امروز: دوشنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 23 شوال 1446 | 2025-04-21
کد خبر: 161202 |
تاریخ انتشار : 10 تیر 1396 - 11:31 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر دانش > فضا – همشهری آنلاین:خورشید همواره درحال پرتاب فوران‌هایی عظیم و شدید به سمت زمین است که از توانایی نابود کردن کل فناوری‌های روی زمین برخوردارند، و مطالعه جدید نشان می‌دهد پیش‌بینی این فوران‌ها بسیار دشوارتر از آنی است که تاکنون تصور می‌شد. براساس گزارش ساينس، يافته‌هاي جديد نشان از […]

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر

دانش > فضا – همشهری آنلاین:
خورشید همواره درحال پرتاب فوران‌هایی عظیم و شدید به سمت زمین است که از توانایی نابود کردن کل فناوری‌های روی زمین برخوردارند، و مطالعه جدید نشان می‌دهد پیش‌بینی این فوران‌ها بسیار دشوارتر از آنی است که تاکنون تصور می‌شد.

براساس گزارش ساينس، يافته‌هاي جديد نشان از آن دارند كه اين فوران‌هاي كرونالي مانند يك عطسه شديد به سمت زمين پرتاب مي‌شوند. اين فوران‌هاي ابر مانند همچنين به شدت تحت تاثير بادهاي خورشيدي هستند و همين باعث شده تا محققان مجبور به بازسازي تكنيك‌هاي پيش‌بيني آب و هواي فضايي شوند.

به گفته ماتيو اوئنز محقق ارشد اين پروژه از دانشگاه ريدينگ، تا به امروز فرض بر اين بود كه فوران‌هاي كرونالي مانند حباب در فضا حركت مي‌كنند و نسبت به نيروها مانند اشيائي مجزا واكنش نشان مي‌دهند. اما اكنون مشخص شده كه اين فوران‌ها بيشتر شبيه به ابري از غبار يا عطسه هستند، كه از ذرات مجزاي پلاسمايي تشكيل شده‌اند كه هريك متفاوت از ديگري عمل مي‌كند.

فوران‌هاي توده كرونالي كه با سرعتي برابر 2000 كيلومتر بر ثانيه در فضا حركت مي‌كنند،‌ تركيبي قدرتمند از گدازه‌هاي مغناطيسي و ذرات گازداري هستند كه از نقاطي فعال در سطح خورشيد فوران مي‌كنند. اين فوران‌ها در طول يك تا سه روز به زمين مي‌رسند و ممكن است هر چند ساعت يكبار و در دوره اوج فعاليت‌هاي خورشيدي رخ دهند. اين پديده نيروي محرك شرايط بد آب و هوايي در فضا به شمار مي‌رود و عامل ايجاد توفان‌هاي مغناطيسي هستند كه مي‌توانند شبكه‌هاي برق و شبكه‌هاي ارتباطاتي را نابود كرده و فضانوردان را در معرض تشعشعات منجر به سرطان قرار دهند.

اگرچه اين فوران‌‌ها دائما درحال وقوعند، دانشمندان هنور در پيش‌بيني وقوع آنها دچار مشكلاتي هستند و براساس يافته‌هاي جديد، دانشمندان درباره چگونگي وقوع آنها نيز اطلاعات درستي در اختيار ندارند زيرا برخلاف انتظار آنها اين فوران‌ها با نزديك‌تر شدن به زمين آشفته‌‌تر و غيرقابل پيش‌بيني‌تر مي‌شوند.

محققان براي اولين‌بار روند سفر اين فوران‌ها در فضا و تعامل آنها با بادهاي خورشيدي را مورد بررسي قرار دادند و با مطالعه سطح مقطع يكي از اين فوران‌ها كشف كردند كه بسته‌هاي پلاسمايي درون آنها با سرعتي بالاتر از اطلاعات درون ساختار شعله حركت مي‌كنند.

اين به معني آن است كه تنها بخشي از فوران كرونالي و نه تمامي آن از نيروهاي خارجي كه با آنها در تعامل است، تاثير مي‌گيرد. تضعيف اين نيروهاي مغناطيسي درحال انبساط باعث ايجاد ساختاري ابري و آشفته مي‌شود كه به توده ذراتي كه هنگام عطسه از دهان خارج مي‌شود شباهت دارد و از آنجايي كه تعامل شديدي با بادهاي خورشيدي دارد،‌ رديابي آنها كار دشواري خواهد بود. با اين‌همه باوجود داشتن اطلاعاتي واضح‌تر درباره چگونگي ايجاد و حركت اين فوران‌ها، اين اميد وجود دارد شيوه‌اي بهتر براي پيش‌بيني اين عطسه‌هاي خورشيدي يافته شود.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید