به گزارش مجله اجتماعی پایگاه RSS ؛ اجتماع > آموزش – علیاصغر محمدی :«از ابتدای امسال چند جلسه با رئیس سازمان برنامه و بودجه برای اضافه شدن حقوق حقالتدریسیها و سرباز معلمان به بودجه سال آینده داشتیم. اکنون تبصره پیشنهادی ما در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شده و امیدواریم در صحن علنی مجلس هم رأی بیاورد.» مديركل دفتر […]
به گزارش مجله اجتماعی پایگاه RSS ؛
اجتماع > آموزش – علیاصغر محمدی :
«از ابتدای امسال چند جلسه با رئیس سازمان برنامه و بودجه برای اضافه شدن حقوق حقالتدریسیها و سرباز معلمان به بودجه سال آینده داشتیم. اکنون تبصره پیشنهادی ما در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شده و امیدواریم در صحن علنی مجلس هم رأی بیاورد.»
مديركل دفتر برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش در حالي با اعلام اين خبر به همشهري از تلاش براي حل اين مشكل خبر داد كه حقوق 36هزار معلم اعم از حقالتدريسي آزاد و موظفي، نيروي قراردادي و سرباز معلم ازمهر تاكنون پرداخت نشده است. 16هزار نفر از اين تعداد، مربيان پيش دبستاني هستند كه براساس مصوبه مجلس از تابستان 94وارد آموزش و پرورش شدند ولي حقوق آنها جزو بند (و) برنامه و بودجه محسوب نميشود، چون معلمان حقالتدريسي، رسمي نيستند كه حقوقشان در رديف حقوق كاركنان آموزش و پرورش محسوب شود.
12هزار نفر از اين تعداد، نيروهاي قراردادي و 6هزار نفر نيز سرباز معلم هستند كه عمدتا در مناطق محروم تدريس ميكنند. به گفته مديركل دفتر برنامه و بودجه آموزش و پرورش در سالهاي اخير بودجه بند ساير آموزش و پرورش كه مربوط به هزينههاي غيرپرسنلي است كاهش پيدا كردهاست.
منصور مجاوري با اعلام اينكه در بودجه امسال 400ميليارد تومان به «بخش ساير» اختصاص دادهاند، توضيح داد:« از اين رقم بايد600 ميليارد تومان براي حقالتدريس شاغلان، 150ميليارد تومان حقالتدريس نيروهاي آزاد، 200ميليارد تومان براي نيروهاي قراردادي، 300ميليارد تومان بابت بيمه تكميلي و 75ميليارد تومان بابت نيروهاي سربازمعلم پرداخت كنيم. در حقيقت در بخش ساير 2هزار و 900ميليارد تومان براي پرداخت حقوقها نياز داريم كه صرفا 400ميليارد تومان به ما اختصاص يافته است.»
او تأييد ميكند كه هماكنون بودجهاي براي پرداخت حقوق معلمان حقالتدريس و سرباز معلمان وجود ندارد و با اعتباري كه بابت كسري بودجه اسفند توزيع ميشود، پرداختها شروع خواهد شد. افزون بر اين براي پرداخت حقالتدريس امتحانات خرداد، شهريور و دي به بودجه نياز داريم و پرداخت حقالزحمه انتخابات اسفند 94نيز معطل تأمين70ميليارد تومان است.
- فراموشي پاداش پايان خدمت
پاداش پايان خدمت فرهنگيان اما مشكل ديگر اين روزهاي فرهنگيان است كه حتي با وام گرفتن آموزش و پرورش و وثيقه گذاشتن برخي از املاك اين دستگاه هم حل نشد. با وامي كه وزير اسبق از بانكهاي ملي و سرمايه گرفت پاداش پايان خدمت فرهنگيان بازنشسته سال 93و 94بهطور كامل پرداخت شد ولي پاداش پايان خدمت بيش از 36هزار بازنشسته سال 95پرداخت نشده است. برخي ميگويند شايد آموزش و پرورش اين موضوع را در بودجه پيشنهادي به سازمان برنامه و بودجه نميگنجاند اما مديركل دفتر برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش توضيح ميدهد:
«در صفحه 57 برنامهاي كه ما به سازمان برنامه و بودجه ارائه كردهايم، پاداش پايان خدمت سالهاي 95و 96درنظر گرفته شده است. براي اين كار اعتباري معادل 8هزار و 200ميليارد تومان پيشبيني شده بود چرا كه ميدانيم بازنشستههاي آموزش و پرورش در هر سال چه تعداد است اما اين بند در قانون بودجه سال 96حذف شد و رديفي را تحت عنوان پاداش پايان خدمت نداريم.» به اين ترتيب اميد بازنشستهها به دريافت پاداش قانوني و معوق خودشان بايد از اميد معلمان حقالتدريسي به دريافت حقوق 6ماه معوقشان كمتر باشد.
- روزمرگي در آموزش و پرورش
يك كارشناس حوزه آموزش با هشدار درباره بيتوجهي به تأمين هزينههاي حوزه فرهنگ و حقوق فرهنگيان ميگويد: «كمبود بودجه همه جوانب نظام آموزش و پرورش كشور ما را تحت تأثير قرار داده و اغلب مسئولان در وزارتخانه و مدارس در انديشه تأمين هزينههاي جاري هستند. كمتر وقت صرف كيفيت بخشي آموزش و پرورش ميشود و اگر هم قرار است طرحي در اينباره انجام شود بهدليل كمبود بودجه به سرانجام نميرسد.»
بهروز فتحي تأكيد ميكند: آسيبي كه وضعيت كنوني به نظام آموزش و پرورش وارد ميكند بهگونهاي نيست كه هماكنون ملموس باشد و فعلا فقط به اعتراضهاي گاه و بيگاه معلمان محدود ميشود اما نتيجه عملكرد كنوني مسئولان 12سال ديگر كه دانشآموزان پايه اول ابتدايي از دبيرستانها فارغالتحصيل شوند مشخص ميشود.
- آيتم سرانه 17هزار توماني هر دانشآموز
تأييد رسمي كسري چشمگير بودجه سال آينده در حوزه آموزش و پرورش در حالي است كه دولت پرداخت سرانه دانشآموزي به مدارس را فراموش كردهاست. سالها قبل ميانگين سرانه هر دانشآموز 25هزار تومان بود و امسال 17هزار تومان اعلام شده، درحاليكه اين مبلغ نيز به همه مدارس پرداخت نميشود.
البته سرانه دانشآموزان مدارس شبانهروزي اندكي بيشتر است و به گفته مديركل دفتر برنامه و بودجه آموزش و پرورش براي 9ماه سال تحصيلي 175هزار تومان است كه اگر بر تعداد روزهاي سال تحصيلي تقسيم شود براي هر روز 800تومان خواهد بود كه با آن تنها ميتوان براي هر وعده دانشآموزان يك قرص نان تهيه كرد.
Let’s block ads! (Why?)
RSS
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار RSS برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار RSS
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.