امروز: سه شنبه, ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 9 ذو القعدة 1446 | 2025-05-06
کد خبر: 172229 |
تاریخ انتشار : 30 مرداد 1396 - 1:33 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از اتاق تهران، فرهاد احتشام زاد، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو در یادداشت خود نوشت: افزایش قیمت خودروهای وارداتی که از طریق نمایندگی به فروش می‌رسد ناشی از حقوق و عوارض قانونی است که در فرایند واردات ایجادشده است. در تغییر قیمت خودروی وارداتی که توسط نمایندگی عرضه می‌شود، دو […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از اتاق تهران، فرهاد احتشام زاد، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو در یادداشت خود نوشت:

افزایش قیمت خودروهای وارداتی که از طریق نمایندگی به فروش می‌رسد ناشی از حقوق و عوارض قانونی است که در فرایند واردات ایجادشده است. در تغییر قیمت خودروی وارداتی که توسط نمایندگی عرضه می‌شود، دو نکته مؤثر است. اول افزایش تعداد خودروهای فرسوده و دوم تغییر نرخ ارز. این دو عامل به‌طور مستقیم بر قیمتی که نمایندگی‌های رسمی برای خودرو اعلام می‌کنند مؤثر است. بازار نمایندگی‌ها باوجوداینکه از هیچ ارز مبادله‌ای برای واردات استفاده نمی‌کنند، یک بازار رقابتی است. این بازار نیازی به قیمت‌گذاری دولتی ندارد اما هم چنان براساس دستورالعمل قیمت‌گذاری کالا که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام‌شده قیمت‌گذاری می‌شود و سازمان حمایت هم بر این بازار نظارت دارد.

در بازار آزاد، قیمت‌گذاری متفاوت است. قیمت خودرو در بازار آزاد براساس میزان عرضه و تقاضا تنظیم می‌شود و از مکانیسم‌های قیمت‌گذاری به شکلی که در بازار عرضه نمایندگی‌ها رایج است، پیروی نمی‌کند. در این بازار علاوه بر دو موضوع تعداد خودروهای فرسوده و تغییر نرخ ارز،  مسائل روانی هم بر قیمت خودرو اثرگذار است. در چند هفته اخیر  بازار آزاد خودروی وارداتی افزایش قیمتی را به خود دیده که بیش از هر چیز ناشی از جو روانی بسته شدن بخش ثبت سفارش برای واردات خودرو در سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت است. این مسئله به‌طور متوسط به افزایش قیمت 15 درصدی خودروهای وارداتی منجر شده است.

بیش از یک ماه پیش، بخش ثبت سفارش برای واردات خودرو در سایت وزارت صنعت بسته شد. اولین دلیلی که وزارت خانه اعلام کرد، توقف ثبت سفارش به دلیل آمارگیری بود و البته در ادامه این‌طور عنوان کردند که سایت به‌زودی باز می‌شود. اما در هفته‌های بعدی دوباره اعلام کردند که فعالیت سایت به دلیل به‌روزرسانی متوقف‌شده است و مشکل در حال برطرف شدن است. به‌تازگی این‌طور اعلام کردند که سایت به صلاحدید وزارت صنعت، معدن و تجارت بسته‌شده است. این آخرین موضع رسمی نسبت عدم ثبت سفارش برای واردات خودروست.

این مسئله نمایندگی‌های رسمی برای واردات خودرو را دچار مشکل کرده است. طرف خارجی منتظر ثبت سفارش نمایندگی ایرانی نمی‌ماند بلکه براساس توافق فروشی که انجام‌شده از شرکت نمایندگی انتظار سفارش گذاری دارد. نمایندگی موظف است مطابق با توافق فروش، سفارش گذاری را انجام دهد و به دنبال آن با توجه به این نمایندگی‌ها مجوزهای لازم را کسب کردند باید اقدام به ثبت سفارش کنند. متأسفانه با مواردی روبه‌رو شدیم که خودرویی به‌طور قانونی و براساس شرایط جاری کشور واردشده اما به دلیل یک‌شبه بسته شدن سایت ثبت سفارش در گمرک مانده و امکان ترخیص آن وجود ندارد.

39224

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید