امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 351426 |
تاریخ انتشار : 17 فروردین 1399 - 3:20 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله ورزشی صلح خبر کارشناس حقوقی فوتبال ایران می‌گوید اگر لیگ عالی ادامه نیابد درباره پرداخت دستمزد مربیان و بازیکنان کمیته تعیین وضعیت باید تصمیم‌گیری کند. غلامرضا رفیعی در گفت‌وگو با صلح خبر، درباره تعلیق لیگ عالی و این که آیا در این شرایط بازیکنان و مربیان فوتبال می‌توانند دستمزد خود را دریافت […]

به گزارش مجله ورزشی صلح خبر

کارشناس حقوقی فوتبال ایران می‌گوید اگر لیگ عالی ادامه نیابد درباره پرداخت دستمزد مربیان و بازیکنان کمیته تعیین وضعیت باید تصمیم‌گیری کند.

غلامرضا رفیعی در گفت‌وگو با صلح خبر، درباره تعلیق لیگ عالی و این که آیا در این شرایط بازیکنان و مربیان فوتبال می‌توانند دستمزد خود را دریافت کنند اظهار کرد: بازی‌های لیگ الان در حالت تعلیق است یعنی دقیقا مشخص نیست که ادامه لیگ برگزار خواهد شد یا خیر. معنای تعلیق هم خاتمه یافتن بازی‌ها نیست. در دوران تعلیق از نظر حقوقی سوالاتی درباره نحوه پرداخت دستمزد بازیکنان و مربیان مطرح می‌شود. در درجه اول قانون اساسی طرفین، قراردادی است که امضا کردند. باید قرارداد را نگاه کرد تا متوجه شویم مکانیزم پرداخت حقوق چگونه بوده یعنی قرار بر این بوده که دستمزد به صورت ماهیانه پرداخت شود یا در قسط‌های مختلف به حساب بازیکنان یا مربی واریز شود. به طور کلی تعیین تکلیف پرداخت دستمزد بازیکنان بر اساس قراردادی است که آنها منقعد کردند یعنی باید قرارداد هر بازیکن را جداگانه مورد بررسی قرار داد و بعد نظر نهایی را ارائه کرد.

وی افزود: فیفا درباره قواعد و قوانین حاکم بر قراردادها دخالتی ندارد. ملاک تعیین تکلیف، خود قراردادها و بندهایی است که در آنها گنجانده شده است. ما در کشور خودمان قوانین عمومی قراردادها را داریم و در هر مورد باید ببینیم قراردادی که به امضا رسیده دقیقا چه می‌گوید. الان ما کمیته تعیین وضعیت مربیان و بازیکنان را در فدراسیون فوتبال داریم که اگر اختلافی میان بازیکن و باشگاه ایجاد شود این کمیته مرجع رسیدگی به این اختلافات است. این کمیته هم بر قوانین حاکم بر فوتبال ایران نگاه می‌کند و بر اساس بندهای مندرج در قرارداد تصمیم گیری می‌کند. اگر قرارداد معلق شود مثل شرایط فعلی که لیگ معلق است، باید ببینیم در قرارداد دقیقا گفته شده که مثلا دستمزد پرداخت شود یا خیر.

این کارشناس حقوقی ادامه داد: فیفا توصیه کرده در دوران کرونا اگر اختلافی میان باشگاه و بازیکن به وجود آمد و آنها می‌خواهند قرارداد را فسخ کنند بهتر است با یکدیگر توافق برسند یعنی بخشی از دستمزد پرداخت شود تا مربی و بازیکن در این دوره که بلاتکلیف هستند بدون پشتوانه رها نشوند. تاکید می‌کنم این را فیفا توصیه کرده و این موضوع لازم الاجرا نیست. نکته بعدی که وجود دارد این است که بگویند قرارداد عقیم شده است که البته در شرایط فعلی زود است درباره آن صحبت کنیم چون ممکن است یک ماه آینده از این وضعیت خارج شویم و زمینه برگزاری مسابقات فراهم شود. پس اجرای قراردادها خاتمه نیافته بلکه در حالت تعلیق است. آیا ما می‌توانیم به باشگاه‌ها بگویم حالا که وضعیت این گونه است دستمزد بازیکنانتان را به طور کامل پرداخت کنید؟ خیر چون قرارداد در حالت تعلیق است چون لیگ ما به حالت تعلیق درآمده است.

او ادامه داد: آیا ما در این شرایط می‌توانیم بگوییم مربی یا بازیکن حق فسخ قرارداد را دارند؟ باز هم باید قرارداد را ببینیم که آیا در چنین شرایطی حق فسخ را به بازیکن داده است یا نه. اگر قرارداد به خاطر طولانی شدن موضوع کرونا غیر قابل اجرا شود و لیگ از همین الان خاتمه یابد در این گونه موارد دیگر باید هر بازیکن بر اساس قرارداد خودش دستمزدش را بگیرد یعنی فرد به فرد باید در کمیته تعیین وضعیت بازیکنان تشکیل پرونده دهند تا آن کمیته بر اساس قوانین و البته بندهای مندرج در قرارداد میزان دستمزد پرداختی به بازیکنان را مشخص کنند یعنی به طور کلی نمی‌توان نسخه‌ای برای همه بازیکنان و مربیان ارائه کرد. کمیته تعیین وضعیت بازیکنان در این گونه شرایط پرونده به پرونده بررسی می‌کند و تشخیص می‌دهد بازیکن و مربی چه میزان استحاق دریافت دستمزد مندرج در قراردادشان را دارند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کمیته تعیین وضعیت مربیان و بازیکنان می‌تواند به طور کلی نظری ارائه کند که به طور مثال درصدی از قرارداد بازیکنان و مربیان کسر شود گفت: این کمیته از نظر قانونی نمی‌تواند چنین کاری انجام دهد چون آنها باید پرونده به پرونده و به صورت خاص موضوع را بررسی کنند. هر قرارداد بندهای خودش را دارد و کمیته تعیین وضعیت مربیان و بازیکنان بر اساس آن بندها اظهار نظر می‌کند. کمیته تعیین وضعیت بازیکنان قانون‌گذار نیست که آیین نامه تدوین کند.

رفیعی در ادامه درباره این که آیا فیفا می‌تواند به طور کلی قانونی وضع کند که در این شرایط درصدی از قرارداد مربیان و بازیکنان کم شود هم گفت: خیر فیفا نمی‌تواند این کار را بکند. فیفا توصیه کرده مربیان و بازیکنان با باشگاه‌ها مذاکره کنند تا به توافق برسند. آنها همچنین گفتند اگر قرارداد را معلق کردید بهتر است درباره حداقل حقوق‌ها و پرداختی‌ها در ایام تعلیق با بازیکنان و مربیان به توافق برسید یعنی راهی را بیندیشند که نه باشگاه متضرر شود و نه بازیکنان بدون پشتوانه بمانند. فیفا می‌گوید من در قوانین قضایی فوتبال کشورها دخالت نمی‌کنم اما از نظر قوانین حقوقی زمانی که قرارداد معلق می‌شود کارفرما را ملزم می‌کند که حقوق و دستمزد را پرداخت کند.

او افزود: در این گونه موارد کسانی که با کارفرمای خود قرارداد بسته‌اند می‌تواند از بیمه بیکاری استفاده کنند اما درباره قرارداد بازیکنان و مربیان، این که قرارداد مشمول قانون کار و بیمه بیکاری می‌شود یا خیر ابهام دارد. اگر باشگاه درباره قرارداد بازیکنان و مربیانش از قوانین اداره کار و بیمه تامین اجتماعی پیروی کرده باشد الان بازیکنان و مربیان می‌توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند. البته از نظر من قرارداد بازیکنان و مربیان هم مشمول قانون کار می‌شود و هم باید از قوانین سازمان تامین اجتماعی پیروی کنند که البته خیلی از باشگاه‌ها این موضوع را قبول ندارند.

رفیعی همچنین درباره ایراداتی که کنفدراسیون فوتبال آسیا به انتخاب مهدی محمدنبی به عنوان سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال وارد کرده هم گفت: من نامه AFC را ندیده‌ام و تا زمانی که نامه را نبینیم نمی‌توانم اظهار نظر دقیقی داشته باشم اما به طور کلی هیات رئیسه فدراسیون فوتبال و رئیس آن می‌توانند هر زمانی که بخواهند سرپرست دبیرکلی را تغییر دهند. برای برگزاری جلسات هم نیازی نیست حتما جلسه به صورت حضوری برگزار شود الان خیلی از جلسه‌های فیفا و AFC  به صورت مجازی برگزار می‌شود و اعضا از طریق ایمیل موافقت خود را اعلام می‌کنند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید