علیاصغر زارعی در گفتوگو با صلح خبر، درباره اینترنت 5G اعلام نمود: اینترنت 5G، نسل جدیدی از اینترنت گوشیهای هوشمند است که به زودی جایگزین 4G میشود. با اینترنت 5G سرعت آپلود و دانلود بسیار بالا میرود و مدت تاخیر در ارتباط دستگاهها یا شبکههای وایرلس به صورت قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه سرعت، موضوع و دغدغه اصلی کاربران است که اینترنت 5G سرعت بالایی نسبت به سایر نسلهای اینترنتهای تلفنهای همراه دارد؛ به طور تقریبی میشود عنوان کرد که سرعت اینترنت 5G هزار برابر بیشتر از سرعت اینترنت 4G است. با نسل اینترنت 5G میشود، ویدئوهای 4K با سرعت بالا و پهنای باند ۱۰۰ گیگابیت مشاهده کرد.
این کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه از بین بردن تاخیر در ارسال و دریافت داده از قابلیتهای بسیار مهم اینترنت 5G است، اظهار کرد: در حالت کلی سرعت ارسال داده از یک نقطه به نقطه دیگر، در 4G، حدود چهار میلیثانیه است اما سرعت همین کار در اینترنت 5G یک میلیثانیه است. این شبکه همچنین تراکم اتصال بیشتری نسبت به شبکه 4G دارد و دستگاههای بیشتری را برای اتصال ساپورت میکند که در حقیقت یک میلیون دستگاه متصل در هر کیلومتر مربع است.
زارعی درباره کاربردهای اینترنت 5G اعلام نمود: اینترنت اشیا، وسایل نقلیه خودکار، کنترل دستگاه از راه دور، مراقبتهای بهداشتی، ایمنی و زیر ساختهای عمومی از کاربردهای این نسل اینترنت است. ورود به دنیای 5G بدون شک، روش تعامل روزانه با فناوری را مدام تغییر میدهد و نباید فراموش کرد که استفاده از پهنای باند تلفن همراه و ضرورت استفاده از آن، یک نیاز مطلق است.
وی ادامه داد: حالا دیگر در بسیاری از مناطق مهم کلانشهرها، شبکههایLTE از ظرفیت خارج شدند؛ در حقیقت در برخی از شهرها کاربران در اوقات شلوغ روز با کندی سرعت اینترنت مواجه هستند. اینترنت 5G، طیفهای عظیمی را در باندهایی که قبلاً برای ترافیک پهنای باند تجاری استفاده شدند، اضافه میکند.
وی درباره نقش نسل پنج اینترنت در وسایل نقلیه خودکار گفت: انتظار میرود در آینده بسیار نزدیک تعداد وسایل نقلیه مجهز به 5G افزایش پیدا کند تا این وسایل بتوانند بهراحتی در جادهها با همدیگر در ارتباط باشند و به رانندهها و خودروسازها اطلاعاتی درباره سایر خودروها، شرایط جاده، عملکرد وسیله نقلیه و غیره ارائه دهند. مثلاً وقتی یک اتومبیل در مسیر شما ناگهان ترمز کند، خودرو شما با اطلاعاتی که از طریق سیستم به دست میآورد با احتیاط ترمز میکند؛ اتفاقی که سالانه جان هزاران، هزار آدمی که در تصادفات مهیب کشته میشوند را نجات میدهد.
این کارشناس ارشد مدیریت سیستمهای اطلاعاتی، درباره ایمنی و زیرساختهای عمومی با بهرهگیری از 5G توضیح داد: شبکههای 5G به شهرها و شهرداریها امکان میدهند کارآمدتر، عمل کنند در حقیقت شرکتهای زیادی میتوانند بهراحتی از راه دور و از طریق سنسورها، به اطلاعات زیادی نظارت و آنها را ارزیابی و در صورت لزوم اطلاعرسانی بکنند. مثلاً وقتی که شهرداری مشغول ساختوساز در بخشی از شهر است، خیلی ساده و سریع میتوانند همه مردم را از آن مطلع کند علاوه بر این شهرداری میتواند دوربینهای شهری را به سرعت و قیمت پایین نصب و راهاندازی کند.
زارعی با اشاره به نقش 5G در کنترل دستگاه از راه دور اعلام نمود: از آنجا که 5G تاخیر خیلی کم و سرعت بالایی دارد کنترل از راه دور ماشینآلات سنگین، با این تکنولوژی به واقعیت تبدیل میشود. برای مثال 5G این امکان را به تکنسینهایی که مهارتهای ویژه دارند، میدهد که بتوانند ماشینآلات را از هر کجای دنیا کنترل کنند. هدف اصلی، کاهش خطر در محیطهای خطرناک است.
وی با اشاره به مراقبتهای بهداشتی با بهرهگیری از 5G اظهار کرد: شبکه 5G اساساً میتواند مراقبتهای بهداشتی را هم بهروز کند. با توجه به پهنای باند بالا و تاخیر کم این شبکه انتظار میرود در سالهای آینده شاهد پیشرفت در امور پزشکی، ترمیم از راه دور، فیزیوتراپی از طریق AR، جراحی دقیق و حتی جراحی از راه دور باشیم. برای مثال بیمارستانها میتوانند برای نظارت بر بیماران، شبکههای حسگر بزرگی ایجاد کنند یا پزشکان میتوانند قرصهای هوشمندی را برای ردیابی روند بهبودی تجویز کنند؛ حتی بیمهگذاران هم میتوانند بر مشترکانشان برای تعیین روشها و مراحل درمانی مناسب نظارت کنند.
این کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه یکی از جالبترین و مهمترین جنبههای 5G، تاثیر آن بر اینترنت اشیا است. در حال حاضر سنسورهایی وجود دارد که میتواند با همدیگر ارتباط برقرار کند. اما آنها به منابع بیشتری نیاز دارند و ما به سرعت با کاهش ظرفیت دادهای LTE روبرو هستیم. با سرعت بالای 5G و مقدار کم تاخیر آن، اینترنت اشیا، از طریق ارتباط بین سنسورهای و دستگاههای هوشمند، قدرتمندتر میشود. در حقیقت دستگاههای هوشمند مجهز به 5G، در مقایسه با دستگاههای هوشمند فعلی موجود در بازار به منابع کمتری نیاز دارند چون که تعداد بسیار زیادی از این دستگاهها میتوانند به یک ایستگاه پایه متصل شوند، امری که آنها را بسیار کارآمدتر میکند.
زارعی خاطرنشان کرد: امکان دسترسی به اینترنت 5G بستگی به این دارد که شرکتهای مخابراتی و ارتباطی چقدر مشغول کار روی زیر ساختهای این شبکه باشند و امکان دسترسی به آنها را برای شما فراهم کنند. در حال حاضر در آمریکا، شرکتهای زیادی در منابع مختلف در حال کار روی 5G و استفاده از آن در صنعت خودشان هستند. در زمانهای آینده زیاد دور نیست که زیرساختهای شبکه 5G هم آماده شود و در اختیار عموم قرار بگیرد.
انتهای پیام