به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، جواد تقی زاده در نشست سیاست های کلی ناظر بر انتخابات که در تالار عدالت دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: موضوع مهم در انتخابات مربوط به شرایط کاندیداها و بحث انتخاب شدن است. وی افزود: در اصل 115 قانون اساسی شرایط برای انتخابات […]
به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛
به گزارش ایسنا، جواد تقی زاده در نشست سیاست های کلی ناظر بر انتخابات که در تالار عدالت دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: موضوع مهم در انتخابات مربوط به شرایط کاندیداها و بحث انتخاب شدن است.
وی افزود: در اصل 115 قانون اساسی شرایط برای انتخابات ریاست جمهوری احصاء شده و رییس جمهور باید از میان رجل سیاسی و مذهبی اتتخاب شود، البته از شرایط سنی برای این انتخابات صحبتی نشده که ما معتقدیم چنین شرایطی باید پیش بینی شود.
وی گفت: برای اولین بار در دهه 60 بود که برای انتخابات ریاست جمهوری شرط سنی 30 سال در نظر گرفته شد. پس از آن مصوبهای به مجلس فرستاده شد و در این زمینه قرار بود مواردی اضافه شود که شورای نگهبان اعلام کرد شرایط کاندیداهای ریاست جمهوری همان است که در اصل 115 قانون اساسی آمده و اضافه کردن موارد جدید به آن خلاف قانون اساسی است که این جزو نظرات طلایی شورای نگهبان در دهه 60 بود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اصل آزادی انتخابات در اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده ولی این موضوع در قانون اساسی تصریح نشده، ولی در اصل ششم قانون اساسی اتکا به آراء عمومی بیان شده است و نیز در اصل 58 قانون اساسی صحبت از تعیین سرنوشت انتخابات آمده است؛ لذا آرای عمومی با عمومی بودن انتخابات است که در اصل ششم قانون اساسی به آن اشاره شده است. حق تعیین سرنوشت در این اصل به معنای این نیست که انتخاب کنند، بلکه مهم این است که کاندیداها بتوانند انتخاب شوند.
تقی زاده خاطرنشان کرد: قوانین انتخابات مجلس در نظریات شورای نگهبان آمده است. متاسفانه برای کاندیداها شرط سکونت وجود ندارد و به درستی هم این موضوع پیش بینی نشده است.
وی افزود: در بند 15 سیاستهای کلی انتخابات به پاسداری از آزادی و سلامت انتخابات و حق انتخاب آزادانه افراد و صیانت از آراء مردم به عنوان حقالناس در قانونگذاری، نظارت و اجرا و نیز رعایت کامل بی طرفی از سوی مجریان و ناظران و برخورد قاطع با خاطیان مطرح شده که می توان گفت سیاست های کلی انتخابات اولین سندی است که در حقوق داخلی ما آمده و آزادی انتخابات را شناسایی کرده است.
این استاد دانشگاه بیان کرد: تحولات قوانین در حقوق انتخابات ایران باید به گونهای باشد که ویژگیهای همگانی را تامین کند. برای کاندیدا شدن شرایط ایجابی نیاز است، که در این زمینه می توان به اصل 120 قانون اساسی اشاره کرد. ناگفته نماند که شرایط سلبی نیاز به احراز ندارد که این امر اجتناب ناپذیر است.
تقی زاده با اشاره به رجل سیاسی و مذهبی که برداشت های مختلفی در این زمینه وجود دارد گفت: یکی از این برداشت ها، محروم کردن زنان در انتخابات است. رجل سیاسی به معنای مردان نیست؛ زیرا اگر این موضوع را بگوییم یعنی آن را محدود کردهایم.
وی یادآور شد: در انتخابات ریاست جمهوری قبلی بحثی از سوی شورای نگهبان مطرح شد که بخشی از افکار عمومی را متعجب کرد و آن هم در رابطه با آقای هاشمی رفسنجانی بود که مطرح کردند سن و سال ایشان برای انتخابات زیاد است.
وی در پایان گفت: من معتقدم باید به سیاست های کلی انتخابات به مثابه کل نگاه کرد و آن را اجرا کرد و باید کل قانون اساسی را دید.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.