به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ ۳ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۴:۱۹ حاشیه نشینی عجین شده با اخبارناراحت کننده از فقر، ناهنجاری و اعتیاد. مردم حاشیه نشین کلان شهرها مردمی ساده، بی اطلاع از قوانین،گریبان گیر اعتیاد، اکثرا بیسواد، قشرکارگر و مهاجر از شهرها و روستاها یا افغان هستند. اما در شهرک چهارده معصوم و […]
به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛
حاشیه نشینی عجین شده با اخبارناراحت کننده از فقر، ناهنجاری و اعتیاد. مردم حاشیه نشین کلان شهرها مردمی ساده، بی اطلاع از قوانین،گریبان گیر اعتیاد، اکثرا بیسواد، قشرکارگر و مهاجر از شهرها و روستاها یا افغان هستند.
اما در شهرک چهارده معصوم و الله آباد که روبروی ترمینال جدید شهر کرمان واقع شده داستان کمی متفاوتتر است. زمینهای این شهرک که در فاصله ۴۰۰ متری روستای شیشه گر و در کنار بزرگراه واقع شده در گذشته کورههای آجرپزی بوده و تملک زمینها شخصی.
بعد از گسترش شهرنشینی و تعطیل شدن کورههای آجرپزی صاحبان این زمینها شروع به فروش زمینهایشان به صورت قطعات کوچیک به اشخاص کم درآمد و مهاجر که اکثرا بضاعت مالی نداشتند و به امید پیدا کردن کار به شهر مهاجرت کرده بودند نمودند.این خرید و فروش طبق سندهای دستی موجود از سال ۶۴ و حتی قبلتر رواج داشته ومردم به چشم همان روستانشینی در آنجا ساکن شدهاند و کم کم اقدام به ساخت خانه و سرپناه کردهاند و اما در تمام این سالها هیچ ارگان دولتی نه از این مناطق بازدید کرده و نه در پی واگذاری امتیاز خدمات شهری به این مناطق شده. درتمام این سالها هیچ صحبتی از غیرقانونی بودن و دولتی بودن زمینها هم مطرح نشده ولی بعد از ساخت ترمینال جدید به مردم اخطار تخلیه شهرک داده شد. اکنون به بهانهی حاشیه نشینی و منبع فساد مجبور به ترک خانه و زندگیشان شدند. حالا که زمین ها مرغوب شده مردم بی پناه و فقیری که صدایشان به جایی نمیرسد بازیچه زورگویی و در آمد زایی مسئولین شدند تا با خرابی خانه آنها برجهای بالا برود که آنها از آن هیچ سهمی ندارند و غم آوارگی و خراب شدن خانه شان در یک صبح سرد زمستان بر زندگیشان سایه افکنده.غمی که در سایه بی قانونی این شهر و بی اطلاعی مردمش از حقوق شهروندی هر روز بزرگتر میشود.
مردم این محلهها هم در کوچههای خاکی و پر گل و لای و انبوهی از نخالههای ساختمانی که به صورت غیرقانونی در اطراف آنجا تخلیه میشود بدون داشتن آب لوله کشی،خط تلفن،گاز و برق زندگی کردهاند. به دلیل نداشتن خدمات شهری خود اقدام به سیم کشی از تیرهای برق کردهاند و از هر تیر چندین سیم گرفته اند که با وزش باد و بارش باران سیم ها قطع میشود جوری که بیشتر شبها شاید برق قطع باشد؛ دیگر به بود و نبود برق عادت کرده اند و خودشان میدانند که سیم های برق تو در تو دیگر نمادشان است میگویند« بنویسید شهرک تار عنکبوت…
عکس : رحیم بنی اسد آزاد / کرمان – ایسنا
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.