امروز: جمعه, ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 13 شوال 1446 | 2025-04-11
کد خبر: 187002 |
تاریخ انتشار : 03 مهر 1396 - 16:20 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر حرکت شبه جزیره کره به سوی جنگ؟       آخرین  آزمایش هسته‌ای کره شمالی که اخیرا انجام شد، بر نگرانی کشورهای غربی بوی‍ژه ژاپن و کره جنوبی افزود. آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی در حالی انجام شد که کمتر از یک هفته پیش از آن نیز کره شمالی یک […]

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر

حرکت شبه جزیره کره به سوی جنگ؟

 

حرکت شبه جزیره کره به سوی جنگ؟

 

 

آخرین  آزمایش هسته‌ای کره شمالی که اخیرا انجام شد، بر نگرانی کشورهای غربی بوی‍ژه ژاپن و کره جنوبی افزود. آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی در حالی انجام شد که کمتر از یک هفته پیش از آن نیز کره شمالی یک موشک بالستیک میان برد را آزمایش کرد و این موشک برای اولین بار از فراز ژاپن عبور کرد.

 

روز شنبه 25 شهریورماه نیز کره شمالی موشکی پرتاب کرد که آژیر خطر را در ژاپن به صدا درآورد.کره شمالی معتقد است که هدف از برنامه توسعه سلاح‌های هسته‌ای این کشور و آزمایش های نظامی در راستای دفاع از خود می باشد. یک مقام کره شمالی بعد از حمله موشکی امریکا به سوریه اظهار داشت که “حمله موشکی امریکا به سوریه یک میلیون بار دیگر ثابت کرد که این کشور در پیگیری برنامه نظامی هسته‌ای خود محق بوده است و تنها قدرت نظامی خودمان است که ما را از تجاوز امپریالیست‌ها در امان نگه می‌دارد.”

 

آزمایش بمب هیدروژنی این کشور با واکنش های مقامات کشورهای جهان روبرو شد به‌طوری که خبر قریب‌الوقوع حمله نظامی به کره شمالی و شعله ور شدن آتش جنگ در این منطقه در برخی از محافل سیاسی و رسانه‌ای دنیا شنیده شد. از این رو نشستی با حضور دکتر “سیدرضا میرطاهر” کارشناس مسائل استراتژیک و نظامی، با عنوان “بحران شبه جزیره کره؛ روندها و پیامدها” جهت واکاوی ریشه‌های بحران، ظرفیت‌سنجی قدرت هسته‌ای کره شمالی، بررسی وضعیت موجود و پیش بینی اقدامات احتمالی کشورهای منطقه‌ای برگزار شد.

 

این کارشناس معتقد است که با توجه به هم‌تنیدگی سیاست‌ها و اهداف کشورهای منطقه و جایگاه این کشورها در اقتصاد بین‌الملل و همچنین وضعیت داخلی آمریکا بروز جنگ در شبه جزیره کره منتفی است زیرا تبعات جبران ناپذیر و بسیار سنگین شعله‌ور شدن آتش جنگ در شرق آسیا بر دنیا تحمیل خواهد شد. به اعتقاد این کارشناس در کوتاه مدت وضعیت امنیتی این منطقه در حال زرد خواهد بود.

 

نگاهی به روابط دو کره

برای این که وضعیت کنونی را تبیین کنیم و تحولات آتی را پیش‌بینی کنیم ابتدا لازم است که یک نگاه کوتاهی به وضعیت شبه جزیره کره داشته باشیم. شبه جزیره کره از دو کشور کره شمالی با 120 هزار کیلومتر مساحت و کره جنوبی با 90 هزار کیلومتر مساحت تشکیل شده است. جمعیت کره جنوبی بالغ بر50 میلیون نفر و جمعیت کره شمالی حدود 25 میلیون نفر است. تولید ناخالص داخلی کره جنوبی بیش از یک تریلیون دلار است در حالی که تولید ناخالص داخلی کره شمالی 40 میلیارد دلار است. این آمار نشان دهنده فاصله اقتصادی بین دو کشور کره است که ظرف 70 سال بعد از جنگ جهانی دوم روند توسعه را طی کردند.

 

کره بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت و با اشغال دو بخش شمالی و جنوبی توسط نیروی های شوروی و غربی به دو کشور کره شمالی و جنوبی تقسیم شد. در سال 1948 با فاصله کوتاهی اعلام استقلال کردند. این به رغم خواسته اولیه تواقفی بود که سازمان ملل قصد داشت در مورد یکپارچه سازی دو کره از طریق برگزاری همه پرسی و فرآیند وحدت طی کند. در آن مقطع استالین تلاش می کرد در حوزه‌های مختلف جغرافیایی کشورهای اطراف شوروی را از جمله کره را اشغال کرده یا تحت نفوذ خود در آورد. این موضوع تاثیر خیلی مهمی در نافرجام ماندن راه حل سازمان ملل برای کره داشت. در واقع شوروی مانع وحدت دو کره شدند.

اگر خبر يا گزارشي داريد از بخش خبرنگاران صلح خبر براي ما ارسال نماييد.

خبرنگاران RSS

قوانين خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمايل اعلام نماييد تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما مي توانيد از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش هاي خود را ارسال نماييد.
  3. شما مي توانيد اخبار و گزارش ها را به ايميل solhkhabar@yahoo.com ارسال نماييد.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاوير و گزارش هاي خود قوانين و مقرارت را رعايت فرماييد.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومي اکيدا خودداري فرماييد.
  6. از ارسال کاريکاتورهاي توهين آميز يا تصاوير موهن اکيدا خودداري فرماييد.
  7. رعايت کپي رايت در مطالب ارسالي الزامي است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطي بلافاصله حذف مي گردد.

گروه وبگردي صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید