به گزارش پایگاه صلح خبر به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری «پرنسا لاتینا»، در ادامه تلاش ها برای کاهش تنش های مرزی میان هند و چین، این دو کشور تصمیم گرفتند خط مستقیم تماس نظامی را در راستای عدم درگیری در نقاط مرزی ایجاد کنند.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، دو کشور خط ارتباط تلفنی فوری را در «کنگرالا» در هند و «تبت» در چین برقرار کرده اند.
وزارت دفاع هند در این باره اعلام کرد که اکنون سازوکار خوبی برای برقراری ارتباط در سطح فرماندهان دو کشور ایجاد شده است.
این موضوع تنها چند روز پس از برگزاری دوازدهمین دُور از مذاکرات فرماندهان ارشد هند و چین با هدف کاهش تنشهای مرزی میان ۲ کشور در لاداخ شرقی روی داده است.
دوازدهمین دُور از مذاکرات میان هند و چین در سطح فرماندهان ارشد دو کشور عصر روز شنبه (به وقت محلی) هفته جاری پس از ۹ ساعت گفتگو به پایان رسید.
به گزارش پایگاه صلح خبر به نقل از خبرگزاری مهر، تنش های مرزی میان چین و هند سال گذشته پس از آن بالا گرفت که در ماه ژوئن نیروهای نظامی دو طرف در منطقه ارضی مورد اختلاف در هیمالایا درگیر شدند. در جریان این درگیری ۲۰ سرباز هندی و یک افسر چینی جان خود را از دست دادند.
در ماههای پس از این حادثه، این همسایگان مرزی که هر دو مسلح به بمب اتمی هستند دهها هزار سرباز را در منطقه لاداخ کشمیر هند و فلات تبتِ چین مستقر کردند.
در ماه نوامبر دو طرف سرانجام برنامه تخلیه مشترک نیروهای خود را آغاز کردند که طبق آن متعهد میشدند نیروهایشان را از منطقه مورد مناقشه عقب بکشند و یک ناحیه گشت مشترک مرزی ایجاد کنند.
چین و هند که بیش از ۴ هزار کیلومتر مرز مشترک دارند در برخی مناطق با هم اختلاف ارضی دارند.
چین ادعای مالکیت بر ۹۰ هزار کیلومتر مربع در منطقهای در شمال شرقی هند را دارد که دهلی آن را ایالت «آروناچال پرادش» مینامد. هند همچنین ادعا می کند که چین اراضی این کشور در غرب هیمالیا به وسعت ۳۸ هزار کیلومتر مربع را به اِشغال خود درآورده است.
آخرین مناقشه نظامی میان دو کشور پر جمعیت جهان به سال ۱۹۶۲ در هیمالایا باز میگردد که در نهایت با قبول آتش بس از سوی چین و بازگشت هند به «خط کنترل واقعی» خاتمه یافت.