امروز: دوشنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / 00:39:09 | برابر با: الإثنين 23 شوال 1446 | 2025-04-21
کد خبر: 432998 |
تاریخ انتشار : 06 اردیبهشت 1400 - 12:46 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر براساس گزارش امروز (دوشنبه) یک گروه نظارتی بین‌المللی، نیروهای امنیتی ونزوئلا که علیه شورشیان کلمبیا در امتداد مرز مشترک این کشور عملیات انجام می‌دهند، کشاورزان را اعدام و مردم را خودسرانه بازداشت و شکنجه کرده و غیرنظامیان را در دادگاه‌های نظامی محاکمه کرده‌اند. به گزارش صلح خبر، به […]

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر

براساس گزارش امروز (دوشنبه) یک گروه نظارتی بین‌المللی، نیروهای امنیتی ونزوئلا که علیه شورشیان کلمبیا در امتداد مرز مشترک این کشور عملیات انجام می‌دهند، کشاورزان را اعدام و مردم را خودسرانه بازداشت و شکنجه کرده و غیرنظامیان را در دادگاه‌های نظامی محاکمه کرده‌اند.

به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در گزارش دیده‌بان حقوق بشری آمده است که این عملیات در ۲۱ مارس در ایالت آپوره ونزوئلا آغاز شد، جایی که سابقا مقام‌های ونزوئلایی با حضور کلمبیایی‌های مسلح مواجه بودند.

این گزارش تاکید کرد، عللی که باعث وقوع درگیری‌ها شده متفاوت هستند اما رهبران محلی و همچنین گروه‌های حقوق بشری و امدادی به این سازمان گفته‌اند که یک گروه مسلح که ارتباطات نزدیکی با دولت ونزوئلا دارد تلاش می‌کند تا یک گروه چریکی رقیب را کنار بزند و کنترل قاطع بر قاچاق مواد مخدر را به دست آورد.

خوزه میگوئل ویوانکو، مدیر دیده‌بان حقوق بشر در آمریکا در بیانیه‌ای گفت: سوء رفتارهای شدید علیه ساکنان آپوره اتفاقات منفردی توسط عوامل سرکش نیستند، بلکه مطابق با اقدامات سیستماتیک نیروهای امنیتی ونزوئلا پیش می‌روند.

او افزود: تحقیقات بین‌المللی در مورد شواهد موجود علیه نیروهای امنیتی که مرتکب سوء رفتار شده‌اند و فرماندهان و مقام‌های ارشدتر که می‌دانستند یا باید می‌دانستند که چه اتفاقاتی در این عملیات‌ها می‌افتد، ضروری است.

دولت ونزوئلا هنوز به این گزارش واکنشی نداشته است. عملیات در ایالت آپوره، واقع در بخش جنوب غربی ونزوئلا موجب فرار حدود ۶۰۰۰ تن به سمت شهری در کلمبیا شد و پناهگاه‌های آنجا اکنون مملو از جمعیت هستند و همه به کمک‌های امدادی دسترسی ندارند.

یک روز پس از آغاز درگیری‌ها، وزیر دفاع ونزوئلا تاکید کرد که این عملیات به بازداشت بیش از ۳۰ تن، ویرانی شش کمپ شورشیان و توقیف سلاح منجر شده است اما او به حضور این گروه مسلح کلمبیایی اشاره‌ای نداشت. پس از انتشار گزارش‌هایی از سوء رفتارها، دادستان کل ونزوئلا از آغاز دو روند تحقیق خبر داد.  

دیده‌بان حقوق بشر تاکید دارد که چندین گروه مسلح در جوامع مرزی فعال هستند، از جمله جبهه دهم مارتین ویلا و مارکتالیای دوم که هر دو بعد از برچیده شدن نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا موسوم به فارک در سال ۲۰۱۶ تشکیل شده‌اند.

توافق صلح خبری میان دولت کلمبیا و فارک در سال ۲۰۱۶ به پنج دهه جنگ پایان داد. اما این گروه دچار اختلافات عمیق شد و برخی از اعضای آن به جنبش‌های چپگرای اصلی پیوستند و دیگران هم به فرایند صلح خبر پشت کرده و به سمت فعالیت‌های مسلحانه بازگشتند.

براساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر، گروه مارکتالیای دوم به دولت سوسیالیست نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا نزدیک است. در این گزارش آمده است، این گروه برای کنار زدن جبهه دهم که به گفته آن هدف این عملیات ونزوئلا بوده است، تلاش می‌کند.

در میان پرونده‌های سوء رفتاری که در این گزارش ذکر شده‌اند، مساله قتل چهار عضو یک خانواده در ۲۵ مارس به چشم می‌خورد. جسد آنها با جراحت ناشی از اصابت گلوله، بریدگی و سایر جراحات در حدود یک مایلی خانه‌شان پیدا شد. در این گزارش گفته شده است که کارشناسان پزشکی قانونی تشخیص داده‌اند که ممکن است به عمد سلاح‌هایی در دست آنها گذاشته شده باشد. پسر دو فرد کشته شده می‌گوید همسایه‌ها به او اطلاع دادند که نیروهای امنیتی آنها را سوار یک تانک زره‌پوش کرده بود.  

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید