به گزارش مجله سرگرمی صلح خبر حقایق عجیب و ترسناک درباره سندروم مونشهاوزن برترینها – ترجمه از الهام مظفری: سندروم مونشهاوزن با وکالت (Munchausen syndrome by proxy) نوعی کودک آزاری است که در آن والدین یا پرستار گزارش نادرستی از علائم بیماری در کودک میدهند و حتی ممکن است علایم فیزیکی را هم تقلید کند. اصطلاح […]
به گزارش مجله سرگرمی صلح خبر
حقایق عجیب و ترسناک درباره سندروم مونشهاوزن
قربانی همیشه کودک نیست
اغلب تصور میشود سندروم مونشهاوزن با وکالت، آزار کودک توسط والدینش میباشد. اما گاهی این درست نیست. گاهی فرزند یا دوستان یک شخص بزرگسال که مراقب او هستند به او آسیب میزنند یا فقط وانمود میکنند او بیمار است. متخصصان نمونهای را گزارش کردند که در آن مرد ۸۹ سالهای را بارها و به دلیل علائم دائما متغیری نزد پرشک میبردند. فردی که او را به دکتر و بیمارستان میبرد یک زن ۵۵ ساله و دوست بیمار بود.

این بیماری برای کودکان میتواند کشنده باشد
هرچند در برخی موارد به سادگی میتوان متوجه شد والدین یا پرستار کودک فقط وانمود میکنند که علائم بیماری وجود دارد، اما موارد پیچیده تری هم وجود دارد که آنها به کودک آسیب میزنند تا این علائم واقعا در آنها ظاهر شود. آمار دقیقی در مورد نرخ مرگ و میر ناشی از سندروم مونشهاوزن با وکالت به دلیل تشخیص دشوار این بیماری وجود ندارد. اما کارشناسان تخمین میزنند که ۹ – ۳۱ درصد کودکانی که هدف این اختلال قرار میگیرند به دلیل آسیب هایی که به آنها زده میشود جان خود را از دست میدهند.

فرد آزاردهنده معمولا مادر است
بیشتر ما مادران را به عنوان پرستاران مهربان و محافظ دائمی زندگی کودکان میشناسیم. اما این درباره مادری که از سندروم مونشهاوزن رنج میبرد، صدق نمیکند. تشخیص این اختلال سخت است، زیرا به نظر میرسد شخص مراقبت کننده عمیقا نگران سلامتی قربانی خود است. همین امر باعث میشود پزشکان به سختی دادهها و آمار دقیقی درباره این بیماری داشته باشند. بااین حال جامعه پزشکی روی این موضوع اتفاق نظر دارد که سندروم مونشهاوزن در زنان شایعتر است.

ما نمیدانیم که چه چیزی باعث سندروم مونشهاوزن با وکالت میشود
اگرچه پزشکان نظریههای زیادی دارند که چرا مادر کودکش را بیمار میکند یا گزارش دروغ درباره بیماری او میدهد، اما هیچکس واقعا نمیداند چه چیزی موجب این اختلال میشود. برخی معتقدند که این رفتار راهی برای جلب توجه و حمایت از سوی دوستان، خانواده و متخصصان پزشکی است. احتمال دیگر وجود یک اختلال عملکرد ناشناخته در مغز است.

تشخیص زودهنگام سندروم مونشهاوزن تقریبا غیرممکن است. بیشتر مادران به شدت نگران بیماری فرزندشان هستند بنابراین برای یک پزشک دشوار است که بداند چه موقع این نگرانی ساختگی یا حتی شیطانی است. تمایل به جلب توجه گاهی آنقدر زیاد میشود که مادر به کودک خود صدمه میزند.

نظارت میتواند یک راه حل باشد
اگر پزشکی شک کند که کودک بیمار از آزار والد مبتلا به سندروم مونشهاوزن رنج میبرد باید چه کند؟ والدین دچار این اختلال در نتایج آزمایشگاه دست میبرند یا نمونه هایی که از کودکشان به آزمایشگاه میدهند را دستکاری میکنند. به نظر میرسد آنها مغرورانه نگران سلامتی فرزندشان هستند. در چنین شرایطی اتهامات بی اساس قطعا بهترین گزینه نیست.

یکی همیشه کافی نیست
همه ما میدانیم که تشخیص سندروم مونشهاوزن کار آسانی نیست و معمولا چند سال طول میکشد. ناراحت کنندهتر این است که کودکانی که توسط والدین مبتلا به سندروم مونشهاوزن مورد آزار قرار میگیرند اغلب خواهر یا برادری دارند که فوت کرده است. در یک تحقیق نشان داده شد که از هر ۸۳ کودکی که مورد آزار چنین والدینی قرار میگیرند، ۱۵ کودک خواهر یا برادر مرده دارند. حتی برخی از این خانوادهها بیش از یک کودک فوت کرده دارند. یک دلیل رایج این کودکان مرده، سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بوده است. بسیاری از این خانوادهها هم دارای فرزند بزرگتری بوده اند که مورد آزار فیزیکی قرار میگرفته است.

ممکن است قربانیان هم همدست شوند
بچه هایی که مورد هدف والدین مبتلا به سندروم مونشهاوزن قرار میگیرند معمولا کمتر از ۵ سال سن دارند. زیرا احتمال اینکه کودکی با این سن سوال بپرسد یا ناخواسته وضعیت خود را برای پزشکان توضیح دهد کم است. پس وقتی کودک بزرگتر میشود چه اتفاقی میافتد؟

دانش پزشکی ضروری است
پزشکانی که با افراد مبتلا به سندروم مونشهاوزن سروکار داشته اند متوجه شده اند که اطلاعات پزشکی آنها بیشتر از حدمتوسط است. این اطلاعات ممکن است از کارکنانی که در این رشته مشغول هستند، تجربه به عنوان یک بیمار یا جستجوی زیاد در اینترنت حاصل شده باشند.

کودک از مادر تقلید میکند

منبع : Bartarinha