به گزارش صلح خبر به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، سید مجتبی حسینی – معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی – در پیامی به سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در آستانه برگزاری این رویداد نوشت:
«رویدادهای هنر» به روایت روزگار خویش، متعهدند و هنرمندان، مورّخان سلیمی هستند که نفس به نفس، در آیینهی آثارشان، زایای زیباییها و زشتیزُدای عصر خویشاند. دقیقهها و دغدغههای این معاصرت، میراث بیزوالیست که دیروز و امروز را به فردا گزارش میکند که انسان به اوراق و اوراد هنر، قرنها، به آگاهی زیسته و به مصادرهی فضیلتها کوشیده است.
تئاتر، ترسیم و تجسّم این خردمندی است. کهنهنری که به نقش و نطق و نور و نوا، گریزگاه دانایی و صحنهی مسئولیت فردی و اجتماعیست. کوهساری مرتفع که به پژواک راستی و رستگاری در گفت و گوست و در هول شدائد و بیم بلایا، بشارتگوی امید و نوید بوده است. این جانآگاهی و حکمت، سرشت و سرنوشتی سزاوار برای ستاره رقم میزند که نکته به نکته در جهان خویش و دیگران، جویای خوشاحوالی و تعالی انسان باشد که مقصد و مقصود هنر، نمایش جلال و جمال آدم خلیفهاللهست. مقصور کردن توان تئاتر در طرح موضوعات محدود، جفای به تئاتر است که ناگفته آشکارست که هنر دردجوی و درمانبخش است.
سی و نهمین دوره جشنواره تئاتر فجر در هنگامهای به وقوع میپیوندد که انسان رنجور از کرونا، دیگرگونهزیستنی را تجربه میکند که به دوری، ناگزیر و به چارهجویی این بلا حیران است. در چنین احوالی، تئاتر به تداوم حیات میاندیشد و به اشتیاق و به دشواری، مرهم مردمانیست که آرزومندانه چشم در چشم هنرمندان داشتهاند که بوی بهبود ز اوضاع جهان بشنوند.
به سزاواری ستایشگر فرهیختگان هنرمندی هستم که در خجستهروزگار فجر، به کیمیای هنر، سلامت خویش را به سعادت مخاطبان خویش پیوند زدهاند و رسم و رسالت هنر را زنده نگاه داشتند و با فروتنی ثناگوی متولیان شریفی هستم که به جد و جهد و با بسیار مراقبتها و با تدارک و نواندیشیهای اجرایی، امروز را غنیمت دانستند و آزمون خدمت خویش را برومند و آبرومند پشت سر گذاردند. به این جد و جهد از آن رو ایمان دارم که علاوه بر همهی این سختکوشیها و تدارک، به مرور تجربیات دور و نزدیک جهان و شناسایی شایستهترین شیوههای اجرایی، قدم از قدم برداشتیم و اکنون سربلندیم که بیش از بضاعت خویش به هموار کردن راه در پیش هنرمندان ارجمند کوشیدهایم که به هر مایه امیدواریم مقبول پروردگار هنر و مطلوب این روزگار باشد.»
همچنین روابط عمومی این برنامه، از اجرای دو نمایش با موضوع ترور شهدای هستهای در بخش مسابقه نمایشهای خیابانی جشنواره فجر سیونهم خبر داد.
«روز آرمیتا» به نویسندگی فاطمه رادمنش و کارگردانی علی محمد رادمنش و «ترور آفتاب» نوشته هومن روح تافی و به کارگردانی مرتضی اسدیمرام عنوان آثاری است که در بخش نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر اجرا میشوند.
این دو اثر با موضوع ترور شهدای هستهای در این دوره از رویداد میزبان علاقهمندان و مخاطبان هستند. «روز آرمیتا» روزهای شنبه ۱۸ و یکشنبه ۱۹ بهمن از ساعت ۱۸ مقابل تالار وحدت به صحنه میرود.
«ترور آفتاب» نیز روزهای شنبه ۱۸ و یکشنبه ۱۹ بهمن از ساعت ۱۸:۳۰ مقابل تالار وحدت اجرا میشود. نمایشهای «روز آرمیتا» و «ترور آفتاب» همچنین به ترتیب روزهای شنبه ۱۸ و یکشنبه ۱۹ بهمن از ساعت ۱۱:۳۰ در ایوان انتظار مترو میدان ولیعصر(عج) اجرا دارند.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن برگزار میشود.
انتهای پیام