امروز: جمعه, ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 20 شوال 1446 | 2025-04-18
کد خبر: 336900 |
تاریخ انتشار : 02 بهمن 1398 - 5:31 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله آشپزی صلح خبر دستور پخت قلیه سیب و به؛ آشپزی به سبک دوره صفوی روزنامه ایران – ستایش فرجی: خورش بِه یا همان خورش معروف به آلو یکی از خورش‌های پاییزی و معروف ایرانی است که در گذشته با نام قلیه به یا قرومه‌ی به شناخته می‌شده است. اما در این مطلب […]

به گزارش مجله آشپزی صلح خبر

دستور پخت قلیه سیب و به؛ آشپزی به سبک دوره صفوی

روزنامه ایران – ستایش فرجی: خورش بِه یا همان خورش معروف به آلو یکی از خورش‌های پاییزی و معروف ایرانی است که در گذشته با نام قلیه به یا قرومه‌ی به شناخته می‌شده است.

اما در این مطلب به معرفی این خورش لذیذ از کتاب آشپزی دوره صفوی که یکی از قدیمی‌ترین متون مکتوب آشپزی در ایران است می‌پردازیم.

مواد لازم:

  • دارچین یک قاشق چایخوری
  • محلول زعفران دم شده کمی
  • پیاز دو عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • آلو خیس شده به میزان دلخواه
  • گوشت خورشی به میزان دلخواه
  • سیب و به به میزان دلخواه

قلیه سیب و بِه صفویه

طرز تهیه:

1. ابتدا گوشت خورش را پخته و کنار بگذارید. سپس درون تابه مناسب کمی روغن بریزید و به ترتیب سیب و به را که به قطعات دلخواه برش زده‌اید، به ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید هر دو طرف آن کمی طلایی شود، سپس به آن دارچین و محلول زعفران دم شده را بیفزایید.

2. سپس به ترتیب سیب، به و پیاز را که از قبل سرخ شده و کنار گذاشته اید به قابلمه حاوی گوشت پخته شده و نمک و فلفل اضافه کنید.

3. در انتها آلو خیس شده را به خورش اضافه کنید و طعم و بالانس کردن ترشی و شیرینی‌اش را شما می‌توانید با افزودن کمی آب لیمو ترش یا کمی عسل به جای شکر به خورش تنظیم کنید.

4. زعفران دم شده را مجدداً در مراحل پایانی به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش روی حرارت ملایم جا بیفتد.

نکته:

  • این قلیه در گذشته با کوفته ریزه و لپه هم درست می‌شده است و برای چاشنی آن آبغوره مورد مصرف قرار می‌گرفته است.
  • ترکیب دو نوع آلو برقانی و آلو بخارا خشک شده برای این خورش مناسب است که توصیه می‌شود قبل از افزودن به خورش آن را مختصر تفت بدهید تا هنگام پخت درون قابلمه بافت آن له نشود.
  • حال که در فصل پاییز قرار داریم و کدو حلوایی به وفور در دسترس است می‌توانید در صورت تمایل به ترکیبات فوق کمی کدو حلوایی خرد شده نیز بیفزایید که در این صورت با سایر مواد خورش از قبل تفت داده می‌شود.
  • گل خوراکی که در عکس ملاحظه می‌کنید گل ختمی است.

منبع : Bartarinha

اگر فیلم یا فیلم یا تصاویری دارید که تمایل دارید با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله مدیا صلح خبر منتشر گردد.

اگر تمایل داشته باشید با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و فیلم ها و فیلم های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت پخش داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید