امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 316377 |
تاریخ انتشار : 28 مهر 1398 - 4:15 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک کارشناس مسائل خاورمیانه اظهار کرد: کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان و امارات به دنبال این هستند که سطح درگیری‌های خود با ایران را از سطح نظامی به بعد سیاسی کاهش دهند و این امر در راستای کاهش تنش صورت می‌گیرد. نصرت‌الله تاجیک در گفت‌وگو با صلح […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک کارشناس مسائل خاورمیانه اظهار کرد: کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان و امارات به دنبال این هستند که سطح درگیری‌های خود با ایران را از سطح نظامی به بعد سیاسی کاهش دهند و این امر در راستای کاهش تنش صورت می‌گیرد.

نصرت‌الله تاجیک در گفت‌وگو با صلح خبر با بیان این که مجموعه شرایط و تحولات در منطقه در چند وقت اخیر به سمتی رفته که شاهد ارسال پالس‌های  مثبتی از سوی امارات و عربستان به سمت ایران برای کاهش تنش هستیم ، ادامه داد: در واقع آنها تلاش کرده‌اند که سطح تقابل و درگیری‌شان با ایران را از بعد نظامی به بعد سیاسی تقلیل دهند.

وی با بیان این که موضوعاتی مانند درگیری نفتکش‌ها، ساقط کردن پهپاد آمریکایی از سوی ایران و برخی از موضع گیری‌های ترامپ در مورد موضوع امنیت در خلیج فارس در این قضیه موثر بوده است، گفت: کشورهای حوزه خلیج فارس می‌بینند که رویکرد اصلی ترامپ همه معطوف به خود آمریکا است و علاقه‌مند نیست که هزینه‌ای را برای تامین  امنیت این کشورها پرداخت کند. از دیگر سو از نظر سیاسی نیز ترامپ برای انتخابات 2020 مجبور است به وعده‌های خود در ارتباط با موضوع خاورمیانه و کاهش دخالت‌های این کشور در منطقه حتی به صورت ظاهری عمل کند. بنابراین در همین چارچوب تلاش می‌کند هزینه‌ای را در مورد مسائل خاورمیانه به بودجه  آمریکا تحمیل  نکند و تا جایی که ممکن است ، درگیر جنگ نشود.

 این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان این که این تحولات باعث شده که کشورهای حوزه خلیج فارس به گونه‌ای عمل کنند که خود را از ترکش  رویارویی احتمالی بین ایران و آمریکا نجات دهند و در لبه تیغ قرار نگیرند ، ادامه داد: آنها در همین چارچوب به دنبال جایگرینی برای آمریکا در راستای دفاع از خود هستند. چنان که در جریان سفر اخیر پوتین به امارات و عربستان شاهد بودیم که قراردادهای چند میلیاردی با این کشور امضا کردند. آنها در واقع به گونه‌ای فعالیت‌های آتی خود را طراحی کردند که خود شان  را در برابر تحولات آتی منطقه بیمه کنند  و در همین چارچوب در تلاش هستند که سطح درگیری و تقابل با ایران را  به سطح مصالحه سیاسی کاهش دهند.

تاجیک با بیان این که  در این زمینه امارات جلوتر از عربستان است، خاطر نشان کرد: در همین چارچوب شاهد افزایش مراوادات ایران و امارات بودیم  چنان که  نسبت به چند وقت اخیر فضای بیشتری برای ایرانیان مقیم امارات باز شده است و طبق برخی از اخبار پرونده ایران از بحث محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی به محمد بن راشد حاکم دوبی واگذار شده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ، همچنین به برگزاری نمایشگاه XPO 2020 در امارات اشاره کرد و گفت: اماراتی‌ها برای برگزاری این نمایشگاه سرمایه گذاری عظیمی انجام دادند و در همین چارچوب تلاش دارند که تنش‌های خارجی خود را با کشورهای منطقه از جمله ایران کاهش دهند وحتی شاید بتوان تغییر رویکرد امارات درباره موضع یمن را به این مسئله مرتبط دانست .

وی در پایان گفت: تعامل، نگرش، سیاست گذاری و چگونگی تعامل ما با کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله دو کشور امارات و عربستان می‌تواند در راستای کاهش تنش ها و استفاده از روندی که در منطقه در این زمینه آغاز شده موثر و تاثیرگذار باشد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید