به گزارش صلح خبر، این منابع در گفتوگو با سایت النشره اظهار داشتند، در حالی که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بر برگزاری نشست در رامالله اصرار دارد اما حماس با آن مخالف بوده و خواستار تاخیر در برگزاری آن است تا همه گروههای فلسطینی بتوانند در آن شرکت کنند. حماس در ادامه این اقدام را موجب افزایش اختلافات میان گروههای فلسطینی دانست.
منابع یاد شده گفتند، آنچه موجب افزایش اختلافات میان دو طرف شد، پافشاری محمود عباس بر برگزاری نشست شورای ملی برای مشروعیت بخشی دوباره به نهادهای سازمان، تعیین نقشه راهی جهت مقابله با فشارهای بینالمللی رو به افزایش در سایه تصمیمات آمریکا درباره قدس، توقف تدوین طرح “معامله قرن” برای صلح خبر با اسرائیل بدون گنجاندن هر گونه مذاکرهای درباره قدس در آن، نابودی حق بازگشت فلسطینیها و سکنی دادن آنها در کشورهایی که مقیم آن هستند، تلاش برای پایان دادن به کار آژانس آنروا از طریق کاهش کمکهای مالی به آن و در مقابل تمایل حماس و ائتلاف گروههای فلسطینی برای برگزاری کنفرانس ملی فلسطین در بیروت جهت حفظ اصول و وحدت ملی، اقدامی که پاسخی مستقیم به برگزاری نشست امروز (دوشنبه) شورا در رام الله تفسیر شد، هر چند تاکید شده بود که این کنفرانس جایگزین نشست شورای ملی یا سازمان آزادی بخش نیست.
منابع یادشده افزودند: آنچه موجب بالا گرفتن اختلافات به شکلی بیسابقه میان دو طرف شد، درخواست رسمی تشکیلات خودگردان از دولت لبنان برای ممانعت از برگزاری کنفرانس ملی در بیروت بود، دولت لبنان با این درخواست تشکیلات خودگردان موافقت کرده و این کنفرانس که قرار بود روز یکشنبه در هتل “گلدن پلازا” ی بیروت برگزار شود، لغو شد. جنبش حماس آشکارا محمود عباس را به اعمال فشار بر برخی کشورهای عربی از جمله لبنان برای ممانعت از برگزاری هر گونه کنفرانسی موازی آن تحت عنوان حفاظت از مشروعیت فلسطین در این دوره دشوار متهم کرد. این اتفاق در لبنان رخ داد و احمد عبد الهادی، مسؤول سیاسی جنبش حماس در لبنان در دیدار با یکی از مسؤولان لبنانی از او خواستند مانع برگزاری هر گونه نشست و فعالیتی در این خصوص شود، رأفت مرة، مسؤول رسانه مرکزی حماس در خارج فلسطین تاکید کرد، جنبش بخشنامه رسمی حاکی از مخالفت مسؤولان لبنانی با برگزاری هر گونه فعالیت مخالف با نشست امروز شورای ملی را دریافت کرد اما گروههای ملی در لبنان به استفاده از تمامی راههای موجود برای رساندن صدای مخالفت خود با نشست شورا ادامه خواهند داد.
نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان به عنوان میانجی وارد شد و از حماس و ائتلاف گروههای فلسطینی خواست این کنفرانس را برگزار نکنند تا در شرایطی که مساله فلسطین بیش از هر زمان دیگری به وحدت میان گروههای فلسطینی برای مقابله با چالشها نیاز دارد، بر اختلافات داخلی افزوده نشود.
علاوه بر این بری در مراسمی که جنبش امل در میدان قسم برگزار کرده بود، ضمن تاکید بر مخالفت خود با تعیین شروطی برای کمکرسانیها که در کنفرانسها تعیین میشوند، آشکارا گفت: ما هرگز سر خود را زیر برف نمیکنیم تا هر گونه طرحی در رابطه با استقرار فلسطینیها در سایر کشورها در مقابل دریافت مبالغی تصویب شوند، ما به حمایت از حق بازگشت فلسطینیها و سوریها ادامه خواهیم داد.
کنفرانس ملی فلسطین برای وحدت ملی و حمایت از اصول در واکنش به مخالفت لبنان با برگزاری این کنفرانس با صدور بیانیهای که در اصل پیشنویس بیانیه پایانیاش همراه با برخی اصلاحات در مقدمه آن بود، با اشاره به اینکه امکان برگزاری کنفرانس در زمان و مکان تعیین شده وجود ندارد، کمیته مقدماتی کنفرانس بر حق فلسطینیها در خاک کشورشان از راس الناقوره تا ام الرشاش و از رودخانه اردن تا دریای مدیترانه و نیز حق آنها در آزادسازی سرزمینشان و بازگشت تمامی پناهجویان به خانههایشان تاکید دارد.
در ادامه این بیانیه بر لزوم تلاش جدی برای دور کردن فلسطین از اختلافات و تحقق وحدت ملی و جامع میان گروههای مختلف مردم فلسطین تاکید شد.
انتهای پیام