امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 425579 |
تاریخ انتشار : 29 اسفند 1399 - 10:25 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی گفت که مجددا دسترسی به تمام‌ متن پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ایرانداک برقرار شد. مجتبی توانگر در گفت وگو با صلح خبر اظهار کرد: بعد از سه ماه پیگیری از طریق وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری و هماهنگی و همکاری سازمان بازرسی کل […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی گفت که مجددا دسترسی به تمام‌ متن پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ایرانداک برقرار شد.

مجتبی توانگر در گفت وگو با صلح خبر اظهار کرد: بعد از سه ماه پیگیری از طریق وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری و هماهنگی و همکاری سازمان بازرسی کل کشور موفق شدیم که دسترسی دوباره به تمام‌ متن پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج) فراهم شود.

وی توضیح داد: از اوایل دی ماه امسال، تمام‌ متن پایان‌نامه‌ها و رساله‌های علمی از دسترس کاربران خارج شده بود آن هم در شرایطی که این موضوع با ‎قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مغایرت داشت. همان ‏زمان در نامه‌ای به وزیر علوم نسبت به ‎مسدود شدن دسترسی جامعه علمی کشور به ‎پایان‌نامه‌ها و رساله‌های علمی معترض شدم و یک هفته بعد هم موضوع را در قالب سوال از آقای غلامی وزیر علوم مورد پیگیری قرار گرفت.

نماینده تهران ادامه داد: آن زمان بهانه‌هایی همچون مسدودسازی دسترسی به خاطر جلوگیری از کپی‌کاری و تقلب مطرح شد که در پاسخ صریحا و مکتوب گفتم که راه‌های فنی مانند راه‌اندازی و ایجاد سامانه‌های مشابهت‌یابی (همانندجو) در متون علمی، جهت مبارزه با تقلب وجود دارد. سازوکاری که در آن، سامانه تحت شبکه (وب) با دریافت متن از کاربر و مقایسه خودکار آن با متن ارائه شده، نوشته‌های همانند را بازیابی و میزان همانندی و منبع اطلاعات همانند را نمایش می‌دهد بنابراین اجرای سیاست‌های مبتنی بر رشد اخلاق علم و پژوهش درکشور، دسترسی آزاد به متون علمی و تقویت ابزارهای فنی جهت مبارزه با تقلب در تهیه آثار علمی به طور قطع و یقین به مراتب از اعمال سیاست‌های محدود و مسدود کننده دسترسی به متون علمی اثر بخشی بیشتری به همراه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از متون، پایان نامه‌ها و رساله‌های علمی تهیه شده در کشور با بودجه عمومی نگاشته شده‌اند، به همین خاطر با حفظ جایگاه مالکیت معنوی اثر، مالکیت مادی آن متعلق به عموم جامعه است و باید در دسترس همگانی قرارگیرد. بی‌تردید رشد علمی در هرکشوری، به واسطه به اشتراک‌گذاری دانش محقق می‌شود.

رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس درباره اینکه آیا مسدودسازی دسترسی به پایان‌نامه‌ها با مباحث مطرح شده درباره پایان نامه برخی افراد سیاسی در چند ماه مرتبط است گفت: بررسی‌های اولیه‌ام نشان می‌دهد این ارتباط مقرون به صحت نیست.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید