امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 314560 |
تاریخ انتشار : 20 مهر 1398 - 3:12 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک استاد دانشگاه می‌گوید: بعید است آمریکا در تصمیم‌ خود برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه به طور کامل و سریع اقدام کند، ترامپ در این مدت نشان داده است که معمولا حرف بزرگ می‌زند و عمل کوچک انجام می‌دهد. مهدی ذاکریان در گفت‌وگو با صلح خبر با اشاره […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک استاد دانشگاه می‌گوید: بعید است آمریکا در تصمیم‌ خود برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه به طور کامل و سریع اقدام کند، ترامپ در این مدت نشان داده است که معمولا حرف بزرگ می‌زند و عمل کوچک انجام می‌دهد.

مهدی ذاکریان در گفت‌وگو با صلح خبر با اشاره به تصمیم ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه گفت: سیاست جمهوری‌خواهان همواره مبتنی بر پیشرفت اقتصادی، روابط تجاری پرسود و قدرتمند کردن آمریکا بوده است و موضوعاتی مثل حقوق بشر و آزادی در اولویت آنها نیست. جمهوری خواهان مخصوصا ترامپ معتقدند سوریه یک خطر و بحران است و همواره این مساله را مطرح می‌کنند که چرا باید هزینه این بحران را آمریکا بپردازد از این رو حضور نیروهای آمریکایی چندان جدی و پرتعداد دنبال نشده است.

وی ادامه داد: آمریکا در یک سیاست کلی ابتدا از عراق خارج شدند و بعد خروج از افغانستان و اکنون خروج نیروهایشان از سوریه را در دستور کار قرار دادند این در حالی است که اجرایی کردن این سیاست به نفع منافع انتخاباتی جمهوری‌خواهان و ترامپ نیز است.

این کارشناس مسایل بین الملل در پاسخ به این که آیا آمریکا به طور کامل از سوریه خارج خواهد شد یا خروج به طور محدود خواهد بود، گفت: خروج کامل بعید است اتفاق بیفتد. ترامپ در این مدت نشان داده است که معمولا حرف بزرگ می‌زند عمل کوچک انجام می‌دهد و این شیوه اوست یا برای اقدامات کوچک، تبلیغات وسیع و بزرگ انجام می دهد.

ذاکریان درباره رویکرد کردها و مخالفت‌شان با خروج آمریکا از منطقه اظهار کرد: کردها معمولا در طول تاریخ از مسایل و موضوعات مختلف شاکی بوده‌اند چرا که انتظار داشتند نوع رفتار کشورها با آنها مثل رفتار با سایر کشورها باشد و در اصل خواهان آن هستند که با آنها مثل یک واحد سیاسی برخورد شود در حالی که در واقعیت این گونه نیست. در عین حال آنها همیشه در مسایل امنیتی و سیاسی منطقه احساس تنهایی می‌کنند.

وی درباره تاثیر خروج نیروهای آمریکایی بر منطقه اظهار کرد: حضور آمریکا از اول هم در منطقه غلط بوده است. مسایل منطقه باید توسط کشورها و ملت‌های منطقه حل و فصل شود. البته متاسفانه باید گفت که کشورهای منطقه هر کدام در جاده‌های متفاوت حرکت می‌کنند و سیاست‌های همسو ندارند. وقتی افراط گرایی و داعش ایجاد شد برخی کشورهای منطقه در حال کمک به آنها بودند و برخی در حال کمک به دولت اسد. برخی به دنبال ضعیف کردن کردها بودند و برخی قوی کردن آنها. برخی از مردم سوریه حمایت می‌کردند تا محور مقاومت را تقویت کنند. این در حالی است که اروپا و آمریکا در مسایل مختلف معمولا با اندکی اختلاف‌نظر در یک جهت حرکت می‌کنند اما در منطقه اغلب کشورها در حال خنثی کردن اقدامات و سیاست یکدیگر هستند.

ذاکریان ادامه داد: آمریکا منطقه را نمی‌شناسد و حضورش موجب مزاحمت برای مردم منطقه است. نمونه رفتار آنها را در برخورد با صدام شاهد بودیم؛ آنها فکر می‌کردند اگر صدام را بردارند همه چیز درست می‌شود و در نهایت در برخورد با داعش شاهد بودیم که در نهایت ایران و روسیه از عهده آنها برآمدند. این در حالی است که بعد از آن ایران متهم به حمایت از تروریسم شد. در بحث افغانستان خواستند طالبان را از بین ببرند اما نتیجه دیگری به دست آمد و دولت‌هایی که تاکنون تشکیل شده است در مقابل هیچ توانی نداشته‌اند. از این رو مداخله آمریکا در مسایل منطقه نتوانسته صلح خبر را برای عراق و افغانستان به همراه بیاورد و حضورشان در سوریه هم همین نتیجه را داشته است.

وی گفت: آمریکایی‌ها در بحث شریک منطقه دچار اشتباه شده‌اند. یکی از دلایل موفقیت آمریکا در زمان شاه ایران در منطقه این بود که واشنگتن با دولت ایران همکاری می‌کرد که محور ثبات بود و معتقدم که اکنون شرکای منطقه‌ای آمریکا نمی‌توانند این کشور را در منطقه متنفع سازند. تا وقتی آمریکا واقعیت‌های منطقه را درک نکند و آنها را به رسمیت نشناسد موفقیتی در انتظارش نخواهد بود. رفتار آمریکا در بحث توافق هسته‌ای که ابتدا خودش آن را پذیرفت و بعد از آن خارج شد و اکنون می‌بینیم که برای مذاکره با ایران حاضر است تمام پیش شرط‌هایش را بردارد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید