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 23 جماد ثاني 1446 | 2024-12-24
کد خبر: 51654 |
تاریخ انتشار : 26 بهمن 1394 - 11:18 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

سخنگوی وزارت خارجه در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران در باره پیچیده شده وضعیت سوریه هشدار داد. به گزارش خبرآنلاین حسین جابر انصاری در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه به پرسش های مختلف درباره انتقال اورانیوم، حوادث سوریه، وضعیت روابط با عربستان و آینده مناسبات با ترکیه پاسخ داد. رابطه با روسیه سخنگوی وزارت […]

سخنگوی وزارت خارجه در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران در باره پیچیده شده وضعیت سوریه هشدار داد.

به گزارش خبرآنلاین حسین جابر انصاری در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه به پرسش های مختلف درباره انتقال اورانیوم، حوادث سوریه، وضعیت روابط با عربستان و آینده مناسبات با ترکیه پاسخ داد.

رابطه با روسیه

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در مورد سفیر وزیر دفاع کشورمان به مسکو گفت: روابط ما در عالی‌ترین سطح است. آسیبی که روابط ما با روسیه داشته عدم تناسب روابط عالی سیاسی و اقتصادی است.

انصاری افزود: سامانه اس 300 مسیر اجرای خود را در راستای توافقات قبلی می پیماید و نهایی شده و در آستانه انتقال است.

سخنگوی وزارت خارجه به سخنان نخست وزیر روسیه درباره وقوع جنگ جهانی سوم بر اثر مداخله نظامی در سوریه گفت: آنچه که مشخص هست، پیچیده بودن بحران سوریه است و هر اقدامی که وضعیت را به گونه ای اساسی بحرانی تر کند می تواند تبعات زیادی داشته باشد.

 

رابطه ایران و روسیه

 

توضیح درباره درخواست جمهوری خواهان آمریکا

انصاری در پاسخ به سوالی درباره سخنان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در خصوص تقاضای جمهوریخواهان آمریکا در خصوص مبادله زندانیان گفت: گفتگوهای مربوط به مبادله از نظر اجرایی توسط نهادی که مشخص شده بود انجام می شد و نظارت بر عهده شورای عالی امنیت ملی بود.

سفر وزیر خارجه ترکیه به ایران

انصاری درباره سفر وزیر خارجه ترکیه به ایران نیز گفت: اراده مشترکی بین ایران و ترکیه برای تمرکز بر منافع مشترک دو کشور و مهار اختلافات فی مابین خاصه در بحران سوریه وجود دارد. طبق توافق دو کشور طی 6 ماهه اول سال جاری مجموعه ای از تبادل هیات ها از سطوح مختلف تا سطوح عالی بین دو کشور انجام می شود.

وی در پاسخ به سوالی در زمینه سفر آتی رئیس جمهوری به آنکارا گفت: دعوتی از سوی ترکیه به روحانی برای شرکت در نشست سازمان همکاری اسلامی فرستاده شده که اواخر فرودین است. این دعوت در حال بررسی است و بنا به ضرورت ها درباره سطح مشارکت ایران تصمیم گرفته خواهد شد. تا کنون قطعیت و یا ناریخ مشخصی دوباره سفر مقامات ایران به ترکیه و مقامات ترکیه به ایران انجام نشده است اما در دستور کار پیگیری قرار دارد.

بحران سوریه و دخالت های منطقه ای

انصاری در پاسخ به سوْالی درباره حرکت های پراکنده ترکیه و عربستان در چند روز گذشته برای ورورد نظامی به سوریه و اینکه ایا در سفر اخیر معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه به ترکیه در این خصوص رایزنی با مقام های ترکیه صورت گرفته است یا خیر؟ گفت: سفر آقای رحیم پور، معاون آسیایی وزیر امور خارجه به ترکیه در چارچوب همکاری ها و تبادل مستمر هیات ها میان ایران و ترکیه بوده است. در این سفر در خصوص مسائل مختلف دوجانبه و مسائل منطقه ای گفت و گوهای میان دو طرف انجام شد. این سفر بسیار هم موفق بود.

انصاری در ادامه افزود: مساله دخالت نظامی ترکیه و عربستان در سوریه از جمله موارد اختلاف میان ایران و ترکیه است. ایران معتقد است که بحران سوریه به دلیل مداخله های گسترده منطقه ای و بین المللی به یک بحران پیچیده و چند لإیه تبدیل شده است و هرگونه اقدام جدیدی که بدون هماهنگی با دولت سوریه و خلاف حق حاکمیت سوریه انجام شود تنها به پیچیده تر شدن بحران و تشدید اقدام های تروریستی منتهی خواهد شد. اگر مسیری که تا کنون در بحران سوریه طَی شده نتیجه بخش بوده ادامه بحران افرینی برخی بازیگران هم می تواند نتیجه بخش باشد. ما معتقد هستیم که ادامه این سیاست ها تنها به تشدید بحران و پیچیده تَر شدن موضوع و خارج شدن بیشتر پرونده سوریه از کنترل منجر خواهد شد که نتایج وخیم منطقه ای و بین المللی از نظر صلح خبر منطقه ای و ثبات منطقه ای و بین المللی را در پی خواهد داشت. امیدوار هستیم که همه کشورها در هر گونه اقدام این مسائل را مد نظر قرار دهند.

عربستان به دنبال تشدید تنش هاست/ سوئيس به دلیل نوع روابط حافظ منافع ما در عربستان شد

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در خصوص  اظهار داشت: سیاست عربستان در منطقه مبتنی بر تنش آفرینی بوده و از تسلیحاتی که خاصه از اروپایی ها گرفته در این راستا خاصه در نسل سوزی یمن استفاده می کند.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه درباره روابط با کشورهای خلیج فارس: روابط ایران با این مشورها مبتنی بر دوستی و تعامل مستمر بین دولتها و ملتهاست. انصاری درباره عربستان نیز گفت: امیدواریم با تغییر دو سیاست اشتباه عربستان در قطع روابط، زمینه بهبود روابط و شرایط مهیا شود.
آقای انصاری همچنین در خصوص انتخاب کشور حافظ منافع اظهار داشت: در انتخاب کشور حافظ مهم توجه به نوع روابط کشور مدنظر مهم است که جمع بندی شد سوئیس اینگونه است.

صدور ویزای آنی برای همه به جز آمریکا و انگلستان

آقای جابر انصاری درباره ویزاهای یک روزه در فرودگاه نیز گفت: ایران براساس منافع خود و برای تسهیل ورود جهانگردان با توجه به زمینه های گسترده توریستی، تصمیم گرفته به تمامی اتباع جهان به غیر از ٩ کشور در مبادی ورودی در فرودگاه ویزا اعطا کند. برخی کشورها هستند که از صدور فوری استثنا هستند از جمله آمریکا و انگلیس.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص وصل نشدن سوئیفت گفت: این مساله، برخی ابعاد آن سیاسی است و برخی ابعاد فنی و اجرایی دارد، باید بین این ابعاد تفکیک قایل شد.
سوئیفت از نظر تصمیمات حل شده است، اما برخی از اجراییات آن زمان بر است.

واکنش به بیانیه وزارت خارجه آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه درباره بیانیه معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره حوادث سال ۸۸ و آزادی محصورین هم گفت: این مسایل داخلی کشورمان است و ارتباطی با کشورهای خارجی ندارد.

انتقال اورانیوم

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در خصوص خبرسازی غربی ها در مورد محل انتقال اوارنیوم ایران به روسیه گفت: مطابق توافقات برجام 10 تن اوارنیوم 3.5 درصد می باید از کشور خارج می شود که در مقابل آن 140 تن کیک زرد بگیریم.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید