امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 243270 |
تاریخ انتشار : 08 آبان 1397 - 13:11 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر به گزارش خبرنگار صلح خبر، خانه‌ ترابی سمنان در محله‌ کهنه‌دژ این شهر قرار دارد خانه ای تاریخی که بخش هایی از آن متعلق به دوره صفوی و بخش های دیگر متعلق به دوره پهلوی است و با همین نام به شماره ۲۹۷۴۴ در سال ۸۹ به ثبت ملی […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

به گزارش خبرنگار صلح خبر، خانه‌ ترابی سمنان در محله‌ کهنه‌دژ این شهر قرار دارد خانه ای تاریخی که بخش هایی از آن متعلق به دوره صفوی و بخش های دیگر متعلق به دوره پهلوی است و با همین نام به شماره ۲۹۷۴۴ در سال ۸۹ به ثبت ملی رسید. این خانه یکی از خانه‌های باارزش بافت تاریخی سمنان است که سازمان میراث فرهنگی در سال‌های اخیر اقدام به بازسازی و مرمت آن کرده است. از ویژگی‌های منحصر به فرد این بنا می‌توان به وجود ساباط (راهگذر میان دو خانه که دارای سقف است) اشاره کرد؛ ساباط یکی از ویژگی‌های خانه‌های مناطق گرمسیر و کویری است که در ساخت این بنا نیز به کار رفته است.

اکنون این خانه تاریخی مدتی است که به عنوان مدرسه صنایع دستی ایران اقدام به ثبت نام دانش آموز در سال تحصیلی جدید کرده است و کاربری دیگری دارد. هنروران صنایع دستی که در خانه تاریخی تدین مدتی را به نمایش و فروش صنایع دستی اختصاص داده بودند با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان به خانه ترابی در محله کهن دژ سمنان رفتند و در آنجا اقدام به راه اندازی اولین مدرسه صنایع دستی کردند آنها توانستند چهار رشته را از جمله سراجی کیف، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، را به رشته های تحصیلی کار و دانش در آموزش و پرورش اضافه کنند و بعد از سه سال به دانش آموزانی که ثبت نام کرده اند مدرک دیپلم آن رشته را بدهند.

در این باره مریم حلاجی به خبرنگار صلح خبر گفت: خانه ترابی پیش از این در اختیار یکی از شرکت های زیرمجموعه سازمان میراث فرهنگی بوده و به عنوان اقامتگاه بوم گردی قرار بود استفاده شود اما هتل بودن این مکان تاریخی صرفه اقتصادی نداشت. به همین دلیل از دی ماه سال گذشته این بنا خالی بود. تا اینکه مدتی پیش توانستیم برخی از وسایل را به اینجا منتقل کنیم تا این خانه به مدرسه صنایع دستی تبدیل شود. ما ۴ ماه در گیر و دار لغو قرارداد با سرمایه گذار قبلی و بستن قرارداد جدید بودیم. تا اینکه با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان توانستیم از اداره آموزش و پرورش مجوز تدریس بگیریم و با همکاری چهار مدرس مورد تایید آموزش و پرورش، رشته هایی که فعالیت می کردیم را به صورت آموزش های برون سپاری به دانش آموزانی که ثبت نام می کردیم ارائه دهیم.

وی ادامه داد: قرار است که اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان با ما قرارداد جدید برای حضورمان در این خانه ببندد امیدواریم که مبلغ اجاره ای که از ما میگیرند آنقدر زیاد نباشد که توان پرداخت آن را نداشته باشیم چون نه می توانیم آن را از دانش آموزان بگیریم و نه از آموزش و پرورش.

حلاجی گفت: با اداره آموزش و پرورش این استان تفاهم نامه ای امضا کردیم که پیرو آن رشته های صنایع دستی مانند تذهیب، خوشنویسی، بافته های دارایی، سنگ تراشی، سراجی کیف، قلمکار، سفال، سرامیک و گردشگری در این مدرسه آموزش داده شود همچنین قرار است معرق و نقاشی پشت شیشه به این رشته ها اضافه شود. مشابه این مدرسه را در ایران نداشته ایم.

وی ادامه داد: ما در نظر داریم تا آخر هفته ها به کودکان نیازمند نقاشی و سفال به صورت رایگان آموزش دهیم و پرنده های سفالین را به نشانه صلح خبر همراه با آرزوهایشان به سفارت خانه های ایران در کشورهای مختلف ارسال کنیم.

مدرسه صنایع دستی سمنان نمونه ای از آموزش صنایع دستی و حضور در بناهای تاریخی به جامعه محلی و دانش آموزان است و می توان الگویی برای سایر استانها باشد. با این اقدام هم از بنای تاریخی استفاده بهینه می شود و هم کاربری دیگری به یک بنا داده شده و هم صنایع دستی به عنوان رشته تحصیلی آموزش داده می شود.

کد خبر 4445052
فاطیما کریمی

منبع : Mehrnews

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید