علیرضا خمسه در گفتوگو با صلح خبر، با بیان اینکه این خانه دستکم متعلق به دورهی پهلوی بود اما هنوز توسط میراث فرهنگی استان قزوین شناسایی نشده بود، ادامه داد: این خانه علاوه بر زیرزمین، در سه طبقه ساخته شده بود و دارای معماری گودال باغچهای بود که هنوز بسیاری از عناصر قدیمی خود را حفظ کرده بود.
وی با اشاره به اینکه تا چند سال قبل هنوز خاندان «میرمیران» در این بنا قدیمی زندگی میکردند، اظهار کرد: با وجود قرار گرفتن این بنا در بافت مرکزی قدیمی شهر قزوین «پنبهریسه» که بین دو محله قدیمی «بلاغی» و «ملکآباد» قرار داشت، اما نه تنها این خانه در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده بود، بلکه هنوز شناسایی نشده و حتی میراث فرهنگی و شهرداری هم از وجود آن اطلاعی نداشت.
او با بیان اینکه متأسفانه بخش زیادی از خانههای قدیمی قزوین در همین حالت به سر میبرند، میگوید: بخشی از این خانهها به حالت متروکه درامدهاند، بخش دیگری توسط مهاجران اشغال شده که در ان خانهها ضایعات جمع میکنند و بخش دیگر نیز در اختیار ورثه است که در آنها بسته شده و در حال تخریب هستند. خانهی آقای میرمیران نیز از یکی دو سال گذشته متروکه شده بود و دزد در قدیمی و کلونی آن را به سرقت برده بود.
خمسه ادامه میدهد: متأسفانه امروز، مالکان به میراث فرهنگی، شهرداری، انجمنها و حتی شرکتها بیاعتماد شدهاند و تمایلی به گرفتن خدمات از آنها برای حفاظت از بناها و آثار قدیمی خود ندارند.
علیرضا خزائلی – سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان قزوین – که کمتر از ۱۰ روز است برای این سمت انتخاب شده، درباره ا ین اتفاق اعلام کرده است: «حفاظت از بناهای تاریخی غیر ثبتی مورد توجه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین قرار دارد و در این رابطه از همه ابزارهای قانونی در اختیار استفاده خواهیم کرد.»
انتهای پیام