به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر به گزارش خبرنگار مهر، حسین خواجه بیدختی ظهر چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در محل میراث فرهنگی استان سمنان افزود: با تصویب حریم جنگل ابر شاهرود، این اثر تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده و هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از […]
به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر

به گزارش خبرنگار مهر، حسین خواجه بیدختی ظهر چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در محل میراث فرهنگی استان سمنان افزود: با تصویب حریم جنگل ابر شاهرود، این اثر تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده و هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی مقرر برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ کتاب قانون مجازات اسلامی جرم محسوب شده و مرتکب مشمول مجازات های قانونی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه این اثر جزء آثار طبیعی استان سمنان که در فهرست میراث ملی طبیعی به ثبت رسیده اند، محسوب میشود، گفت: به استناد ماده ۳ آئین نامه اجرای تبصره ماده دو قانون تشکیل میراث فرهنگی و گردشگری مصوب ۱۳۸۴، برای هر اثر طبیعی که در فهرست میراث طبیعی ملی ایران ثبت می شود باید دستورالعمل و فرمت طراحی شده ضوابط حفاظتی عرصه و زون حفاظتی و منظری تدوین شود.
وی افزود: در این راستا اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان نقشه و ضوابط حفاظتی این اثر طبیعی را به تمام دستگاه های اجرایی مرتبط و دهیاری های منطقه ارسال کرده است.
بیدختی با یادآوری اینکه جنگل ابر در سال ۱۳۸۹ توسط استان سمنان و به شماره ۱۱۴ در فهرست میراث طبیعی ملی کشور به ثبت رسید، گفت: به دلیل قرار داشتن بخشی از حریم جنگل ابر در محدوده استان گلستان، این اثر جزء آثار طبیعی استان گلستان نیز محسوب می شود.
وی با یادآوری اینکه جنگل ابر در استان سمنان، شهرستان شاهرود، بخش بسطام، روستای ابر و همچنین در شهرستان های علی آباد کتول و رامیان استان گلستان واقع شده است، افزود: این منطقه که به نام جنگل های ابر معروف است در ارتفاعات آن عمدتاً به صورت چمنزار و یا مراتع مشجر و در پایین دست آن به جنگل با گونه های متنوع دیده می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان همچنین با بیان اینکه بیش از ۳۰ تابلوی اطلاع رسانی و معرفی بناهای تاریخی استان در محدوده آثار پربازدید نصب شده است، افزود: این تابلوها دارای اطلاعات اولیه، شماره و تاریخ ثبت، قدمت، نقشه و تاریخچه هر بنا هستند و اطلاعات بر روی آن ها به دو زبان فارسی و انگلیسی درج شده است.
بیدختی هدف از نصب این تابلوها را راهنمایی هر چه بیشتر مسافران و گردشگران و معرفی آثار تاریخی عنوان کرد و گفت: این تابلوها در آینده در محدوده سایر بناهای مهم استان سمنان نیز نصب می شوند.
وی با یادآوری اینکه استان سمنان دارای بیش از یک هزار اثر تاریخی شناسایی شده است که تا کنون ۷۱۸ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی آن به ثبت ملی رسیده است، تصریح کرد: ۶۴۹ اثر تاریخی استان شامل بنا، محوطه و تپه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که دروازه ارگ سمنان، مسجد تاریخانه دامغان، مجموعه تاریخی بسطام و آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی شاهرود، مجموعه قصر بهرام گرمسار، بازار آرادان، کاروانسرای دهنمک و …. از جمله آثار تاریخی ثبت شده در فهرست ملی است.
Let’s block ads! (Why?)
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
- شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
- شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
- از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
- رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.