امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 403485 |
تاریخ انتشار : 12 آذر 1399 - 15:43 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر سمینار اقدامات زورمدارانه یک‌جانبه و پیامدهای آن در چارچوب همه‌گیری کرونا که از سوی نمایندگی های دائم جمهوری اسلامی ایران، ونزوئلا و کوبا نزد سازمان های بین المللی در وین و با شرکت ۳۸ کشور عضو سازمان ملل از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد.  به گزارش صلح خبر، خانم […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

درخواست گزارشگر ویژه سازمان ملل برای کاهش اثرات منفی تحریم‌ها بر موضوعات انسان‌دوستانه

سمینار اقدامات زورمدارانه یک‌جانبه و پیامدهای آن در چارچوب همه‌گیری کرونا که از سوی نمایندگی های دائم جمهوری اسلامی ایران، ونزوئلا و کوبا نزد سازمان های بین المللی در وین و با شرکت ۳۸ کشور عضو سازمان ملل از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد. 

به گزارش صلح خبر، خانم “آلنا هان” گزارشگر ویژه سازمان ملل در این سمینار در مورد پیامدهای منفی اقدامات زورمدارانه یکجانبه در بهره مندی از حقوق بشر، با اشاره به اینکه تحولات اخیر و سیاست تحریم ها از سوی برخی دولت ها سبب افزایش شدید فشار بر موضوعات بشردوستانه به ویژه در موج دوم کرونا شده است، افزود: همه گیری کرونا یک چالش جهانی را به ویژه برای حقوق بشر و از جمله حق حیات، بهداشت، و غذا شکل داده است. 
 وی با یادآوری اینکه هر فرد در هر نقطه جهان از این مشکل در خطر می باشد، به تأکید مکرر سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی بر اثرات مخرب تحریم های یکجانبه و نیاز به همبستگی و احترام کامل به حقوق بشر در بحبوحه کرونا اشاره کرد و افزود: از زمان انتخابم به این سمت، بارها خواستار حذف و به حداقل رساندن تمامی تحریم های یکجانبه، از جمله درخصوص رفع موانع تجاری به ویژه آنهایی که مربوط به تعاملات بانکی برای خرید داروها، تجهزات پزشکی و سایر اقلام ضروری می شوند، شده ام، اما متاسفانه سطح همبستگی و همکاری بین المللی برای این موضوع کافی نیست و نتایجی حاصل نشده است. 
این گزارشگر ویژه سازمان ملل در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه برخی دولت ها به ابزارها و رویه های جدیدی برای تقویت تحریم های یکجانبه علیه اهداف خود متوسل شده اند، افزود: ایالات متحده آمریکا از زمان شیوع کرونا، تهدید و اقدام به تحریم های یکجانبه را از جمله از طریق بکارگیری رویه های تحریمی جدید برای متهم نمودن چین به علت گسترش بیماری و اعمال تحریم های جدیدی علیه آن هایی که به دنبال اقدامات جبرانی در برابر بیماری کرونا بودند، افزایش داده است. 
دوهان در ادامه به برخی موارد مستند نقض حقوق بشر در اثر اعمال تحریم های یکجانبه در دوران کرونا پرداخت و افزود: آمریکا، شرکت هایی را که در تلاش برای ارسال دستگاه های تنفسی به ایران بودند، وارد فهرست تحریم ها نمود. به خاطر تحریم ها، کوبا از دریافت کمک ها از جوامع مدنی محروم بوده است. آنها نیز نتوانسته اند دستگاه های تنفسی مورد نیاز را از تولید کنندگان اروپایی تهیه کنند. همچنین ونزوئلا از تهیه فروش مورد نیاز برای برنامه های انسانی به علت اعمال تحریم ها بر شرکت های نفتکش محروم شده است. سازمان های حقوق بشری از وخامت وضعیت بیمارستان های ونزوئلا گزارش داده اند. همچنین تهیه مواد شوینده برای اهداف پزشکی و شست و شوی دست ها ناممکن شده است. به علت تحریم ها، کمک های بانک جهانی به ایران، ونزوئلا، کوبا و سودان توقیف شده اند. علاوه بر این ها، ایالات متحده ۱۸ بانک ایرانی را در ماه اکتبر در فهرست تحریم قرار داد که مانع امکان تهیه اقلام پزشکی تهیه شده توسط شرکت های اروپایی شد؛ به ویژه داروهای حیاتی مورد نیاز دیابتی ها در سراسر کشور. 
 وی افزود: تحریم ها سبب افزایش چند برابری قیمت اقلام های مورد نیاز ضروری شده است. بانک انگلستان با درخواست ونزوئلا و سوریه برای آزادی سازی بخشی از مبالغ توقیف شده برای استفاده از تدابیر اضطراری را رد نمود. برخی تلاش های انجام شده توسط این دسته از کشورها برای تولید واکسن، از سوی آمریکا به عنوان تلاش برای ساخت سلاح های بیولوژیکی توصیف شده است. دسترسی به دانش و علم پزشکی نیز از تحریم ها متاثر شده و پزشکان ایرانی قادر به دستیابی به مطالب علمی در اینترنت نیستند. تحریم های یکجانبه، همه گیری کرونا را بسیار وخیم تر و فاجعه بارتر نموده است. ممانعت از دسترسی به غذا، تجهیزات و علوم پزشکی، برق و انرژی در بحران کرونا منجر به نقض حق حیات می شوند. 
گزارشگر ویژه سازمان ملل در ادامه با تأکید بر اینکه تحریم های یکجانبه در بحران کرونا، ۲۰ درصد اعضای سازمان ملل را تحت تاثیر قرار داده و آن ها را نسبت به سایر دولت ها آسیب پذیرتر نموده است، افزود: عمیقا نگرانم که علیرغم درخواست های مکرر برای همبستگی و کاهش پیامدهای تحریم ها در بحران کرونا، و علیرغم انجام برخی اقدامات از سوی برخی دولت ها، با این حال، رویه ارائه کمک های انسان دوستانه پیچیده، گیج کننده و نامناسب می باشد. 
دوهان با اشاره به اینکه تحریم ها سبب شده تا دولت ها نتوانند پروژه های مناسب توسعه ای را اجراء کنند، گفت: متاسفانه دولت های اعمال کننده تحریم های یکجانبه نیز هیچ ارزیابی از پیامدهای تحریم ها ارائه نکرده اند.

 وی از همه سازمان ها و نهادهای تأثیر گذار درخواست نمود تا تمام تلاش خود را برای کم کردن اثرات منفی تحریم ها بر موضوعات انسان دوستانه بکار ببرند. وی، همچنین تأکید کرد بایستی تدابیری اتخاذ شود که هیچ یک از اقلام ضروری ذکر شده ذیل تحریم ها قرار نگیرند و تحریم سازوکارهای کانال های مالی برای نقل و انتقالات کمک های بشر دوستانه به ویژه در بحران ها بایستی تعلیق و برچیده شود. 
 گزارشگر ویژه در پایان با اشاره به اینکه سازوکار کمک های بشردوستانه بایستی تغییر پیدا کند و سازوکاری شفاف برای ارائه کمک های بشردوستانه در زمان های بحران ارائه گردد، افزود: همچنین، بایستی تعریف دقیق تری از وضعیت های بحرانی مانند بیماری های همه گیر، بلاهای طبیعی و غیره ارائه و مورد توافق قرار گیرد تا کمک های انسان دوستانه از طریق کانال های شفاف، بدون هیچ مشکلی در زمان مورد نیاز ارسال شوند.   
انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید