به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش خبرنگار مهر، رحمان دانیالی شامگاه سهشنبه در جلسه بنیاد قمپژوهی با اشاره به برگزاری همایش بحران دریاچه نمک اظهار داشت: برگزاری همایش دریاچه نمک حداقل کاری بود که در این زمینه انجام شد و آنچه که اجرا شد مد نظر ما نبود اما برای شروع خوب […]
به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛
به گزارش خبرنگار مهر، رحمان دانیالی شامگاه سهشنبه در جلسه بنیاد قمپژوهی با اشاره به برگزاری همایش بحران دریاچه نمک اظهار داشت: برگزاری همایش دریاچه نمک حداقل کاری بود که در این زمینه انجام شد و آنچه که اجرا شد مد نظر ما نبود اما برای شروع خوب بود.
وی با اشاره به اینگه منشأ گرد و غبار در قم بالای ۷۰ درصد داخلی است، افزود: یک سری اقدامات در این زمینه انجام شده که لازم بوده اما اصلا کافی نیست.
مدیرکل محیط زیست استان قم خاطرنشان کرد: بزرگترین اقدام کمپین دریاچه نمک است که سمنهای زیست محیطی آن را تشکیل دادهاند و امیدوارم نیمه کاره رها نشود.
وی دست درازیها به منابع طبیعی را از جمله مشکلات در قم دانست و گفت: بهرهبرداری از منابع طبیعی اگر به صورت بیرویه صورت بگیرد بدون شک مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.
دانیالی با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست همه مشکلات را نمیتواند حل کند ابراز کرد: محیط زیست مثل ماشین است که تا سرعت از ۱۲۰ تا بالاتر میرود آلارم میدهد. ممکن است توجه کنیم یا نکنیم. ما وظیفه مان آن است که هشدار دهیم اما مجری کس دیگری است.
نقش مردم در پیگیری مشکلات
وی با اشاره به نقش مردم در پیگیری مشکلات زیست محیطی ادامه داد: نیروگاه سیکل ترکیبی دومی که میخواست در تایقان شکل بگیرد را همین مردم کاری کردند که اتفاق نیفتد.
مدیرکل محیط زیست استان قم با اشاره به اینکه همه دستگاهها باید دغدغه زیست محیطی داشته باشند ابراز کرد: در بحثهای آموزشی محیط زیست کارهای خوبی میکند اما اصل کار برای آموزش و پرورش است.
وی با اشاره به در نظر گرفتن ۱۵۴ میلیون متر مکعب حقابههای زیست محیطی دریاچه نمک گفت: ما روی این عدد خیلی حرف داریم و گفتیم خیلی کم است اما همین عدد هم اختصاص داده نشده است.
دانیالی افزود: با این حال همین که برای نخستین بار مسئله حقابه روی کاغذ آورده شده و وزیر نیرو آن را امضا کرده بسیار غنیمت است و پس از این نیاز به پیگیری برای تحقق دارد.
وی با اشاره به اجرای طرحهای آبخیزداری که منابع طبیعی شروع کرده خاطرنشان کرد: اعتبارات خوبی بعد از این همایش برای نهال کاری به منابع طبیعی داده شود.
مدیرکل محیط زیست استان قم ادامه داد: در بحث گرد و غبار تعیین تکلیف شد از سوی ریاست جمهور برای وزیر امور خارجه و وزیر جهاد کشاورزی که موضوع را پیگیری کنند.
اتفاقات خوب برنامه ششم توسعه
وی با اشاره به وجود افراد ذی نفوذ در قم افزود: با توجه به حضور دکتر لاریجانی و امیرآبادی در قم خوب میتوانیم این موضوعات را پیگیری کنیم و دو تکلیف برای وزارت جهاد و وزارت نیرو باید مشخص کنیم.
دانیالی با بیان اینکه در بحث دریاچه نمک در برنامه ششم اتفاقات خوبی افتاده و مدیریت جامع آب در نظر گرفته شده گفت: اتفاق خوب دیگر در برنامه ششم لایحه حفاظت و احیای مدیریت تالابی کشور بوده است. طبق این لایحه هر گونه تعدی به تالابها که موجب آلودگی هوا شود باید جلویش گرفته شود.
وی افزود: همچنین بعضی از فعالیتهایی که روی تالابها اثرگذار هستند مانند ذخیره سازی گاز در زمین و برخی استحصالها مشمول ارزیابی زیست محیطی شدهاند.
مدیرکل محیط زیست استان قم با اشاره به دستاوردهای همایش دریاچه نمک ابراز داشت: یک بیانیهای از همایش درآمد که خواستههای خود را در زمینههای مختلف از جمله تبخیر و تعرق، حقابهها، جنگلکاری و …. مطرح شد.
وی افزود: این بیانیه در شورای برنامهریزی استان قرار است مصوب شود و یک نسخه را هر کسی برای وزارت خانه خودش پیگیری کند.
بهرهبرداری نگران کننده از منابع آبی
دانیالی به مشکلات بخش کشاورزی در زمینه بحران آب اشاره کرد و گفت: ۳۰ درصد زمینهای کشاورزی زیر کشت محصولاتی میرود که هیچ استفادهای از آن نمیشود.
وی با اشاره به اینکه بهره برداری آبهای زیرزمینی در قم بسیار نگرانکننده است اظهار کرد: یکی از عوامل اصلی بحران دریاچه نمک در خود قم و برداشتهای بیرویه است.
مدیرکل محیط زیست استان قم با اشاره به تأسف آور بودن آمارها در زمینه فرسایش خاکی ابراز داشت: در ایران سالانه ۳۳ تن در هکتار خاک حاصلخیز را از بین میبریم که ۶ برابر استاندارد جهانی است.
وی افزود: تبعات و خسارات ناشی از مسائل زیست محیطی ۳۰ میلیارد دلار در کشور ما است که ۲۵ برابر یارانه دریافتی یک سال است.
محدود بودن ظرفیت زیست محیطی در قم
یکی از قمپژوهان هم در این جلسه با اشاره به محدود بودن ظرفیت زیست محیطی در کشور گفت: برخی به دلایل سیاسی دنبال افزایش جمعیت هستند اما این موضوع توجیه علمی ندارد چرا که توان محیط زیست کشور محدود است.
سید محسن محسنی به مشکلات قم اشاره کرد و افزود: باید جلوی مهاجرپذیری را در قم بگیریم چرا که توان زیست محیطی قم محدود است.
این قمپژوه اظهار کرد: احتیاج به مدیریت جامع در آب معدن محیط زیست و منابع طبیعی داریم چرا که اقدامات جزیرهای به محیط زیست بسیار ضربه زده است.
محسنی بر لزوم پیگیری مشکلات زیست محیطی اشاره کرد و افزود: ۱۵۴ میلیون متر مکعب حقابه را باید انقدر بگوییم تا دولت مجبور به تحقق شود.
یکی دیگر از قمپژوهان نیز با اشاره به لزوم استفاده از دستاوردهای علمی دنیا برای حل مشکل دریاچه نمک اظهار کرد: یکی از مسائل بحران دریاچه نمک بحث تبخیر است که در دنیا روشهایی برای کاهش تبخیر مطرح است.
محمد سلیقه افزود: تهران پنج سد روی رودخانه حوضه دریاچه نمک زده و آب این سدها را میبلعد و تعلل برای تامین حقابههای زیست محیطی توجیه علمی ندارد.
Let’s block ads! (Why?)
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.