امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 393927 |
تاریخ انتشار : 24 مهر 1399 - 15:41 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر عضو شورای علمی سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران از اجرای بیشتر موسیقی آوازی در این دوره از جشنواره خبر داد. به گزارش صلح خبر، فؤاد توحیدی، پژوهشگر موسیقی نواحی و عضو شورای علمی سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران درباره این دوره از جشنواره گفت: امسال بیشتر موسیقی آوازی خواهیم […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

عضو شورای علمی سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران از اجرای بیشتر موسیقی آوازی در این دوره از جشنواره خبر داد.

به گزارش صلح خبر، فؤاد توحیدی، پژوهشگر موسیقی نواحی و عضو شورای علمی سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران درباره این دوره از جشنواره گفت: امسال بیشتر موسیقی آوازی خواهیم داشت و از آنجایی که موسیقی آوازی مناطق مختلف ایران بر پایه دوبیتی‌خوانی است، موضوع اصلی این دوره از جشنواره را «دوبیتی‌خوانی» انتخاب کرده‌ایم.

او با اشاره به اینکه معیار انتخاب هنرمندان، تسلط آن‌ها بر مقام‌های آوازی است، بیان کرد: امسال سعی داریم از چهره‌های تکراری کمتر استفاده کنیم و بیشتر از حضور جوان‌ها بهره ببریم. پسر 11 ساله‌ای را از کرمان به جشنواره دعوت کرده‌ام که صدای بسیار خوبی دارد. اکثراً پیشکسوتانی به جشنواره دعوت شده‌اند که چندان شناخته‌شده نیستند و اولین‌بار است که به جشنواره دعوت می‌شوند.

توحیدی در مورد دوبیتی‌خوانی توضیح داد: در بین انواع سروده‌ها تنها دوبیتی است که ریشۀ پارسی دارد و به فهلویات و ترانک‌های دورۀ ساسانی برمی‌گردد. بقیه نمونه‌ها ریشه غیرپارسی و بیشتر عربی دارند. تقریباً در تمام سرزمین‌های پارسی‌زبان دوبیتی با نام‌های مختلف اجرا می‌شود. در بین اکثر اقوام ایرانی نیز دوبیتی با فواصل موسیقایی و گویش محلی همان منطقه خوانده می‌شود. معمولاً موضوع دوبیتی‌ها در موسیقی نواحی، عاشقانه است. اولین منبع موسیقایی در مورد دوبیتی‌ها، که در ایران منتشر شد اثر استاد حسین کوهی‌کرمانی بود به نام «هفتصد ترانه روستایی» که بیشتر به دوبیتی‌های محلی استان کرمان و فارس اختصاص یافته است. معمولاً خواننده یا بدون ساز دوبیتی را اجرا می‌کند و یا خودش در بین ابیات سازی مثل نی را می‌نوازد. در برخی نواحی، نوازنده‌ای خواننده را با سازهایی مثل نی، سُرنا، قیچک، دوتار و… همراهی می‌کند. دوبیتی‌ها در استان کرمان بسیار متنوع اجرا می‌شوند و به انواع مختلفی از قبیل غریبی، سرکوهی، دوبیتو، چهاربیتو، بیابانی، جلگه‌ای، بالاولاتی، گودی، شرمه، شاه‌غلامی، کهنویی، خرمی، دشتی، کُردی (چوپانی)، صوغونی، غربتی، دلتنگی و… تقسیم می‌شوند.

عضو شورای علمی سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران درباره نحوه برگزاری این دوره از جشنواره اظهار کرد: امسال تیم فیلمبرداری به محل زندگی هنرمندان می‌رود و از موسیقی آن‌ها و زندگی‌شان فیلمبرداری می‌کند.

او در پایان خاطرنشان کرد: علاوه‌بر بخش آفلاین، بخش دیگری هم داریم که هنرمندان به صورت آنلاین در محل برگزاری جشنواره حاضر می‌شوند و به اجرای موسیقی می‌پردازند.

سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به دبیری احمد صدری به صورت آنلاین و آفلاین در آبان‌ماه سال جاری در استان کرمان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید