علی شعبانی با حضور در دفتر صلح خبر در کرمانشاه، از توفان آسیبهای اجتماعی در کرمانشاه یاد کرد و با بیان اینکه حاشیهنشینی اولویت اول کرمانشاه در حوزه آسیبهای اجتماعی است، گفت: موارد دیگری مانند طلاق، اعتیاد، ساماندهی معتادین متجاهر و خودکشی نیز از دیگر اولویتها در این حوزه هستند.
وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از جمعیت کرمانشاه در حاشیههای شهر زندگی میکنند، افزود: حاشیه نشینی خود به سایر معضلات اجتماعی از جمله اعتیاد، تکدی گری، توزیع و مصرف مواد مخدر، سرقتهای خرد و … دامن میزند که همه این موارد مُخل امنیت اجتماعی است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه با اشاره به تاکید استاندار بر ساماندهی حاشیه نشینی در کرمانشاه، اظهار کرد: در درجه اول باید وضعیت حاشیه نشینی را به ثبات برسانیم، سپس از هر دو بعد سخت افزاری و نرم افزاری به صورت همزمان اقداماتی برای ساماندهی حاشیه نشینی انجام دهیم.
شعبانی اضافه کرد: در حوزه اقدامات سخت افزاری به برخی کارهای فیزیکی در مناطق حاشیهای از جمله تخریب مکانهای مخروبهای که به پاتوقهای افراد معتاد و بزهکار تبدیل شده نیاز داریم و در کنار آن باید فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در دل محلات حاشیه شکل بگیرد که این کار اکنون در برخی مناطق از جمله “آقاجان” آغاز شده است.
وی ساماندهی این مناطق، تخریب پاتوقهای مخروبه و جایگزینی آنها با مراکز تفریحی و ورزشی را خواسته خود مردم محلات حاشیه نشین عنوان کرد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه با پیگیریهای استاندار کرمانشاه و تبیین مشکلات استان در شورای اجتماعی کشور امسال کرمانشاه بسیار مورد توجه قرار گرفته، یادآور شد: با این رویکرد امیدواریم امسال کارهای خوبی در مناطق حاشیهای کرمانشاه انجام شود.
وی با تاکید بر نقش تاثیرگذار مردم خود این مناطق در ساماندهی محلاتشان، گفت: در کنار این، برای هریک از دستگاههای مربوطه نیز متناسب با وظایفشان اولویتهایی برای ساماندهی مناطق حاشیهای کرمانشاه در نظر گرفته شده است.
شعبانی عنوان کرد: کرد اگرچه نمیتوان همه مشکلات مناطق حاشیه نشین را در زمان کوتاهی حل کرد، اما امیدواریم امسال بتوانیم بخشی از معضلات این مناطق را مرتفع کنیم.
وی تاکید کرد: به علاوه امسال برای کاهش سایر آسیبهای اجتماعی نیز برنامه داریم.
برنامههایی برای ساماندهی معتادان متجاهر
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه از وجود معتادان متجاهر نیز به عنوان یکی دیگر از آسیبهای اجتماعی کرمانشاه یاد کرد که با تاکید استاندار تمرکز ویژهای بر جمع آوری و ساماندهی این قشر در کرمانشاه وجود دارد.
به گفته شعبانی، برای ساماندهی معتادین متجاهر مجموعه فرآیندی از جمع آوری و سم زدایی گرفته تا آموزش و توانمندسازی این افراد در نظر گرفته شده تا در نهایت بخشی از این افراد به جامعه برگردند.
وی از جمع آوری نزدیک به 1400 معتاد متجاهر در کرمانشاه خبر داد که اکنون در مراکز ماده ۱۶ نگهداری میشوند و اضافه کرد: از همه ظرفیتهایی که در اختیار داشتیم برای جمع آوری این قشر در عین حفظ کرامت انسانی آنها و فراهم کردن شرایط مناسب نگهداری، استفاده کردیم.
وی با بیان اینکه برخی از خانوادههای معتادان متجاهر نیز نیازمند حمایت هستند، از انجام اقداماتی برای ساماندهی خانوادههای این قشر نیز خبر داد.
طرحی برای ساماندهی زبالهگردها/ زبالهگردها رها نمیشوند
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در ادامه با تاکید بر اینکه باید بین معتادین متجاهر و زبالهگردها تفاوت قائل شد، افزود: برای ساماندهی زباله گردها نیز شهرداری اعلام آمادگی کرده که برای این کار در درجه اول باید مخازن زباله از سطح شهر جمع شود و تفکیک زباله از مبدا صورت گیرد.
شعبانی ساماندهی مراکز ضایعاتی که به سرعت در حال رشد هستند را نیز ضروری دانست.
وی درباره معیشت افرادی که اکنون از طریق زباله گردی امرار معاش می کنند نیز خاطرنشان کرد: قرار نیست این افراد رها شوند، بلکه با همکاری شهرداری از این افراد در حوزه تفکیک زباله استفاده خواهد شد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه به این نکته هم اشاره کرد که بخشی از چرخه زباله گردی فضای اقتصادی مواد مخدر را می چرخاند و تحویل زباله در ازا تحویل مواد مخدر صورت می گیرد.
شعبانی همراهی و همکار جامعه و مردم را در تمامی طرحهایی که برای مدیریت معضلات اجتماعی در برنامه است ضروری خواند و عنوان کرد: اگرچه 90 درصد کارها بعد اجتماعی و فرهنگسازی دارد، اما در 10 درصد موارد مجبور به اقدامات سلبی هم هستیم.
نقش مهم رسانهها برای کمک به رفع معضلات کرمانشاه
موضوع دیگری که شعبانی به آن اشاره کرد اهمیت رسانهها در جریان سازی برای رفع مشکلات استان خصوصا مسائل اجتماعی بود که در این خصوص گفت: شاید تاکنون آنطور که باید از این ظرفیت استفاده نشده، اما اکنون برنامههای جدی در این حوزه وجود دارد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه مدیران استان را ملزم به پاسخگویی به رسانه ها دانست و خاطرنشان کرد: مدیران باید تعامل سازندهای با رسانه های معتبر و شناسنامه دار داشته باشند.
رفتن استاندار شایعه است
وی گریزی هم به شایعاتی که اخیرا درباره جابجایی استاندار کرمانشاه مطرح شده زد و با بیان اینکه این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد و افزود: منطقی نیست فردی که تنها سه، چهار ماه از فعالیتش به عنوان استاندار میگذرد به این زودی و بدون آنکه فرصتی برای رسیدگی به امور و برنامهها داشته باشد جابجا شود، آن هم در سالی که انتخابات را پیش رو داریم.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه گفت: آقای صحرایی با تمام توان پای کار است و هیچ بحثی هم در خصوص جابجایی ایشان مطرح نیست.
انتهای پیام